Raportit

Datan esittäminen kaavioissa

Kaaviot näyttävät datasi graafisessa muodossa. Niiden avulla voit havainnollistaa mittareiden kehitystä tietyllä aikavälillä.

Kaaviotyypit

Jokainen kaaviotyyppi käsittelee dataa omalla tavallaan. Valitse kaaviotyyppi sen perusteella, mitä haluat saada selville raporteillasi. Alla on ohjeita kunkin kaaviotyypin käyttöön.

Kaavion tyyppi Paras käyttökohde
Aikajana Aikaan perustuva (päivämäärien) vertailu. Aikajana näyttää yhden mittarin (esimerkiksi arvioitujen tulojen) vaihtelut enintään kahdelta eri ajanjaksolta tai usean mittarin vaihtelut yhdeltä ajanjaksolta.
Pylväskaavio Useiden kategorioiden tulosten vertailu. Pylväskaaviosta näet, miten tietty kategoria toimii verrattuna toiseen kategoriaan.
Ympyrädiagrammi Useiden kategorioiden prosentuaalinen vertailu. Ympyräkaavio näyttää eri osien prosentuaalisen osuuden kokonaisuudesta.

Kaaviotyyppien välillä vaihtaminen

Kun luot raportin, näytämme datasi automaattisesti oletuskaaviotyypissä. Joskus analysoitavalle datalle voi sopia useita eri kaaviotyyppejä.

• Voit vaihtaa kaaviotyyppiä klikkaamalla Kaavion vaihtoehdot Chart options ja valitsemalla uuden kaaviotyypin.

Kaavion datan muuttaminen

Mittarit

Voit vaihtaa raportin kaaviossa näkyviä mittareita.

• Voit näyttää mittarin klikkaamalla mittarin nimeä kaavion yläpuolelta. Voit lopettaa mittarin näyttämisen klikkaamalla mittarin nimeä uudelleen.

Kun näytät kaaviossa useita mittareita, kukin mittari näkyy eri värisenä.

Huom. Jos näytät kaaviossa enemmän kuin kaksi mittaria, kaaviossa ei ole pystyakselia. Voit kuitenkin viedä hiiren arvopisteiden päälle, jotta näet valittujen mittarien arvot.

Esimerkki Google AdSensen kaavioista, jotka kuvaavat arvioituja tuloja ja katselukertoja

Datasarjat

Kullakin taulukon datarivillä on säädin , jolla voit lisätä datasarjoja kaavioon tai poistaa niitä. Näillä säätimillä voit nopeasti vaihtaa kaaviossa näkyviä datasarjoja. Jos esimerkiksi haluat katsoa pelkästään kolmea tuloksiltaan parasta maata koskevaa dataa, voit luoda Maat-raportin ja klikata taulukon kolmen ensimmäisen maan vieressä olevia valitsimia.

• Voit lisätä datasarjan klikkaamalla silmäkuvaketta , joka on taulukossa datasarjan rivin kohdalla. Voit poistaa datasarjan klikkaamalla silmäkuvaketta uudelleen.
Huom. Silmäkuvakkeet eivät ole käytettävissä tietyissä erittelyissä (esim. Päivämäärä).
Esimerkki datasarjataulukosta AdSensessä