Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Implementatiehandleiding voor code

Waar u de advertentiecode in uw HTML kunt plaatsen (advertentieblokken)

Plaats de advertentieblokcode tussen de tags <body> en </body> op uw HTML-pagina #adcode #adunits

Nadat u de code van uw advertentieblok heeft opgehaald en gekopieerd, moet u deze tussen de <body>- en </body>-tags van uw pagina plakken. Als u de advertentiecode buiten de <body>-tags plakt, worden uw advertenties niet correct weergegeven.

Tip: Voor hulp bij html kunt u zoeken naar online bronnen met termen als 'basisprincipes van html'

Voorbeeld van een html-pagina voordat de code van het advertentieblok is toegevoegd

<html>
<head>
Dit is het head-gedeelte van uw pagina.
<title>Voorbeeld-HTML-pagina</title>
</head>
<body>
Dit is het body-gedeelte van uw pagina.
</body>
</html>

Voorbeeld van een html-pagina nadat de code van het advertentieblok in het body-gedeelte is toegevoegd

<html>
<head>
Dit is het head-gedeelte van uw pagina
<title>Voorbeeld-html-pagina</title>
</head>
<body>
Dit is het hoofdgedeelte van uw pagina.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- Homepage Leaderboard -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
data-ad-slot="1234567890"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

</body>
</html>
Opmerking: Houd er rekening mee dat dit voorbeeldcode is. Gebruik deze niet in de html van uw eigen site.

De advertenties op uw site plaatsen met html

Net als van de andere elementen van uw website (afbeeldingen, alinea's, enz.), kunt u de positie van uw Google-advertenties wijzigen met behulp van de html-tags (<div>, <table>, enzovoort). Als u uw advertentiecode bijvoorbeeld tussen de html-tags <div align="center"> en </div> plaatst, worden uw advertenties in het midden van uw pagina weergegeven.

<html>
<head>
Dit is het head-gedeelte van uw pagina
<title>Voorbeeld-html-pagina</title>
</head>
<body>
Dit is het hoofdgedeelte van uw pagina.
<div align="center">
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- Homepage Leaderboard -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
data-ad-slot="1234567890"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
</div>
</body>
</html>
Opmerking: Houd er rekening mee dat dit voorbeeldcode is. Gebruik deze niet in de html van uw eigen site.