Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Annoncer til søgning

Googles politik for tilpassede søgeannoncer: Alternative søgeforespørgsler

Revideret den 13. marts 2023

Alternative søgeforespørgsler (ASQ, Alternative Search Query) dækker over enhver metode til aktivering af søgeresultater (søgeresultatsider fra søgemaskiner (SERP, search engine results page)), som ikke falder ind under en indtastning i et søgefelt fra en bruger. Den forespørgselstekst, der genererer SERP'en, kan bruges til at anmode Google om tilpassede søgeannoncer (CSA, Custom Search Ads) i henhold til retningslinjerne på denne side. Følgende diagram viser to forskellige ASQ'er ("Foreslået søgning" og "Gennemsyn af kategorier"), der bruges til aktivering af en søgeside. Søgesiden anmoder om tilpassede søgeannoncer ved at bruge termerne i den alternative søgeforespørgsel ("laserprinter" i dette tilfælde).

Diagram over alternative søgeforespørgsler

Disse retningslinjer gælder for ASQ'er, deres indhold, placering, formatering og funktionalitet samt for termerne i de ASQ'er, der medtages i annonceanmodninger til Google.

Følgende typer af ASQ'er er i øjeblikket tilgængelige for udgivere, der har aktiveret tilpassede søgeannoncer. For at bruge dem skal du overholde både de fælles krav til ASQ'er og de specifikke krav for hver alternativ søgeforespørgsel.

Tydeliggørelse i forbindelse med disse politikker:

• "annoncer" betyder annoncer, der leveres af Google. Det betyder ikke nogen annoncer (eller andre annonceprodukter eller -tjenester), som ikke leveres af Google.
  • "indhold" betyder alt, som du præsenterer brugere for, herunder udgivergenereret indhold, syndikeret indhold, brugergenereret indhold, organiske søgeresultater, annoncer (leveret af Google eller en tredjepart) og links til andre websites eller apps, og
  • hvor det er angivet, at Googles godkendelse er påkrævet, gælder et sådant krav kun for brugen af Google-tjenester, herunder annoncer leveret af Google.

Du skal sikre, at din brug af Google-tjenester, herunder indhold på ejendomme, hvor Google-tjenester er implementeret, overholder disse politikker. Google kan foretage korrigerende handlinger i forbindelse med manglende overholdelse, herunder, men ikke begrænset til, følgende: (1) suspendering af levering af tjenester, (2) krav om, at du ophører med eller ændrer brugen eller implementeringen Google-tjenester eller (3) udøver deres rettigheder i henhold til den gældende onlineservicevilkår for Google AdSense eller anden relevant aftale mellem dig og Google.

Fælles krav til ASQ'er

Al brug af ASQ'er på dine websites eller i dine apps, som er aktiveret til brug af CSA, er underlagt følgende betingelser:

• Termer i en ASQ må ikke omfatte indhold, som overtræder Googles indholdspolitikker i programpolitikkerne for Google AdSense, gældende love eller tredjepartsrettigheder.
  • Google kan fra tid til anden kræve, at bestemte ord eller sætninger ikke bruges i søgeforespørgsler og/eller annonceforespørgsler, der genereres af ASQ'er.
  • Termerne i den ASQ, som sendes i annonceforespørgslen, skal være præcis, som brugeren har angivet. Hvis en bruger f.eks. klikker på termen "blomsterbuket", skal der genereres en annonceanmodning med "blomsterbuket" (ikke "blomster" eller "levering af blomsterbuket").
  • Du skal sørge for, at termerne fra den ASQ, som medtages i annonceanmodningen, primært er beregnet til at foreslå de mest relevante søgeforespørgsler og ikke til at generere bestemte annoncer (f.eks. annoncer, der giver en høj pris pr. klik) eller på anden måde vilkårene i ASQ, der er inkluderet i annonceanmodningen, primært er designet til at foreslå de mest relevante søgeforespørgsler og ikke er designet til at generere bestemte annoncer (f.eks. annoncer, der giver en høj pris pr. klik) eller på anden måde kunstigt oppuste antallet af eksponeringer, klik og/eller konverteringer.
  • Et klik på en ASQ skal foretages af en slutbruger på websitet og føre til en søgeresultatside for at være kvalificeret til CSA.

