Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Mogelijkheden en experimenten

Experimenten voor automatische advertenties

Met experimenten voor automatische advertenties kunt u verschillende instellingen voor automatische advertenties op uw site vergelijken om te zien welke het beste presteren. U kunt bijvoorbeeld verschillende advertentie-indelingen en het aantal advertenties testen, of vergelijken wat het verschil is als u automatische advertenties wel of niet inschakelt. U hoeft de AdSense-code op uw site niet te bewerken om experimenten voor automatische advertenties uit te voeren.

Opmerking: U kunt slechts één actief experiment voor automatische advertenties per site hebben op een bepaald moment.

Een experiment voor automatische advertenties maken

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Optimalisatie en dan Experimenten.
  3. Klik op Nieuw experiment als u andere experimenten uitvoert.
  4. Klik op Automatische advertenties op de kaart 'Automatische advertenties'.
  5. Selecteer de site waarvoor u het experiment wilt instellen.
    Tip: U kunt zoeken of filteren om een specifieke site te vinden.
  6. Selecteer in het voorbeeld van de advertentie-instellingen welke instellingen voor automatische advertenties u wilt wijzigen voor de variant. Met de schakelaar Origineel weergeven kunt u schakelen tussen uw oorspronkelijke instellingen en de variant.
    Opmerking: De optie Pagina-uitsluitingen is uitgegrijsd omdat pagina-uitsluitingen niet beschikbaar zijn voor experimenten.
  7. Klik op Experiment uitvoeren.
  8. Geef uw experiment een naam.
  9. Klik op Experiment uitvoeren. Uw experiment krijgt nu de status Actief en we beginnen met het verzamelen van gegevens.
Opmerking: Het kan enkele dagen duren voordat de eerste resultaten van uw experiment worden weergegeven.

Uw experiment voor automatische advertenties evalueren

Ga naar de pagina Experimenten om uw experiment te controleren. U kunt op de pagina van het experiment op Instellingen vergelijken klikken om de oorspronkelijke instellingen en de variant te bekijken.

Als er voldoende gegevens voor uw experiment zijn verzameld, kunt u evalueren of de oorspronkelijke instelling of de variant beter presteert. Houd er rekening mee dat de statistieken in experimenten voor automatische advertenties u de impact op uw gehele site laten zien (inclusief eventuele advertentieblokken die u gebruikt), in plaats van alleen automatische advertenties. Hiermee krijgt u meer inzicht in het effect van automatische advertenties op uw site, met name als u bestaande advertentieblokken heeft.