Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Rapporter

Presentera din data i diagram

I diagrammen får du en grafisk återgivning av din data. Du kan använda diagram för att visa förändringar av mätvärdena över tid.

Diagramtyper

Varje diagramtyp hanterar data på olika sätt. Välj diagramtyp utifrån vilken information du vill få av rapporten. Här är några riktlinjer för hur du använder de olika diagramtyperna:

Diagramtyp Bäst när du …
Tidslinje jämför tid (datum). En tidslinje visar variationer för ett enskilt mätvärde (t.ex. uppskattade intäkter) för upp till två datumintervall eller flera mätvärden för ett enda datumintervall.
Stapeldiagram jämför resultatet för flera kategorier. Ett stapeldiagram jämför resultatet för en kategori med en annan.
Cirkeldiagram jämför flera kategorier i form av procentsatser. I ett cirkeldiagram ser du förhållandet mellan percentilerna i diagrammet jämfört med helheten.

Växla mellan diagramtyper

När du kör en rapport visar vi automatiskt en standarddiagramtyp för din data. Ibland finns det flera diagramtyper som passar den typ av information du analyserar.

• Om du vill byta till en annan typ av diagram klickar du på diagramalternativ Chart options och väljer en ny diagramtyp.

Ändra data i ett diagram

Mätvärden

Du kan ändra vilka mätvärden som visas i diagrammet i en rapport.

• Om du vill visa ett mätvärde klickar du på mätvärdets namn i området ovanför diagrammet. Om du vill sluta visa mätvärdet klickar du på mätvärdets namn igen.

När du visar flera mätvärden i ett diagram används olika färger för varje mätvärde.

Obs! Om du visar fler än två mätvärden i ett diagram har diagrammet ingen vertikal skala, men du kan hålla muspekaren över datapunkterna för att visa värdena för de valda mätvärdena.

Exempel på diagramdata i Google AdSense som visar uppskattade intäkter och sidvisningar.

Dataserie

Varje rad av data i tabellen har en kontroll som du kan använda för att lägga till eller ta bort den aktuella dataserien från diagrammet. Du kan använda dessa kontroller för att snabbt ändra vilka dataserier som visas i diagrammet. Om du till exempel bara vill visa data för dina tre främsta länder kan du köra rapporten Länder och sedan aktivera reglagen bredvid de tre första länderna i tabellen.

• Om du vill lägga till en dataserie klickar du på ögat bredvid motsvarande rad i tabellen. Du tar bort dataserien genom att klicka på ögat igen .
Obs! För vissa fördelningar, till exempel Datum, är ögonikonen inte tillgänglig.
Exempel på tabellen för dataserier i AdSense.