Udover disse fælles krav er der som beskrevet nedenfor yderligere krav til specifikke ASQ'er.

Populær søgning

"Populær søgning" er en ASQ, der genereres ud fra de mest almindelige tekstsøgninger, som brugere på dine websites indtaster. Når en slutbruger klikker på ASQ'en, fører den til en søgeresultatside med CSA.

Udover de fælles krav til ASQ'er er brugen af ASQ'er af typen "Populær søgning" på dine websites eller i dine apps, der er aktiveret til brug af CSA, underlagt følgende betingelser:

• Du kan udlede ASQ'er af typen "Populær søgning" fra de mest populære søgeforespørgsler, som slutbrugerne på dine websites indtaster.
  • Du skal opdatere listen over termer, der vises som ASQ'er af typen "Populær søgning", mindst én gang om ugen.
  • Du skal mærke ASQ'er af typen "Populær søgning" som "Populære søgninger" (eller en lignende betegnelse, som er godkendt af Google).

Foreslået søgning

"Foreslået søgning" er en ASQ, som en slutbruger får vist, når vedkommende indtaster tekst i et søgefelt. Når en slutbruger vælger at benytte en ASQ af typen "Foreslået søgning", fører den til en søgeresultatside med CSA.

Udover de fælles krav til ASQ'er er brugen af ASQ'er af typen "Foreslået søgning" på dine websites eller i dine apps, der er aktiveret til brug af CSA, underlagt følgende betingelser:

• Du skal sørge for, at foreslåede søgetermer er direkte relevante for den tekst, som slutbrugeren indtaster i et søgefelt (en slutbruger, der skriver "blo", kunne f.eks. få vist en foreslået søgning med termen "blomster").
  • Du skal tydeligt tilskrive en tredjepart eller dig selv ASQ'en af typen "Foreslået søgning", ikke Google. For at undgå tvivl må du ikke bruge Googles brandelementer sammen med en ASQ af typen "Foreslået søgning".
  • Visningen af ASQ'er af typen "Foreslået søgning" på dine websites, som er aktiveret til brug af CSA, skal i alt væsentligt svare til eksemplet nedenfor, medmindre Google har godkendt andet.

Diagram, der viser søgefeltet

Relateret søgning

"Relateret søgning" er en ASQ, som består af følgende automatisk genererede termer. Når en slutbruger klikker på en af disse, vises der en søgeresultatside, der indeholder CSA:

• Termer, der relaterer til en slutbrugers tidligere søgeforespørgsel.
  • Termer, der relaterer til indholdet på en side.

Udover de fælles krav til ASQ'er er brugen af ASQ'er af typen Relateret søgning på dine websites eller i dine apps, der er aktiveret til brug af CSA, underlagt følgende betingelser:

• Du skal mærke ASQ'er af typen "Relateret søgning" som "Relaterede søgninger" (eller en lignende betegnelse, som er godkendt af Google).
  • Der må ikke være mere end 2 enheder for "Relateret søgning" pr. side.

