Update van het beleid voor financiële producten en services (juni 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In augustus 2021 updatet Google het beleid voor financiële producten en services om het bereik en de vereisten te verduidelijken voor advertenties voor cryptocurrencygerelateerde bedrijven en services.

Vanaf 3 augustus kunnen adverteerders die cryptocurrencybeurzen en -portemonnees aanbieden en die de Verenigde Staten targeten, adverteren voor deze producten en services als ze aan de volgende vereisten voldoen en door Google zijn gecertificeerd. Adverteerders die zich door Google willen laten certificeren, moeten aan de volgende vereisten voldoen:

• Ze moeten zijn geregistreerd bij
    • (a) FinCEN als een financieel servicebedrijf dat ten minste één staat als betaaldienstverlener heeft of
    • (b) een federale of door een staat gevestigde bankentiteit.
  • Ze moeten voldoen aan relevante wettelijke vereisten, met inbegrip van lokale wettelijke vereisten op staats- of federaal niveau.
  • Ze moeten ervoor zorgen dat hun advertenties en landingspagina's voldoen aan alle bepalingen van het Google Ads-beleid.

Alle eerdere certificeringen voor cryptocurrencybeurzen worden op 3 augustus 2021 ingetrokken.Adverteerders moeten nieuwe certificering voor cryptocurrencybeurzen en -portemonnees aanvragen bij Google als het aanvraagformulier op 8 juli 2021 wordt gepubliceerd.

Het volgende is niet toegestaan:

Advertenties voor aanbiedingen van initial coin offerings, DeFi-handelprotocollen of advertenties die op andere wijze de aankoop, verkoop of handel van cryptocurrency's of verwante producten promoten

• Voorbeelden (niet-volledige lijst): ICO-voorverkoop of openbaar aanbod, cryptocurrency-leningen, initiële DEX-leningen, liquidity pools voor tokens, aanbevelingen van celebrity's voor cryptocurrency's, niet-gehoste portemonnees, niet-gereguleerde DApps

Advertentiebestemmingen die cryptocurrencyverstrekkers of verwante producten verzamelen of vergelijken

• Voorbeelden (niet-volledig): handelssignalen of beleggingsadvies over cryptocurrency's; verzamelsites of partnersites die gerelateerde content of brokerbeoordelingen bevatten

We verwachten dat alle adverteerders voldoen aan de lokale wetgeving in elke regio die hun advertenties targeten. Dit beleid is wereldwijd van toepassing op alle accounts die voor deze financiële producten adverteren. Lees meer informatie over certificering voor beperkte financiële producten.

(Gepost: juni 2021)