Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Integració de la versió 2.0 del TCF de l'IAB per a editors

El 16 de maig de 2023, l'IAB va anunciar la versió 2.2 del seu Marc de Transparència i Consentiment (TCF). Com a proveïdor, Google començarà a acceptar cadenes de TC utilitzant la versió 2.2 del TCF a partir de l'11 de juliol de 2023. Les sol·licituds amb cadenes de la versió 2.2 del TCF enviades abans d'aquesta data poden provocar errors.
  • Versió 2.1 del TCF: continuarem acceptant les cadenes de la versió 2.1 del TCF, però recomanem que les plataformes de gestió del consentiment (CMP) segueixin les indicacions de l'IAB sobre les fites d'implementació a mesura que el sector canviï a la versió 2.2 del TCF.
  • Solucions de gestió del consentiment de Google: està previst que les solucions de gestió del consentiment de Google, disponibles a la pestanya Privadesa i missatges d'AdMob, AdSense i Ad Manager, admetin a principis de novembre la versió 2.2 del TCF per als seus missatges de consentiment d'acord amb l'RGPD, cosa que s'ajusta al termini actualitzat d'implementació de l'IAB per a les CMP del 20 de novembre de 2023.

Google participarà en la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'IAB Europe i en complirà les especificacions i polítiques. Començarem a llegir i transferir la cadena de transparència i consentiment (cadena de TC) de totes les sol·licituds d'anunci des del moment en què l'IAB passi completament de la versió 1.1 a la versió 2.0 del TCF. Fins aleshores, si un editor implementa una plataforma de gestió del consentiment (CMP) amb la versió 2.0 del TCF de l'IAB, no hi haurà cap canvi en el nostre comportament existent de difusió d'anuncis (tret que un editor activi una versió beta; oferirem més informació properament).

Hi ha alguns detalls d'implementació importants que els editors han de tenir presents si decideixen utilitzar la versió 2.0 del TCF de l'IAB.

Per integrar la versió 2.0 del TCF de l'IAB, els editors han d'implementar una CMP registrada a la versió 2.0 del TCF al seu lloc web. La CMP crea i envia la cadena de TC. A continuació, les etiquetes d'anunci i els SDK de Google consumeixen la cadena de TC que reben de la CMP.

Si no teniu el consentiment perquè Google dugui a terme la finalitat 1 (emmagatzemar informació en un dispositiu o accedir a aquesta informació), no heu de cridar l’etiqueta d'anunci de Google.

Indicacions generals

Si ja heu implementat al vostre lloc web una CMP registrada a la versió 2.0 del TCF de l'IAB, AdSense començarà a consumir la cadena de TC de la CMP automàticament sense que calgui tornar a configurar res.

Les seleccions de proveïdors que feu a la CMP registrada a la versió 2.0 del TCF de l'IAB anul·laran les seleccions de proveïdors de tecnologia publicitària que hàgiu fet als controls relacionats amb el consentiment dels usuaris de la UE. Això passarà, per exemple, si a través d'aquests controls heu seleccionat difondre anuncis no personalitzats a tots els usuaris de l'EEE

Si heu definit anuncis no personalitzats a la vostra sol·licitud d'anunci, tindrem en compte això i el consentiment que indiqui la cadena de TC, i aplicarem l'opció de configuració més conservadora.

• Transferir la cadena de TC a etiquetes: les etiquetes GPT i GPT de passback, així com les d'AdSense i d'Ad Exchange, es comunicaran automàticament amb la CMP de l'IAB per reenviar la cadena de TC a AdSense sense la configuració de l'editor. L'SDK d'IMA i l'SDK d'anuncis per a mòbils obtindran, analitzaran i respectaran automàticament la cadena de TC procedent de l'emmagatzematge local. En el cas d'altres tipus d'etiquetes, haureu de transferir els senyals següents de manera manual: gdpr={0,1} i gdpr_consent={tc string}.
  • Transferir la cadena de TC a la programàtica: la cadena de TC de l'IAB es transfereix automàticament als canals programàtics de Google sense que els editors hagin de configurar res.
  • Transferir la cadena de TC a creativitats no programàtiques: parleu amb el vostre proveïdor de creativitats per saber si us cal una configuració addicional que asseguri que les creativitats consumeixin la cadena de TC correctament. AdSense ofereix assistència amb les macros del TCF de l'IAB (GDPR i GDPR_CONSENT_XXXX) perquè pugueu transferir manualment la cadena de TC a altres proveïdors de creativitats com us convingui.

