Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Nettstedstilgang

Om AdSense-søkeroboten for annonser

En søkerobot – også kalt et robotsøkeprogram – er programvaren Google bruker til å behandle og indeksere innholdet på nettsider. AdSense-søkeroboten besøker nettstedet ditt for å fastslå innholdet der, slik at vi kan levere relevante annonser.

Her følger noen viktige fakta om AdSense-søkeroboten:

• Rapporten fra søkeroboten oppdateres ukentlig.

Gjennomsøkingen utføres automatisk, og vi kan ikke etterkomme forespørsler om hyppigere gjennomsøking.

• AdSense-søkeroboten er ikke lik Google-søkeroboten.

De to søkerobotene er separate, men de deler en buffer. Vi gjør dette for å unngå at begge søkerobotene ber om de samme sidene, slik at publisister sparer båndbredde. Likeledes er Search Console-søkeroboten en frittstående robot.

• Hvis du løser problemer med AdSense-gjennomsøkingen, løser du ikke samtidig problemer med Google-gjennomsøkingen.

Selv om du løser problemene oppført på «Tilgang for robotsøkeprogram»-siden, har ikke det noen innvirkning på plasseringen annonsene dine får i Google-søkeresultatene. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google rangerer nettsteder, kan du lese gjennom artikkelen om hvordan du kommer med i Google-søkeresultatene.

• Søkeroboten indekserer etter nettadresse.

Søkeroboten vår går til site.com og www.site.com hver for seg. Den teller imidlertid ikke site.com og site.com/#anchor hver for seg.

• Søkeroboten går ikke til sider eller kataloger som er tilgangsbegrenset av en robots.txt-fil.

Både Google- og AdSense Mediapartners-søkeroboten respekterer begrensningene angitt i robots.txt-filen din. Hvis robot.txt-filen forbyr tilgang til bestemte sider eller kataloger, blir disse ikke gjennomsøkt.

Merk: Hvis du viser annonser på sider som forsøkes utelatt fra gjennomsøkingen gjennom linjen User-agent: *, blir sidene fortsatt gjennomsøkt av AdSense-søkeroboten. For å forhindre at AdSense-søkeroboten får tilgang til sidene dine, må du angi User-agent: Mediapartners-Google i robots.txt-filen.
  • Søkeroboten forsøker bare å gå til nettadresser der annonsetaggene våre brukes.

Det er bare sider som viser Google-annonser, som skal sende forespørsler til systemet vårt og bli gjennomsøkt.

• Søkeroboten prøver å få tilgang til sider med viderekoblinger.

Når du har «opprinnelige sider» som viderekobler til andre sider, må søkeroboten vår gå til de opprinnelige sidene for å fastslå hvorvidt det finnes viderekoblinger. Søkerobotens besøk på de opprinnelige sidene vises derfor i tilgangsloggene dine.

• vi har ingen kontroll over hvor ofte søkeroboten indekserer innholdet på nettstedet ditt.

Per nå kan vi ikke påvirke hvor ofte nettsteder gjennomsøkes på nytt. Gjennomsøkingen gjøres automatisk av robotene. Hvis du endrer noe på en side, kan det ta opptil én–to uker før endringene gjenspeiles i indeksen vår.