Päivitys vain aikuisille suunnatun sisällön käytäntöön (maaliskuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin vain aikuisille suunnatun sisällön käytäntö päivitetään maaliskuussa 2021 lisäämällä käytäntöön rajoituksia, jotka koskevat seksiin vihjaavia livestriimejä, seksiin vihjaavia livechateja, seksiin vihjaavia roolipelejä sekä tavallista treffisisältöä, jossa on seksiin viittaavia elementtejä ja teemoja. Näiden sisältökategorioiden mainostaminen sallitaan myös jatkossa, mutta sitä rajoitetaan. Muutos saattaa vaikuttaa niiden mainostajien kampanjoihin, jotka mainostavat tällaista sisältöä.

Teemme käytäntöön myös muita muutoksia parantaaksemme sen selkeyttä ja ymmärrettävyyttä. Muutokset ovat seuraavanlaisia, eivätkä ne vaikuta negatiivisesti mainostajien kampanjoihin:

• Käytännön nimeksi muutetaan "Seksuaalinen sisältö". Kaikki Google Ads ‑käytännöissä olevat viittaukset vain aikuisille suunnatun sisällön käytäntöön korvataan viittauksilla seksuaalisen sisällön käytäntöön.
  • Nykyiset "Aikuisviihde"- ja "Lapsille sopimaton" ‑kategoriat jaetaan tarkempiin sisältökategorioihin.
  • Otsikot, kuvaukset ja esimerkit päivitetään tarkempien kategorioiden mukaisiksi.

Päivitetty käytäntö tulee voimaan 29.3.2021, ja se pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön noin neljän viikon kuluessa.

Päivitetty seksuaalisen sisällön käytäntö:

Seksuaalinen sisältö

Tiukasti rajoitetut kategoriat

Mainokset, joissa näytetään tai markkinoidaan seuraavanlaista seksuaalista sisältöä, ovat tiukasti rajoitettuja. Ne voivat näkyä vain näiden ehtojen perusteella:

• Käyttäjän ikä, sen alueen paikalliset lait, jolla mainos näkyy, sekä käyttäjän SafeSearch-asetukset.
  • Käyttäjän seksuaalista sisältöä koskevat haut.

Alastomuus

Rajoitettu Ihmisiä esittävä kuvallinen materiaali, jossa näkyy paljaita intiimejä ruumiinosia (vaikka ne olisi sumennettu tai sensuroitu)

Esimerkkejä: Näkyvissä olevat sukupuolielimet, pakarat tai naisen rinnat

Deittailu seksiseuran löytämiseksi

Rajoitettu Deittailu, jonka tarkoituksena on selvästi seksiseuran löytäminen

Esimerkkejä: Parinvaihtosivustot, pikasuhteita hakeville tarkoitetut sivustot

Osittain rajoitetut kategoriat

Mainokset, joissa näkyy tai markkinoidaan seuraavanlaista seksuaalista sisältöä, ovat osittain rajoitettuja. Ne voivat näkyä vain näiden ehtojen perusteella:

• Käyttäjän ikä, sen alueen paikalliset lait, jolla mainos näkyy, sekä käyttäjän SafeSearch-asetukset.

Osittainen alastomuus

Rajoitettu Ihmisiä esittävä kuvallinen materiaali, jossa näkyy osittain paljastettuja intiimejä ruumiinosia

Esimerkkejä: Näkyvissä oleva naisen rinnan alaosan tai ulkoreunan kaari, näkyvissä suurin osa pakaroista

Seksuaalisiin teemoihin liittyvä deittailu

Rajoitettu Deittailu, johon liittyy selvästi seksuaalisia teemoja

Esimerkkejä: Salasuhdetreffit, fetissitreffit

Seksituotteet

Rajoitettu Seksuaalisen toiminnan edistämiseen tai parantamiseen tarkoitettujen tuotteiden mainostaminen tai myyminen

Esimerkkejä: Seksilelut, liukuvoiteet, potenssilääkkeet, seksuaalista suorituskykyä lisäävät tuotteet, fetissialusasut

Aikuisviihde

Rajoitettu Seksiin vihjaava viihde verkossa tai sen ulkopuolella

Esimerkkejä: Strippiklubit, aikuisviihde-elokuvien festivaalit, seksiin vihjaavat livestriimit tai livechatit, seksiin vihjaavat roolipelit

Aikuisille suunnatut kosmeettiset toimenpiteet

Rajoitettu Intiimiin ruumiinosiin kohdistuvat kosmeettiset palvelut ja plastiikkakirurgiset toimenpiteet

Esimerkkejä: Naisen rintojen suurennus, peniksen suurennusleikkaus, vaginan nuorennus laserilla, pakaraimplantit, häpykarvojen siistiminen

Seksiin viittaavat elementit ja teemat

Rajoitettu Tekstit, kuvat, äänet tai videot, joilla voidaan tulkita olevan seksuaalinen tarkoitus tai joiden voidaan tulkita herättävän seksuaalisia mielikuvia. Sisältö, jossa on seksiin viittaavia poseerauksia tai asentoja.

Esimerkkejä: Rivo tai seksuaalinen kielenkäyttö, kuvat levällään olevista jaloista, peitettyjen intiimien ruumiinosien koskeminen, seksuaalisten asentojen tai liikkeiden jäljittely, seksiin vihjaavien kuvien käyttö tavallisessa treffisisällössä

Seksiin vihjaavien livestriimien, livechatien ja roolipelien mainostamista rajoitetaan "Aikuisviihde"-kohdan perusteella. Seksiin viittaavia elementtejä ja teemoja sisältävän tavallisen treffisisällön mainostamista rajoitetaan "Seksiin viittaavat elementit ja teemat" ‑kohdan perusteella. Kun nämä käytäntömuutokset tulevat voimaan 29. maaliskuuta, ne vaikuttavat seuraavasti mainostajiin, jotka markkinoivat näitä kategorioita mainoksissa ja niiden kohteissa:

• Uudet käytännön piiriin kuuluvat mainokset saavat "Hyväksytty (rajoitettu)" ‑merkinnän, ja ne näkyvät osittain rajoitettuna sisältönä. Aiemmin tällaisiin mainoksiin viitattiin lapsille sopimattomana sisältönä.
  • Koska nämä sisältökategoriat ovat rajoitettuja, niihin liittyvät mainokset eivät näy tietyissä maissa, tietyillä mainosalustoilla eivätkä tietyissä verkostoissa tai mainosmuodoissa. Nämä rajoitukset ovat voimassa jo nyt, eivätkä ne muutu 29. maaliskuuta.
  • Käytäntö pannaan täytäntöön vähitellen, joten kaikkia sen piiriin kuuluvia mainoksia ei välttämättä merkitä tunnisteella heti, kun muutos tulee voimaan.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla käytäntömuutosten piiriin kuuluvia mainoksia. Muista, että tällaisia mainoksia aletaan rajoittaa 29.3.2021. Jos haluat estää sen, että mainoksiasi tai niiden kohteita aletaan rajoittaa osittain, kun muutokset tulevat voimaan, sinun kannattaa poistaa mahdollinen seksuaalinen sisältö livestriimien, livechatien, roolipelien ja tavallisen treffisisällön mainoksista.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi mahdollista jäädyttämistä.

(Julkaistu 28.1.2021)