Polítiques de consentiment: anuncis personalitzats i no personalitzats

Tal com es va comunicar l'agost de 2019, l'objectiu de la nostra guia d'interoperabilitat és reflectir els requisits actuals de les polítiques de Google, concretament els relacionats amb la política de consentiment dels usuaris de la UE i les nostres polítiques contra la recollida d'empremtes digitals com a mètode d'identificació (per exemple, les que figuren als nostres requisits per a la difusió d'anuncis de tercers). Les polítiques de Google continuen aplicant-se i, en alguns casos, són més restrictives que les de la versió 2.0 del TCF.

El novembre de 2023, els productes d'anuncis de cerca per a editors (AdSense per a cerques, AdSense per a compres i Motor de cerca programable) van iniciar el procés de deixar de difondre anuncis personalitzats.

Els editors han de revisar la configuració de registre dels proveïdors amb què vulguin treballar mitjançant la versió 2.0 del TCF. Els requisits següents s'apliquen específicament quan Google és proveïdor a la CMP de l'editor.

Google difondrà anuncis personalitzats quan es compleixin tots aquests criteris:

• L'usuari final concedeix a Google el consentiment per:
    • Emmagatzemar informació en un dispositiu o accedir a aquesta informació (finalitat 1).
    • Crear un perfil d'anuncis personalitzats (finalitat 3).
    • Seleccionar anuncis personalitzats (finalitat 4).
  • Es determina que Google té un interès legítim (o el consentiment, si un editor configura la seva CMP per sol·licitar-lo) per:
    • Seleccionar anuncis bàsics (finalitat 2).
    • Mesurar el rendiment dels anuncis (finalitat 7).
    • Aplicar estudis de mercat per generar estadístiques de públic (finalitat 9).
    • Desenvolupar i millorar productes (finalitat 10).

Si no es compleixen els requisits de consentiment per als anuncis personalitzats, Google difondrà anuncis no personalitzats quan es compleixin tots aquests criteris:

• L'usuari final concedeix a Google el consentiment per:
    • Emmagatzemar informació en un dispositiu o accedir a aquesta informació (finalitat 1).
  • Es determina que Google té un interès legítim (o el consentiment, si un editor configura la seva CMP per sol·licitar-lo) per:
    • Seleccionar anuncis bàsics (finalitat 2).
    • Mesurar el rendiment dels anuncis (finalitat 7).
    • Aplicar estudis de mercat per generar estadístiques de públic (finalitat 9).
    • Desenvolupar i millorar productes (finalitat 10).

Gestionarem els casos següents d'acord amb aquesta taula:

Descripció Comportament de difusió d'anuncis

Falta de consentiment perquè Google emmagatzemi informació en un dispositiu o accedeixi a aquesta informació (finalitat 1)

D'acord amb la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE, cal obtenir el consentiment per utilitzar galetes o identificadors de mòbil, tant per als anuncis personalitzats com per als no personalitzats. En el cas dels anuncis no personalitzats, el consentiment és igualment necessari perquè els anuncis no personalitzats també fan servir galetes o identificadors de mòbils per combatre els fraus i abusos, així com per a la limitació de freqüència i la generació d'informes agregats d'anuncis.

Els editors no han de cridar les etiquetes d'anunci de Google.

Si falta el consentiment que ha de tenir Google per a la finalitat 1 a la cadena de TC, Google descartarà la sol·licitud d'anunci i no es difondrà cap anunci.

Falta de consentiment perquè els productes d'anuncis de cerca per a editors (AdSense per a cerques, AdSense per a compres i Motor de cerca programable) apliquin estudis de mercat a fi de generar estadístiques de públic (finalitat 9)

Els productes d'anuncis de cerca per a editors no requereixen el consentiment per a la finalitat 9.

Els productes d'anuncis de cerca per a editors poden difondre anuncis si s'obté el consentiment per a la resta de finalitats obligatòries.

Abast global i abast fora del marc

D'acord amb la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE, heu d'identificar clarament totes les parts que poden recollir, rebre o utilitzar les dades personals dels usuaris finals a conseqüència de l'ús que feu d'un producte de Google. Més informació sobre l'abast de la base jurídica

Com que no és viable identificar clarament les parts quan es fa servir un abast global, no admetem aquest abast. Durant el període de transició que s'inicia quan comencem a llegir i transferir la cadena de TC de totes les sol·licituds d'anunci, difondrem anuncis no personalitzats per permetre que els editors facin ajustos. Després del període de transició de tres mesos, no difondrem cap anunci si la cadena de TC indica "Fora del marc" o "Abast global".

Cadena de TC no vàlida

La cadena de TC no es pot analitzar (per exemple, falten alguns camps).

Durant el període de transició que s'inicia quan comencem a llegir i transferir la cadena de TC de totes les sol·licituds d'anunci, difondrem anuncis no personalitzats per permetre que els editors facin ajustos. Després del període de transició de tres mesos, no difondrem cap anunci si la cadena de TC no és vàlida.

