Update van het beleid voor identiteitsverificatie voor adverteerders (januari 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In januari 2021 heeft Google het beleid voor identiteitsverificatie voor adverteerders geüpdatet met aanvullende informatie over het gebruik van adverteerdersgegevens. Hieronder valt het volgende:

1. De gegevens die adverteerders verstrekken tijdens het verificatieproces en die worden gebruikt om:
  • de identiteit van de adverteerder te verifiëren en
  • een kennisgeving weer te geven met de naam van de adverteerder of de naam van het bedrijf dat deze vertegenwoordigt, en de locatie, gekoppeld vanuit alle advertenties die ze weergeven.
  1. Google streeft naar meer transparantie. Het is dan ook mogelijk dat we informatie over het Google Ads-account en de advertentiecampagnes van een adverteerder openbaar beschikbaar maken, zoals de volgende:
  • Wijzigingsgeschiedenis van de naam van de adverteerder
  • Advertentiemateriaal
  • Datums en locaties waar advertenties worden weergegeven
  • Advertenties die zijn verwijderd of accounts die zijn opgeschort om juridische of beleidsredenen
  • Contactgegevens van het bedrijf

Persoonlijke contactgegevens, telefoonnummers of e-mailadressen worden niet gepubliceerd.

(Gepost in januari 2021)