Updates van handhavingsprocedures voor herhaalde schendingen (juli 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In september 2021 introduceert Google een nieuw systeem dat is gebaseerd op waarschuwingen. Dit wordt gehandhaafd tegen adverteerders die herhaaldelijk het Google Ads-beleid schenden. Op 21 september beginnen we met de implementatie van dit systeem en over een periode van 3 maanden bouwen we het geleidelijk op voor het volgende beleid: Oneerlijk gedrag mogelijk maken, Niet-goedgekeurde stoffen, Vuurwapens, vuurwapenonderdelen en verwante producten, Explosieven, Andere wapens en Tabak. De beleidsdekking van het op waarschuwingen gebaseerde systeem wordt in fasen uitgebreid met aanvullende beleidsregels. Elke keer als er nieuwe regels worden toegevoegd, worden adverteerders hiervan op de hoogte gesteld.

Deze update heeft geen gevolgen voor de procedures voor accountopschorting wegens ernstige Google Ads-beleidsschendingen.

Wat er verandert:

Google vereist dat adverteerders voldoen aan het Google Ads-beleid omdat we een veilige en positieve omgeving willen garanderen voor onze gebruikers. In het kader van het Google Ads-handhavingssysteem zal Google waarschuwingen aan adverteerders geven en e-mailmeldingen en meldingen in het account sturen om naleving af te dwingen en herhaalde schendingen van ons beleid te voorkomen.

De eerste beleidsschending van een adverteerder leidt alleen tot een waarschuwing die niet onder dit nieuwe systeem valt. Maar als we vaststellen dat een adverteerder ons beleid blijft schenden, geven we de eerste waarschuwing die wel onder dit nieuwe systeem valt. Adverteerders krijgen maximaal 3 waarschuwingen onder dit systeem en de maatregelen worden met elke waarschuwing zwaarder. Na de eerste en de tweede waarschuwing wordt een account tijdelijk geblokkeerd (respectievelijk 3 en 7 dagen). De derde waarschuwing leidt tot opschorting van het account.

Een adverteerder van wie het account tijdelijk is geblokkeerd, moet de betreffende schendingen verhelpen en dit via een formulier bevestigen. Nadat het formulier is ingediend, wordt de tijdelijke accountblokkering opgeheven, ofwel 3 dagen na de eerste waarschuwing ofwel 7 dagen na de tweede waarschuwing. Adverteerders kunnen ook bezwaar maken tegen een waarschuwing als ze van mening zijn dat deze onterecht is. De advertentieweergave wordt meteen hervat nadat het bezwaar is geaccepteerd. Als de adverteerder geen actie onderneemt na een waarschuwing of geen bezwaar maakt, blijft het account tijdelijk geblokkeerd. Waarschuwingen blijven 90 dagen in het Google Ads-account staan, tenzij het bezwaar is geaccepteerd.

Accounts die zijn opgeschort na de derde waarschuwing, kunnen pas weer advertenties laten lopen of nieuwe content maken als het bezwaar tegen de opschorting is geaccepteerd. Meer informatie over opgeschorte accounts.

(Gepost: juli 2021)