Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledning for kodeimplementering

Hvor skal annonsekoden plasseres i HTML-kode (annonseenheter)?

Plasser annonseenhetskoden mellom <body>- og </body>-taggene på HTML-siden #adcode #adunits

Når du har fått og kopiert koden din for annonseenheter, må du lime den inn mellom {body}- og {/body}-taggene på siden din. Hvis du limer inn annonsekoden utenfor <body>-taggene, blir ikke annonsene dine vist på riktig måte.

Tips: Hvis du trenger hjelp med HTML-koden, kan du finne nyttige ressurser på nettet ved for eksempel å søke etter «grunnleggende HTML».

Eksempel på en HTML-side før koden for annonseenheter er lagt til

<html>
<head>
Dette er overskriften på siden din.
<title>Eksempel på en HTML-side</title>
</head>
<body>
Dette er brødtekst-delen av nettsiden din.
</body>
</html>

Eksempel på en HTML-side der koden for annonseenheter er lagt til i hovedteksten:

<html>
<head>
Dette er overskriften på siden
<title>Eksempel på en HTML-side</title>
</head>
<body>
Dette er brødtekst-delen av nettsiden.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- Homepage Leaderboard -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
data-ad-slot="1234567890"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

</body>
</html>
Merk: Dette er bare eksempelkode – ikke bruk den i HTML-koden på nettstedet ditt.

Plassering av annonsene på nettstedet ditt med HTML

På lik linje med andre elementer på nettstedet ditt (bilder, avsnitt osv.) kan du endre plasseringen av Google-annonsene dine ved hjelp av HTML-tagger (<div>, <table> osv.). Hvis du for eksempel plasserer annonsekoden mellom HTML-taggene <div align="center"> og </div>, blir annonsene dine vist på midten av siden.

<html>
<head>
Dette er overskriften på siden
<title>Eksempel på en HTML-side</title>
</head>
<body>
Dette er brødtekst-delen av nettsiden.
<div align="center">
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- Homepage Leaderboard -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
data-ad-slot="1234567890"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
</div>
</body>
</html>
Merk: Dette er bare eksempelkode – ikke bruk den i HTML-koden på nettstedet ditt.