Yderligere betingelser for søgeresultatsider

• ASQ'er af typen Relateret søgning kan placeres følgende steder på siden:
    • Til højre eller venstre for søgeresultaterne
    • Under søgeresultaterne
    • Mellem den øverste annonceenhed og søgeresultaterne
  • ASQ'er af typen Relateret søgning, som implementeres øverst på søgeresultatsiden, over den øverste annonceenhed, skal skriftligt godkendes af Google.
  • Hvis ASQ'er af typen Relateret søgning er sammenblandet med websitets søgeresultater, skal der være mindst 3 søgeresultater over ASQ'erne af typen Relateret søgning.
  • Du må ikke sammenblande ASQ'er af typen Relateret søgning med resultater fra Googles Integrerbar søgemaskine.
  • Termerne i en ASQ af typen Relateret søgning for søgeresultatsider kan genereres af Google, dig eller en anden kilde. Når Google ikke genererer termerne i ASQ'er af typen "Relateret søgning":
    • Du skal tydeligt tilskrive en tredjepart eller dig selv ASQ'er af typen "Relateret søgning", ikke Google. For at undgå tvivl må du ikke bruge Googles brandelementer sammen med ASQ'er af typen "Relateret søgning".

Yderligere betingelser for sider med ikke-søgeresultater med unikt eller originalt indhold

• ASQ'er af typen Relateret søgning kan placeres følgende steder på siden:
    • Til højre eller venstre for indholdet
    • Under indholdet
    • I indholdet
  • Det skal understreges, at du ikke må placere ASQ'er af typen "Relateret søgning" på sider, der overtræder Google AdSense-programpolitikkerne, gældende love eller tredjepartsrettigheder.
  • Termerne i en ASQ af typen Relateret søgning for søgeresultatsider, der ikke er søgeresultater, skal genereres af Google. I det omfang, du kan give forslag til termerne i en ASQ af typen Relateret søgning, som Google skal tage under overvejelse (bestemmes efter Googles eget skøn):
    • Du må ikke angive vilkår, der overtræder Googles indholdspolitikker i Google AdSense-programpolitikkerne, gældende love eller tredjepartsrettigheder.
    • Du skal sikre dig, at termerne primært er designet til at foreslå de mest relevante søgeforespørgsler og ikke er designet til at generere bestemte annoncer (f.eks. annoncer, der giver en høj pris pr. klik) eller på anden måde kunstigt forøger antallet af eksponeringer, klik og/eller konverteringer.
    • Du skal sikre dig, at forslagene ikke er designet til at målrette mod bestemte brugere eller en gruppe brugere, der er baseret på tilknytningsbaserede eller andre delte attributter (f.eks. demografiske oplysninger).

Gennemsyn af kategorier

Sider af typen "Gennemsyn af kategorier" er sider, som en bruger får vist, når vedkommende navigerer i en menu eller et indeks med indholdsmuligheder eller -kategorier. En bruger på et shoppingwebsite kan f.eks. gennemse, hvilke bøger der er tilgængelige, og derefter justere søgningen/gennemsynet ved at klikke på "Faglitteratur". På den pågældende SERP kan brugeren eksempelvis klikke på "Nye forfattere" for at justere søgningen yderligere. Siderne får færre og færre søgeresultater, efterhånden som brugerens forespørgsel indsnævres. Generelt skal søgeoplevelsen ved gennemsyn af kategorier udgøres af originalt indhold og demonstrere en tilstrækkelig grad af dybde og bredde for at være kvalificeret til tilpassede søgeannoncer.

En alternativ søgeforespørgsel af typen "Gennemsyn af kategorier" er en menu eller et indeks, der giver brugeren mulighed for at navigere på dit website ved at indsnævre sit fokus.

Udover de fælles krav til ASQ'er er brugen af ASQ'er af typen Gennemsyn af kategorier på dine websites eller i dine apps, der er aktiveret til brug af CSA, underlagt følgende betingelser:

• Der vises kun CSA som respons på brugerklik på en ASQ af typen "Gennemsyn af kategorier", der er tilstrækkeligt smal i henhold til Googles bestemmelser. Der kan f.eks. muligvis aktiveres respons på et brugerklik i forbindelse med termen "sweater", men ikke i forbindelse med "tøj".
  • Du kan medtage overordnede kategorier for ASQ'er af typen "Gennemsyn af kategorier" i de annonceforespørgsler, der igangsættes af en søgeforespørgsel af typen Gennemsyn af kategorier (dvs. du kan medtage indeksfortegnelserne i brødkrummen for sådanne forespørgsler).