Päivitys rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön (kesäkuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google päivittää elokuussa 2021 rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaa käytäntöä selventämällä sen soveltamisalaa ja vaatimuksia siten, että siinä sallitaan kryptovaluuttaan liittyvän liiketoiminnan ja palvelutarjonnan mainonta.

Mainostajat, jotka tarjoavat kryptovaluuttapörssejä ja ‑lompakoita ja kohdistavat niiden mainonnan Yhdysvaltoihin, voivat 3.8. alkaen mainostaa kyseisiä tuotteita ja palveluita, mikäli mainostajat täyttävät seuraavat vaatimukset ja heillä on Googlen mainontalupa. Saadakseen Googlen mainontaluvan

• mainostajan on oltava
    • a) FinCENin rekisterissä rahoituspalveluja tarjoavana yrityksenä ja vähintään yhden osavaltion rekisteröimä rahansiirtopalveluiden tarjoaja, tai
    • b) liittovaltion tai osavaltion virallisesti hyväksymä pankkiyhteisö.
  • mainostajan on täytettävä sovellettavat (myös paikalliset) lakivaatimukset niin osavaltio- kuin liittovaltiotasolla
  • mainostajan on varmistettava, että mainokset ja laskeutumissivut ovat kaikkien Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia.

Mahdolliset aiemmat kryptovaluuttapörsseihin liittyvät mainontaluvat perutaan 3.8.2021. Mainostajien on haettava Googlelta uutta kryptovaluuttapörsseihin ja ‑lompakoihin liittyvää mainontalupaa, kun hakulomake on julkaistu 8.7.2021.

Tämä ei ole sallittua:

Mainokset, jotka liittyvät kolikkoanteihin (Initial Coin Offering, ICO), hajautetun rahoituksen kaupankäyntijärjestelmiin taikka muuhun kryptovaluuttojen tai niihin liittyvien tuotteiden ostoon tai myyntiin tai kaupankäyntiin niillä

• Esimerkkejä: ICO-ennakkomyynnit tai ‑liikkeeseenlaskut, kryptovaluuttalainat, hajautetun pörssin liikkeeseenlaskut, tokeneiden likviditeettivarannot, julkisuuden henkilöiden antamat kryptovaluuttasuosittelut, hostaamattomat lompakot ja sääntelemättömät hajautetut sovellukset

Klikkauksen kohteet, jotka kokoavat tai vertailevat kryptovaluuttojen tai niihin liittyvien tuotteiden liikkeeseenlaskijoita

• Esimerkkejä: Kryptovaluuttaa koskevat kaupankäyntisignaalit, kryptovaluuttoihin liittyvät sijoitusvinkit sekä koonti- tai kumppanisivustot, joilla on aiheeseen liittyvää sisältöä tai välityspalveluiden arvioita

Muistathan, että kaikkien mainostajien edellytetään noudattavan mainostensa kohdistusalueiden paikallisia lakeja. Tätä käytäntöä sovelletaan maailmanlaajuisesti kaikkiin tileihin, joilla mainostetaan rahoitustuotteita. Lue lisää artikkelista Rajoitettuja rahoituspalveluita koskeva mainontalupa.

(Julkaistu kesäkuussa 2021)