Mahdollisuudet ja kokeilut

Automaattisten mainosten kokeilut

Automaattisten mainosten kokeiluja käyttämällä voit vertailla erilaisia automaattisten mainosten asetuksia sivustollasi ja selvittää, mitkä niistä toimivat parhaiten. Voit esimerkiksi testata eri mainosmuotoja ja mainosmääriä tai vertailla, miten automaattisten mainosten käyttöönotto tai käytöstä poistaminen vaikuttaa. Automaattisten mainosten kokeilujen käyttäminen ei edellytä AdSense-koodin muokkaamista sivustollasi.

Huom. Sinulla voi olla kerrallaan käynnissä vain yksi aktiivinen automaattisten mainosten kokeilu sivustoa kohden.

Automaattisten mainosten kokeilun luominen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Valitse Optimointi ja sitten Kokeilut.
  3. Jos sinulla on jo muita kokeiluja käynnissä, klikkaa Uusi kokeilu.
  4. Valitse Automaattiset mainokset ‑kortista Automaattiset mainokset.
  5. Valitse sivusto, jolle haluat luodda kokeilun.
    Vinkki: Voit etsiä tietyn sivuston tekemällä haun tai käyttämällä suodattimia.
  6. Valitse mainosasetusten esikatselusta, mitä muunnelman automaattisten mainosten asetuksia haluat muuttaa. Näytä alkuperäinen ‑valitsimella voit siirtyä alkuperäisten asetusten ja muunnelman välillä.
    Huom. Poissuljetut sivut ‑vaihtoehto näkyy himmennettynä, koska sivuja ei voi sulkea pois kokeiluista.
  7. Klikkaa Suorita kokeilu.
  8. Lisää kokeilulle nimi.
  9. Klikkaa Suorita kokeilu. Kokeilu siirtyy Käynnissä-tilaan, ja aloitamme datan keräämisen.
Huom. Saatat joutua odottamaan muutaman päivän, ennen kuin kokeilusi alustavat tulokset tulevat näkyviin.

Automaattisten mainosten kokeilun arviointi

Voit seurata kokeiluasi Kokeilut-sivulta. Klikkaa kokeilun sivulta Vertaa asetuksia, niin näet alkuperäiset asetukset ja muunnelman.

Kun kokeiluusi on kertynyt riittävästi dataa, voit arvioida, toimiiko alkuperäinen asetus vai muunnelma paremmin. Huomaa, että automaattisten mainosten kokeilujen mittarit näyttävät asetusten vaikutuksen koko sivustoon (myös mahdollisesti käyttämiisi mainosyksiköihin) eivätkä pelkästään vaikutusta automaattisiin mainoksiin. Näin voit paremmin ymmärtää, miten automaattiset mainokset vaikuttavat sivustoosi etenkin, jos käytössäsi on jo mainosyksiköitä.