Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Felsök sjunkande intäkter

Identifiera problem som orsakar minskade intäkter

Första steget för att ta reda på vad som har orsakat minskade intäkter är att känna till de viktigaste mätvärdena som påverkar intäkterna. Intäkterna påverkas av flera faktorer, men i allmänhet är de viktigaste mätvärdena Kostnad per klick (CPC), Klickfrekvens (CTR) och Exponeringar. Du kan se dessa mätvärden på sidan Rapporter i ditt AdSense-konto.

Is your Google AdSense revenue declining?

1. Titta på hur det har gått för ditt konto tidigare. Skapa en ny rapport och utöka datumintervallet till minst de senaste tre månaderna för att identifiera trender eller specifika problem.

2. Kontrollera vilka ändringar du har gjort i kontot och när du gjorde dem. Det hjälper dig att förstå orsaken till intäktsminskningen.

3. När du vet när intäkterna började minska kan du analysera problemet. Du kan till exempel kontrollera på vilken plattform intäkterna minskade. Om du ser att nedgången enbart förekom på mobila enheter kan det till exempel tyda på dålig annonsimplementering, ändringar på din mobila webbplats eller låg sidhastighet.

4. Lägg till mätvärden för CTR, CPC och exponeringar i rapporten och försök förstå vilket mätvärde som faktiskt orsakade minskningen. Vi beräknar intäkterna genom att multiplicera CPC, CTR och exponeringar. En förändring i något av dessa mätvärden leder till att de totala intäkterna ändras. Kontrollera vilket mätvärde som har en liknande trend som intäkterna.

Obs! Vi rekommenderar att du följer alla steg i den här guiden för att förstå vad som orsakar intäktsminskningen. Kontakta inte supporten om inte mätvärdena har minskat betydligt eller om du ser en nedåtgående trend under mer än en vecka.

Nästa steg: Minskade intäkter på grund av CPC