Krav på webbplatslänktillgångar

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Webbplatslänkar visar ytterligare länkar tillsammans med din annons. Webbplatslänkar omfattas av standardpolicyerna för Google Ads och kraven nedan.

Upprepad länktext

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Använda samma länktext för fler än en webbplatslänk

Obs! Du får inte använda samma länktext flera gånger, även om de olika webbplatslänkarna leder till olika destinationer.

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Webbadressdubbletter

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Flera webbplatslänkar i samma annonsgrupp eller kampanj som leder till samma målsida eller samma innehåll

rött kryss Webbplatslänkar som leder till samma målsida eller samma innehåll

Exempel: Länkar till olika flikar på samma webbsida, länkar till olika ankare eller fragmentidentifierare på samma webbsida

Obs! Ca 80 % av innehållet på en sida ska vara unikt, annars räknas inte webbsidan som en annan destination.

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Tredje parts webbadresser

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Webbplatslänkar som inte matchar domänen i annonsens slutliga webbadress

Obs! Länkar bör normalt peka på samma domän som annonsens webbadress, men i vissa begränsade fall tillåter vi att länkarna leder till tredjepartswebbplatser. Det kan vara länkar till utvalda onlinebutiker (Amazon, Best Buy), en Facebook-sida, ett Twitter-konto, en YouTube-video, en LinkedIn-profil eller ett Instagram-konto. I sådana fall måste länktexten beskriva vad användarna hittar om de klickar på länken. Texten bör också innehålla det kompletta domännamnet.

Exempelvis ska länken ”Titta på vår YouTube-video” leda till din video på YouTube.

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Skiljetecken och symboler i webbplatslänkar

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Skiljetecken och symboler i länktexten eller beskrivningen som inte fyller något annat syfte än att dra uppmärksamhet till annonsen

Exempel: utropstecken, skiljetecken i början av texten, symbolen ►

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Relaterade policyer och vanliga avslag

Följande Google Ads-policyer är särskilt relevanta för detta annonsformat och är ofta kopplade till avvisningar. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Oklar relevans

All information ska vara relevant för det du marknadsför. Till exempel måste informationen i alla annonsfält som skickas in gälla samma annonsör och beröra den marknadsförda produkten. Mer information finns i policyn gällande oklar relevans.
För platslänkstillägg innebär detta att länktexten på ett tydligt och korrekt sätt ska visa vilken typ av produkt, tjänst eller annat innehåll användaren hittar på länkdestinationen.

Varumärken

Google kan komma att ta bort annonser och tillgångar vid klagomål från varumärkesägare. Annonsörerna ansvarar själva för att användningen av varumärken är korrekt i annonstext, tillgångar och företagsinformation. Mer information finns i varumärkespolicyn.