Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Guide för kodimplementering

Infoga annonsenhetskod på din WordPress-webbplats

Du kan placera annonser i WordPress med hjälp av plugin-program, teman och widgetar. #wordpress

Det finns flera sätt att placera AdSense-annonsenhetskod på en WordPress-webbplats. Nedan hittar du information om några av sätten.

Tips: Se till att du redan har skapat de annonsenheter du behöver i ditt AdSense-konto.

Plugin-program

Om du inte är välbekant med kodning men ändå vill placera dina annonser på särskilda placeringar på din webbplats kan det vara praktiskt att använda ett plugin-program. Du hittar plugin-program i plugin-katalogen för WordPress.

Ett plugin-program för annonser kan ha extra funktioner som gör att du kan placera annonser utan att behöva skriva eller redigera kod.

Några saker att tänka på när du väljer ett plugin-program:

• Se till att temat och plugin-programmet är kompatibla.

• Alla plugin-program har olika funktioner. Vi rekommenderar att du testar några olika program för att hitta det bästa programmet för dig och din webbplats.

• Google ansvarar inte för andra plugin-program än Googles.

Obs! Vissa annonsformat kanske inte kan implementeras via plugin-program. Kontakta programutvecklaren direkt om du behöver hjälp med ett plugin-program.

WordPress-teman

Teman är ett enkelt sätt att hantera placeringen av annonsenheter på din webbplats. Vi rekommenderar att du väljer WordPress-teman som är optimerade för AdSense. Sådana teman innehåller fördefinierade utrymmen och platser där du kan placera annonskod på sidor eller lägga upp element på din WordPress-webbplats.

Tänk på att teman med fördefinierade utrymmen och platser kan hindra dig från att placera annonsenheter exakt var du vill ha dem. Dessutom kanske dessa teman inte fungerar med den layout som passar bäst för ditt innehåll.

Mer information om teman och hur du använder dem finns i den officiella dokumentationen från WordPress.org.

Vissa teman har ett inbyggt annonsavsnitt. Om ditt tema inte har ett sådant avsnitt är det enklast att lägga till annonsenheterna med hjälp av textwidgetar.

Obs! Vissa annonsformat kanske inte kan implementeras via teman.

Textwidgetar

Med en textwidget kan du lägga till annonsenheter i temats fördefinierade utrymmen och platser på din WordPress-webbplats.

Mer information om textwidgetar och hur du använder dem finns i den officiella dokumentationen från WordPress.org.

Obs! Vissa annonsformat kanske inte kan implementeras via textwidgetar.