Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonser för Sök

Använda villkorsstyrd formatering för att tillämpa flera sökformat på sökresultatsidan

Alla sökformat har ett standardformat. Detta är det format som används på sidor som innehåller motsvarande format-id. Du kan använda ett annat format i stället för standardformatet med hjälp av villkorsstyrd formatering.

Med villkorsstyrd formatering kan du använda olika format på sökresultatsidan på olika plattformar och på olika delar av en och samma sida. Du kan till exempel använda olika format på dina annonser när de visas på datorer respektive mobila enheter.

Du anger när du vill använda ett villkorsstyrt format med hjälp av formatregler. Du kan skapa formatregler för plattformar (till exempel datorer och mobila enheter) och för annonsbehållare. Anta till exempel att du vill använda formatet (mobilformat1) när annonsbehållaren (annonsbehållare1) visas på mobila enheter. Då kan formatregeln se ut så här: använd mobilformat1 om plattform är mobil och behållar-id är annonsbehållare1.

Skapa ett villkorsstyrt format

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser för Sök och sedan på Sökannonsformat.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid formatet som du vill tillämpa regler på.
  4. Klicka på knappen för villkorsstyrd formatering Conditional styles icon.
  5. Klicka på + Lägg till villkorsstyrt format i panelen Villkorsstyrd formatering.
  6. Ge det villkorsstyrda formatet ett namn.
  7. Skapa en formatregel genom att välja en plattform och (valfritt) ange ett behållar-id.
    Tips! Lämna fältet för behållar-id tomt om du vill använda det villkorsstyrda formatet på alla behållare på sidan utom sådana som anges med id i andra villkorsstyrda format.
  8. Klicka på Spara. Om du har gjort ändringar i formatregeln blir du dessutom ombedd att välja ett sparalternativ.

Redigera formatregeln för ett villkorsstyrt format

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser för Sök och sedan på Sökannonsformat.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid det villkorsstyrda formatet som du vill uppdatera.
  4. Klicka på knappen för villkorsstyrd formatering Conditional styles icon.
  5. Leta reda på det villkorsstyrda formatet som du vill redigera i panelen Villkorsstyrd formatering.
  6. Klicka på Mer Mer följt av Redigera.
  7. Gör önskade ändringar av formatregeln.
  8. Klicka på Spara.
  9. Bekräfta genom att klicka på Spara.
    Obs! När du ändrar en formatregel påverkas alla sökannonser som använder formatet omedelbart.

Radera ett villkorsstyrt format

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser för Sök och sedan på Sökannonsformat.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid det villkorsstyrda formatet som du vill radera.
  4. Klicka på knappen för villkorsstyrd formatering Conditional styles icon.
  5. Leta reda på det villkorsstyrda formatet som du vill radera i panelen Villkorsstyrd formatering.
  6. Klick på Mer Mer följt av Radera.
  7. Klicka på Radera för att bekräfta.
    Obs! När du raderar ett villkorsstyrt format påverkas alla sökannonser som använder formatet omedelbart.