Google Analyticsin käyttäminen AdSensen kanssa

Discover how to use Analytics to improve your AdSense performance

Löydät Analyticsista paljon yksityiskohtaista tietoa, joka auttaa sinua räätälöimään sisältöä ja mainoksia sivustosi käyttäjiä varten. Alla on muutamia ehdotuksia Analytics-raporttien tarkasteluun AdSensen tehostamismielessä.

• Viittaava lähde: Mitkä sivustot ohjaavat kävijöitä sivustoosi? Kun tiedät, mistä kävijät tulevat, voit paremmin muokata sisältöäsi heille sopivaksi, jotta he vierailevat sivustossasi myös jatkossa. Voit parantaa näitä lähteitä eri tavoilla esimerkiksi hakukoneoptimointien ja sosiaalisen median kampanjoiden kautta tai määrittämällä viittaajasuhteita sellaisten sivustojen kanssa, jotka lähettävät erittäin arvokkaita kävijöitä sivustoosi.

• Selaimen käyttö: Mitä selaimia ja teknologiaa (esim. Flash, Java) kävijät käyttävät? On tärkeää tarkistaa, että sisältö sopii yleisön ohjelmistoon ja ominaisuuksiin. Tutki myös mahdolliset selainten epäyhteensopivuudet, jotka voivat aiheuttaa tulojen menetyksiä.

• Yleisimmät poistumissivut: Miltä sivuilta kävijät poistuvat sivustostasi useimmin? Kun tunnistat sivuston loogiset poistumiskohdat, voit lisätä mainosten määrää poistumissivuilla ja kaupallistaa sivustosta poistuvan liikenteen.