Update van het beleid voor politieke content (augustus 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Google updatet het beleid voor politieke content om politieke advertenties in Ontario tijdens gereguleerde verkiezingsperioden niet toe te staan. Deze wijziging gaat eind augustus 2021 in.

In Ontario zijn de volgende typen advertenties verboden op Google-platforms tijdens a) de 12 maanden voordat het bevelschrift wordt uitgegeven voor een geplande algemene verkiezing en b) een verkiezingsperiode die valt onder de Ontario Election Finances Act:

Niet toegestaan Advertenties voor een politieke partij of leider van een politieke partij in Ontario, of een huidig lid van of kandidaat voor het parlement in de provincie Ontario.

Niet toegestaan Advertenties over kwesties die verband houden met een politieke partij of leider van een politieke partij in Ontario, of een huidig lid van of kandidaat voor het parlement in de provincie Ontario.

Opmerking: Dit beleid is niet van toepassing op advertenties van nieuwsorganisaties die hun berichtgeving over een verkiezing promoten. Dit beleid is ook niet van toepassing op advertenties die worden weergegeven door officiële ministeries of overheidsinstanties in Ontario (bijv. advertenties voor burgerparticipatie van Elections Ontario).

Bekijk deze beleidsupdate om te bepalen of uw advertenties wel of niet onder het beleid vallen. Zo ja, verwijder ze dan. Schendingen van dit beleid leiden niet tot onmiddellijke opschorting van het account. Er wordt ten minste 7 dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing gestuurd.

(Gepost in augustus 2021)