Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Rapporten

Uw gegevens presenteren in diagrammen

Diagrammen bieden een grafische weergave van uw gegevens. U kunt diagrammen gebruiken om wijzigingen in uw statistieken in de loop van de tijd te illustreren.

Diagramtypen

Elk diagramtype verwerkt gegevens op een andere manier. U moet uw diagramtype kiezen op basis van de informatie die u uit uw rapport wilt halen. Hieronder vindt u enkele richtlijnen voor wanneer u elk diagramtype kunt gebruiken.

Type diagram Geschikt om te gebruiken wanneer u...
Tijdlijn Tijd (datums) vergelijkt. In een tijdlijn worden schommelingen van één statistiek getoond (bijv. geschatte inkomsten) voor maximaal 2 verschillende perioden of meerdere statistieken voor 1 periode.
Staafdiagram De prestaties van meerdere categorieën vergelijkt. Een staafdiagram toont de vergelijking van hoe een categorie presteert ten opzichte van andere categorieën.
Cirkeldiagram Meerdere segmenten in de vorm van percentages vergelijkt. Een cirkeldiagram toont de percentuele verhouding tussen delen ten opzichte van het geheel.

Schakelen tussen diagramtypen

Als u een rapport uitvoert, wordt automatisch een standaarddiagramtype voor uw gegevens weergegeven. Soms passen er meerdere diagramtypen bij het type gegevens dat u analyseert.

• Als u wilt overschakelen naar een ander diagramtype, klikt u op Diagramopties Chart options en selecteert u een nieuw diagramtype.

De gegevens in een diagram wijzigen

Statistieken

U kunt wijzigen welke statistieken in een rapportdiagram worden getoond.

• Als u een statistiek wilt weergeven, klikt u op de statistieknaam in het gedeelte boven het diagram. Als u die statistiek niet meer wilt weergeven, klikt u nogmaals op de statistieknaam.

Als u meerdere statistieken in een diagram toont, heeft elke statistiek een andere kleur.

Opmerking: Als u meer dan 2 statistieken in een diagram laat zien, heeft het diagram geen verticale schaal, maar kunt u de muisaanwijzer op de gegevenspunten plaatsen om de waarden van de geselecteerde statistieken te bekijken.

Voorbeeld van de gegevens in een diagram in Google AdSense met de geschatte inkomsten en paginaweergaven.

Gegevensreeks

Elke rij gegevens in de tabel bevat een bedieningselement waarmee u die gegevensreeks kunt toevoegen aan of verwijderen uit het diagram. U kunt deze bedieningselementen gebruiken om snel wijzigingen te maken in de gegevensreeksen die in het diagram worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld alleen de gegevens voor uw top 3 van landen wilt bekijken, kunt u het rapport Landen maken en vervolgens op de schakelaars naast de eerste 3 landen in de tabel klikken.

• Als u een gegevensreeks wilt toevoegen, klikt u op het oogicoon  naast de bijbehorende rij in de tabel. Klik opnieuw op het oogicoon  om de gegevensreeks te verwijderen.
Opmerking: Oogiconen zijn niet beschikbaar voor sommige uitsplitsingen, zoals Datum.
Voorbeeld van de tabel met gegevensreeksen in AdSense.