Raportit

Raporttien aikavyöhykkeen vaihtaminen

Voit vaihtaa tilisi aikavyöhykettä, jotta voit nähdä raportin milloin tahansa sinulle sopivalla aikavyöhykkeellä. Tämän avulla voit estää viikonloppuraporttien vääristymisen perjantain tai maanantain liikenteen takia. Voit myös nähdä raporttisi laskutusaikavyöhykkeellä ( Tyynenmeren aika, PST).

Ennen tilin aikavyöhykkeen vaihtamista

Muista seuraavat asiat, kun vaihdat aikavyöhykettä:

• Tilin aikavyöhykkeen muutokset vaikuttavat dataan vain muutoksen tekohetkestä alkaen. Jos vaihdat EST-aikavyöhykkeen PST:ksi 3.4. ja luot raportin ajalta 1.4.–5.4., kaikessa päivämäärää 3.4. edeltävässä raporttidatassa käytetään EST-aikavyöhykettä. Huhtikuun 3. päivän jälkeisessä datassa käytetään tilille valittua uutta aikavyöhykettä eli PST:tä.
  • Jos raportti sisältää päivän, jolloin muutit tilin aikavyöhykkeen, raportin datassa saattaa näkyä tasainen kohta tai piikki. Tämä poikkeama johtuu aikamuutoksesta, eikä se vaikuta maksuihisi. Et näe tätä poikkeamaa, kun katsot raportteja laskutusaikavyöhykkeellä (PST).
  • Uusi aikavyöhyke tulee automaattisesti käyttöön nykyisissä tallennetuissa ja ajoitetuissa raporteissasi. Myöhemmin tallennettavissa ja ajoitettavissa raporteissa käytetään aikavyöhykettä, joka on käytössä raportin tallennushetkellä.
  • Etusivulla näkyvissä raporteissa käytetään tilisi aikavyöhykettä. Maksusi lasketaan ja näytetään laskutusaikavyöhykkeen (PST) mukaisesti.

Tilin aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Tili ja sitten Asetukset ja sitten Tilin tiedot.
  3. Klikkaa Tilin tiedot ‑osiossa olevan Aikavyöhyke-kohdan viereistä alanuolta Alanuoli.
  4. Valitse avattavasta luettelosta oma aikavyöhykkeesi.
  5. Klikkaa Tallenna.
    Vinkki: Kun katsot raporttejasi, raporttiasetuksista on mahdollista vaihtaa tilin aikavyöhykkeen ja AdSense-laskutuksen aikavyöhykkeen välillä, esimerkiksi PST:n ja PDT:n välillä.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen raportissa

1. Avaa raportti ja klikkaa sivun yläreunassa olevaa asetuskuvaketta Asetukset.
  2. Valitse Aikavyöhyke.
  3. Valitse avattavasta luettelosta joko Tilin aikavyöhyke tai Laskutuksen aikavyöhyke.
Huom. Joissakin maissa viralliseen aikaan tehdään muutoksia kesäkuukausina. Jos tilillesi valitsemallasi aikavyöhykkeellä käytetään kesäaikaa, AdSense-tilisi tilastot muuttuvat automaattisesti (samalla tavalla kuin AdSense-laskutusaikavyöhykkeen vaihtaminen PST:n ja PDT:n välillä).

Tilisi aikavyöhyke palaa normaaliksi kesän lopussa. Päivä, jona oikaisu tehdään, on joko 23 tai 25 tuntia pitkä, ja tulojen määrä saattaa kasvaa tai laskea hieman.