Päivitys rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön (tammikuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google on päivittänyt rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaa käytäntöä niin, että se on Euroopan talousalueen (ETA) ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen sopimuksen mukainen. 1.1.2021 alkaen sellaiset mainostajat, joilla on lupa pelkästään monimutkaisten spekulatiivisten rahoitustuotteiden mainostamiseen ETA-alueella, eivät saa kohdistaa mainoksia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Jotta mainostajat voivat jatkaa monimutkaisten spekulatiivisten rahoitustuotteiden mainostamista Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1.1.2021 jälkeen, heidän on haettava Yhdistynyttä kuningaskuntaa koskevaa uutta monimutkaisten spekulatiivisten rahoitustuotteiden mainontalupaa ja heillä on oltava Yhdistyneen kuningaskunnan Financial Conduct Authorityn (FCA) myöntämä lupa rahoitustuotteiden mainontaan. Vastaavasti Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevien mainostajien, jotka haluavat jatkaa mainostamista ETA-alueella, on haettava EU:n mainontalupaa uudelleen.

Monimutkaisten spekulatiivisten rahoitustuotteiden mainostajien on saatava Googlelta mainontalupa, jotta he voivat mainostaa Google Adsin avulla. Googlen mainontaluvan saaminen edellyttää, että mainostaja

• on saanut toimiluvan asianmukaiselta rahoituspalveluista vastaavalta viranomaiselta mainosten kohdemaissa
  • varmistaa, että mainokset ja laskeutumissivut ovat kaikkien Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia
  • noudattaa asianmukaisia lakivaatimuksia (myös niitä, jotka koskevat monimutkaisia spekulatiivisia rahoitustuotteita).

Mainostajat voivat hakea Googlelta mainontalupaa 1.1.2021 alkaen, jolloin hakemuslomake julkaistaan. Mainostajat saavat 60 päivää lisäaikaa päivittää mainontalupansa, ja uusi käytäntö pannaan täytäntöön kokonaisuudessaan 2.3.2021 alkaen.

Muistathan, että kaikkien mainostajien edellytetään noudattavan mainostensa kohdistusalueiden paikallisia lakeja. Tätä käytäntöä sovelletaan maailmanlaajuisesti kaikkiin tileihin, joilla mainostetaan rahoitustuotteita. Lisätietoja on artikkelissa Tietoa rajoitettuja rahoituspalveluita koskevasta mainontaluvasta.

(Julkaistu tammikuussa 2021)