Registre de proveïdors flexible i restriccions per a editors

La versió 2.0 del TCF permet que els editors personalitzin diverses restriccions, de manera que puguin indicar les seves preferències, les quals tindran prioritat sobre les del proveïdor, si escau. Els editors no poden fer que un proveïdor operi amb una base legal o una finalitat que entri en conflicte amb el registre del proveïdor a la llista global de proveïdors. Anomenem restriccions a aquestes preferències perquè no poden ampliar l'abast del que pot fer un proveïdor, sinó només restringir-lo.

Els editors han de revisar la configuració de registre dels proveïdors amb què vulguin treballar mitjançant la versió 2.0 del TCF. Si un proveïdor s'ha registrat de manera flexible amb "interès legítim" com la base legal predeterminada a fi d'aconseguir una finalitat per a la qual Google necessita "consentiment" segons la nostra guia d'interoperabilitat i un editor vol treballar amb aquest proveïdor a través de productes de Google, l'editor haurà de triar "consentiment" per a aquest proveïdor a les restriccions per a editors de la seva CMP.

Google està registrat de manera flexible per a les finalitats 2, 5, 6, 7, 9 i 10, i té com a base jurídica predeterminada la de l'interès legítim. Google es basarà en l'interès legítim quan la CMP l'hagi establert amb l'usuari, tret que un editor hagi configurat la seva CMP perquè Google només pugui actuar basant-se en el consentiment. Google no està registrat de manera flexible per a les finalitats 1, 3 i 4, i sempre necessita el consentiment per a aquestes finalitats.

Si un proveïdor s'ha registrat de manera flexible, Funding Choices crearà automàticament restriccions per a editors de manera que el proveïdor només pugui actuar basant-se en el consentiment pel que fa a les finalitats 3 i 4.

Abast de la base jurídica

La versió 2.0 del TCF de l'IAB proporciona opcions perquè els editors triïn l'abast d'una base jurídica per al tractament de dades personals, tal com s'indica a continuació. Aquesta informació es transfereix mitjançant la cadena de TC. Les polítiques de Google requereixen que els editors triïn (a) l'abast específic de servei o bé (b) l'abast específic de grup.

• Abast específic de servei: la base jurídica només és aplicable al servei, per exemple, al lloc web d'un editor en què s'obtingui i es gestioni la base jurídica. ES PERMET quan es treballa amb Google.
  • Abast específic de grup: la base jurídica només és aplicable a un grup predefinit de serveis, com ara a unes quantes propietats digitals d'un o més editors que implementen CMP amb l'abast del seu grup. Cadascuna d'elles permet als usuaris gestionar les seves opcions pel que fa a les bases jurídiques establertes per al grup en tots els serveis del grup. Totes les propietats digitals dels editors s'han de comunicar en el moment de sol·licitar el consentiment. ES PERMET quan es treballa amb Google.
  • Abast global: la base jurídica no només és aplicable al servei en què s'obté i es gestiona, sinó també a totes les propietats digitals de l'editor que implementen CMP amb abast global. Cadascuna d'elles permet als usuaris gestionar les seves opcions pel que fa a les bases jurídiques establertes a nivell global en totes aquestes propietats digitals de l'editor. NO ES PERMET quan es treballa amb Google.
  • Fora del marc ("OOB"): la base jurídica no s'ha establert mitjançant el marc; per tant, no es reflecteix en cap senyal del marc i els usuaris no la poden gestionar al marc. NO ES PERMET quan es treballa amb Google.

Els editors han de triar un abast específic de servei (o específic de grup) si volen treballar amb Google.

Ofertes en temps real (RTB) i Ofertes públiques

La lògica de la versió 2.0 del TCF de l'IAB s'aplicarà a les sol·licituds d'oferta, a les respostes a les ofertes, a les creativitats i a les sol·licituds de coincidència de galetes.

Permetrem que les sol·licituds d'oferta s'enviïn i activarem la coincidència de galetes quan un proveïdor es registri indicant "Consentiment" o, en certs casos, "No utilitzat" pel que fa a la personalització d'anuncis (finalitats 3 i 4 de la cadena de TC). Els proveïdors que indiquin "Consentiment" en relació amb les finalitats dels anuncis personalitzats (finalitats 3 i 4 de la cadena de TC), però que no hagin obtingut el consentiment de l'usuari:

• No rebran sol·licituds d'oferta.
  • No rebran resposta a les sol·licituds de coincidència de galetes.
  • No podran guanyar cap subhasta. Google impedirà que les creativitats amb proveïdors que no compleixen els requisits de la nostra política guanyin subhastes o difonguin anuncis.

A més, l'usuari ha d'haver donat consentiment a Google per a les finalitats 1, 3 i 4.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.