Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Skapa en artikelannons

Så här skapar du en artikelannonsenhet:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Efter annonsenhet.
  4. Klicka på Artikelannonser.
  5. Ge annonsenheten ett namn.
    Vi rekommenderar att du inleder namnen på dina annonsenheter med ”Integrerad” eller liknande så att du enkelt kan följa deras resultat.
  6. Formatera annonsen så att den matchar innehållet. Läs mer i Inställningar för artikelannonser.
  7. Testa hur din annons ser ut beroende på skärmstorlek genom att ändra behållarens bredd i förhandsgranskningsområdet. Ändra bredden genom att dra handtaget.

Tänk på att artikelannonser är responsiva som standard.

8. Klicka på Spara och hämta kod.
  9. Kopiera och klistra in koden för artikelannonsen på din webbplats i HTML-koden för sidan. Vi föreslår att du placerar koden två stycken nedanför artikelns början.

Det tar vanligen några minuter innan annonser visas på sidan. Ibland kan det dock ta upp till en timme.

Viktigt! Om du vill placera fler än en artikelannons på sidan bör du ge plats för tillräckligt innehåll mellan annonserna så att avbrottet minimeras för läsarna.

Storlekar på responsiva artikelannonser

Artikelannonser är responsiva, vilket innebär att deras storlek automatiskt anpassas till enheten där de visas. På mobila enheter i stående läge utökas artikelannonser så att de fyller hela skärmen på bredden. På datorer och andra mobilkonfigurationer motsvarar bredden på en artikelannons alltid bredden på den överordnade behållaren (till exempel <div> eller <iframe>). (Observera att minimibredden på en artikelannons är 250 pixlar.) Höjden på artikelannonserna justeras automatiskt av AdSense.

Följa resultatet av artikelannonsenheter

Du kan se resultatet av dina artikelannonsenheter i rapporten Annonsenheter.

1. Öppna sidan Rapporter.
  2. Öppna rapporten Annonsenheter.
  3. Välj artikelannonsenheterna.
  4. Klicka på Filtrera.

Nu kan du se resultatinformation om dina artikelannonsenheter.