Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Använda Google Analytics med AdSense

Discover how to use Analytics to improve your AdSense performance

I Analytics finns det gott om detaljerad information om hur du kan skräddarsy ditt innehåll och dina annonser så att de passar besökarna på din webbplats. Här följer ett antal förslag på hur du kan granska Analytics-rapporterna i syfte att förbättra ditt AdSense-resultat:

• Hänvisande källa: Vilka webbplatser leder besökare vidare till din webbplats? Om du vet varifrån besökarna kommer kan du anpassa innehållet för dem så att de kommer tillbaka fler gånger. Du kan också förbättra dessa källor på olika sätt, till exempel genom sökmotoroptimeringar, kampanjer i det sociala nätverket eller genom att upprätta hänvisningsrelationer med den typ av webbplatser som besökare med högt värde kommer ifrån.

• Webbläsare: Ta reda på vilka webbläsare och vilken teknik (t.ex. Flash och Java) som besökarna använder. Det är en bra idé att kontrollera att ditt innehåll passar din målgrupps programvara och funktioner samt undersöka om webbläsarinkompatibilitet orsakar intäktsförluster för dig.

• Vanligaste utgångssidorna: Från vilka sidor brukar besökarna regelbundet lämna din webbplats? Genom att identifiera de logiska utgångspunkterna från din webbplats, kan du öka antalet annonser på dina utgångssidor och tjäna pengar på den utgående trafiken.