Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Beholdningsadministration

Vis dine sælgeroplysninger med sellers.json

Sellers.json er en IAB Tech Lab-standard, der øger gennemsigtigheden i annonceøkosystemet og er med til at bekæmpe bedrageri. Sellers.json fungerer via en offentligt tilgængelig fil med sælgeroplysninger. Udgivere kan vælge at dele deres eget navn eller deres virksomheds navn (afhængigt af AdSense-kontotype) via filen. Derved får annoncørerne en pålidelig metode til verificering af udgiveres identitet.

Vi opfordrer dig til at offentliggøre dine oplysninger og tillade, at dit eget navn eller din virksomheds navn vises. Dette hjælper annoncørerne med at bekræfte din beholdning. Hvis dine oplysninger ikke offentliggøres, kan annoncørerne ikke se dit navn, og det kan have en negativ indvirkning på din omsætning.

Felter i filen sellers.json

Googles sellers.json-fil indeholder følgende felter:

Felt Beskrivelse
seller_id Din 16-cifrede udgiverkode, f.eks. pub-1234567890123456.
is_confidential Hvis denne værdi er sand, vises dit navn (name) og domæne (domain) ikke i filen sellers.json.
seller_type

PUBLISHER (UDGIVER) eller INTERMEDIARY (FORMIDLER) eller BOTH (BEGGE). Hvis du ejer det website, du tjener penge på, og/eller hvis du bliver betalt direkte af Google, bliver du klassificeret som PUBLISHER. Hvis ikke, bliver du klassificeret som INTERMEDIARY. Hvis du hører til i begge kategorier, bliver du klassificeret som BOTH.

name Dit sælgernavn. Det er det navn, der vises i sektionen "Navn og adresse" (individuelle konti) eller sektionen "Virksomhedsnavn og -adresse" (virksomhedskonti) på din betalingsprofil.

Bemærk! Hvis du ændrer dette navn, forsinkes den automatiske betaling med 2 uger.

domain

Din virksomheds domæne (f.eks. example.com). Det er det domæne, som annoncører kan bruge til at få oplysninger om din virksomhed. Hvis det eneste domæne, du ejer, er det domæne, du tjener penge på med AdSense, skal du angive dette domæne.

Hvis du er klassificeret som INTERMEDIARY, er det på dette domæne, man kan finde din sellers.json-fil.

Få flere oplysninger om virksomhedsdomæner.

Sådan viser du dine sælgeroplysninger

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Konto og så Indstillinger og så Kontooplysninger.
  3. Gør følgende i sektionen "Sælgeroplysningers synlighed":
    1. Vælg Vis sælgeroplysninger.
    2. (Valgfrit) Tilføj dit virksomhedsdomæne, og klik på Verificer og tilføj.

Dit navn, dit domæne (hvis det er medtaget) og dit udgiver-id vises i Googles sellers.json-fil inden for 24 timer.

Eksempel

I dette eksempel har udgiveren offentliggjort sine oplysninger i Google-sellers.json-filen. Annoncører kan se følgende oplysninger:

"sellerId": "pub-1234567890123456",
"sellerType": "PUBLISHER",
"name": "Example Company Inc."

Ændring af din synlighedsstatus

Bemærk! Selvom du ændrer din status for synlighed, ændres dit udgiver-id ikke. Det betyder, at dine sælgeroplysninger (udgiver-id, navn osv.) fra en periode, hvor din status var "gennemsigtig", stadig kan ses af eksterne parter.

Din virksomheds domæne

Din virksomheds domæne er det domæne, der er registreret for din virksomhed, og altså ikke nødvendigvis det domæne, hvor du tjener penge på beholdning.

Din virksomheds domænenavn er muligvis skjult i sellers.json, indtil vi har bekræftet, at du ejer webadressen. Dit domæne udelades muligvis også, hvis indstillingen for din konto er "Fortrolig", eller hvis du ikke har et website.

Brug roddomænet. Domænenavne må ikke indeholde "www" eller skemaet (dvs. "https://" "http://" eller "ftp://"). Dit domæne skal bruge et offentligt suffiks. Topdomæner må ikke indeholde det foranstillede punktum.

Eksempel på brug Eksempel
Understøttes Domænenavn google.com og google.dk
Understøttes ikke Skema https://google.dk
Understøttes ikke Præfiks og underdomæner www.google.dk og underdomæne.google.dk
Understøttes ikke Skråstreg google.com/
Understøttes ikke Ikke-understøttet domænesuffiks google.lbt og google.tech

Gennemsigtighed for formidlere

Hvis kontoens sælgertype er INTERMEDIARY, betyder det, at der sælges beholdning, som ikke ejes af kontoejeren, og som Google ikke betaler for direkte, via AdSense.

Når der er tale om formidlere og konti med sælgertypen BOTH, er is_confidential som standard indstillet til falsk. På konti af disse typer er der ikke adgang til kontrolelementet "Sælgeroplysningers synlighed".

Dine oplysninger i Googles sellers.json-fil

Gennemgå Googles sellers.json-fil på adressen realtimebidding.google.com/sellers.json.

Hvis du har flere AdSense-, AdMob- eller Ad Manager-konti, bliver dine oplysninger vist i sellers.json-filen for hvert produkt. Dit seller_id er unikt for hvert produkt, men din status med hensyn til visning af virksomhedsoplysninger og dit domæne bliver delt på tværs af alle produkter. Det er altså ikke muligt at vælge, at oplysningerne skal være fortrolige i ét produkt og vises i et andet.

Hvis du redigerer dine virksomhedsoplysninger til filen sellers.json i enten AdSense, AdMob eller Ad Manager, opdateres dine oplysninger i alle produkter. Hvis du f.eks. går ind på din AdSense-konto og aktiverer visning af dine virksomhedsoplysninger via sellers.json, implementeres opdateringen automatisk på din Ad Manager-konto og din AdMob-konto.

Eksempel

Example Company Inc. har en AdMob-konto (pub-9876543210123456), en AdSense-konto (pub-1122334455667788) og en Ad Manager-konto (pub-1234567890123456).

Hos Example Company Inc. vælger man at aktivere visning af virksomhedsoplysninger på Ad Manager-kontoen (pub-1234567890123456). Dette medfører, at Example Company Inc.'s AdMob-konto og AdSense-konto automatisk opdateres til visning af virksomhedsoplysninger.

Hvis man hos Example Company Inc. opdaterer virksomhedsdomænet til example.com i AdSense, implementeres denne opdatering også automatisk på virksomhedens Ad Manager-konto og AdMob-konto.

Find dine oplysninger

1. Download Googles sellers.json-fil (højreklik på linket, og klik derefter på Gem link som).
  2. Åbn den downloadede sellers.json-fil.
  3. Brug Ctrl + F (Cmd ⌘ + F på en Mac) for at finde dit seller_id.
  4. Gennemgå dine oplysninger.