Sivustojen pääsyoikeudet

AdSense-indeksoija

Indeksointirobotti eli indeksoija on ohjelmisto, jolla Google käsittelee ja indeksoi verkkosivujen sisältöä. AdSense-indeksoija käy sivustollasi selvittääkseen, millaista sisältöä sillä on, jotta sivustolle voidaan lisätä osuvia mainoksia.

Tärkeitä tietoja AdSense-indeksoijasta:

• Indeksointiraportti päivittyy viikoittain.

Indeksointi tapahtuu automaattisesti, emmekä voi pyynnöstäkään indeksoida sivuja useammin.

• AdSense-indeksoija ei ole sama kuin Googlen indeksointirobotti.

Nämä indeksointirobotit ovat erillisiä, mutta niillä on yhteinen välimuisti. Näin vältämme sen, että kumpikin indeksointirobotti pyytää samoja sivuja. Tämä säästää julkaisijoiden kaistanleveyttä. Vastaavasti myös Search Consolen indeksointirobotti on erillinen indeksoija.

• AdSensen indeksointiongelmien ratkaiseminen ei ratkaise Googlen indeksoinnissa olevia ongelmia.

Indeksointioikeudet-sivulla mainittujen ongelmien ratkaiseminen ei vaikuta millään tavalla sijoitukseen Googlen hakutuloksissa. Lisätietoa sivuston sijoituksesta Googlessa on artikkelissa Sivuston sisällyttäminen Googlen hakutuloksiin.

• Indeksoija indeksoi sivustot URL-osoitteen mukaan.

Indeksoija käy erikseen osoitteissa site.com ja www.site.com. Se ei kuitenkaan laske osoitteita site.com ja site.com/#anchor eri osoitteiksi.

• Indeksointirobotti ei käy sivuilla tai hakemistoissa, joille pääsy on estetty robots.txt-tiedostossa.

Sekä Googlen että AdSense Mediapartnersin indeksointirobotit noudattavat robots.txt-tiedoston sisältöä. Jos robot.txt-tiedostossa estetään pääsy tietyille sivuille tai tiettyihin hakemistoihin, niitä ei indeksoida.

Huom. Jos mainoksia näkyy sivuilla, jotka on suljettu pois indeksoinnista User-agent: * ‑merkinnällä, AdSense-indeksoija indeksoi kyseiset sivut tästä huolimatta. Jos haluat estää AdSense-indeksoijaa pääsemästä sivuillesi, lisää robots.txt-tiedostoon User-agent: Mediapartners-Google ‑merkintä.
  • Indeksoija yrittää avata URL-osoitteita vain siellä, missä mainostagimme on otettu käyttöön.

Vain sivut, joilla näkyy Google-mainoksia, saavat lähettää pyyntöjä järjestelmiimme, ja vain sellaiset sivut indeksoidaan.

• Indeksoija yrittää päästä sivuille, joilla on käytössä uudelleenohjaus.

Jos sivustolla on niin sanottuja alkuperäisiä sivuja, joilta on uudelleenohjaus muille sivuille, indeksoijan on päästävä alkuperäisille sivuille voidakseen todeta, että uudelleenohjaus on käytössä. Tästä syystä pääsylokeissa näkyy indeksointirobotin käynti alkuperäisillä sivuilla.

• Emme kontrolloi sitä, kuinka usein indeksointirobotti indeksoi sivustosi sisällön.

Tällä hetkellä emme voi vaikuttaa sivujen uudelleen indeksointiin. Robottimme indeksoivat sivustoja automaattisesti. Jos teet muutoksia sivullesi, muutokset saattavat näkyä hakemistossamme vasta 1–2 viikon kuluttua.