Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Skapa automatiska annonser på din AMP-webbplats

Med automatiska annonser för AMP placeras automatiska AdSense-annonser på dina AMP-sidor automatiskt. När du har lagt till AMP-autoskriptet och annonskoden visar Google annonser på dina AMP-sidor automatiskt vid optimala tidpunkter när det är troligt att de ger bra resultat och en bra upplevelse.

Innan du börjar

Exempel

Anta till exempel att du har en webbplats med namnet example.com och att AMP-versionerna av varje sida finns på example.com/amp/. Då ska du lägga till <link>-taggar i <head>-avsnittet på alla sidor med respektive utan AMP för att ange vilket innehåll som hör ihop.

På sidan example.com/news utan AMP:
<link rel="amphtml" href="http://example.com/amp/news">

På sidan example.com/news/amp med AMP:
<link rel="canonical" href="http://example.com/news">

Monetizing your AMP pages with AdSense

Skapa automatiska annonser för AMP

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Har du en AMP-webbplats?
  4. Aktivera Automatiska annonser för AMP på sidan Automatiska annonser för AMP.
  5. (Valfritt) I avsnittet Annonsformat inaktiverar du de annonsformat du inte vill visa på AMP-webbplatsen. Läs mer om inställningar för annonsformat.
  6. Klicka på Hämta AMP-kod.
  7. Kopiera och klistra in skriptet mellan <head></head>-taggarna på sidan.

Skriptet läser in amp-auto-ads-biblioteken som behövs. Läs mer om amp-auto-ads-komponenten.

8. Kopiera koden för automatiska AMP-annonser och klistra in den omedelbart efter <body>-taggen på sidorna där du vill visa annonser.
  9. Klicka på Klart.
  10. Klicka på Använd. Det kan ta upp till en timme innan det visas annonser på sidan.

Meddelandet ”AMP är på” visas på sidan Annonser.

Spåra resultatet av automatiska annonser för AMP

Så här spårar du resultatet av dina automatiska annonser för AMP:

• Öppna sidan Rapporter, skapa en anpassad rapport och lägg till fördelningen Innehållsplattform.