Mainosyksiköt

In-feed-mainoksen korkeuden määritys

In-feed-mainosten korkeutta muokataan automaattisesti AdSensessa, jotta mainokset varmasti sopivat käytettävissä olevaan tilaan. Tämän automaattisen koon muokkauksen ansiosta useimpien mainostajien ei tarvitse itse tehdä muutoksia in-feed-mainosten korkeuteen. Jos sinulla kuitenkin on tiettyjä in-feed-mainoksen korkeuteen liittyviä vaatimuksia, voit määrittää haluamasi korkeuden muokkaamalla in-feed-mainoksesi koodia. Voit määrittää mainokselle joko kiinteän tai muuttuvan korkeuden sen mukaan, onko syötteesi responsiivisella vai ei-responsiivisella sivustolla.

Tässä artikkelissa kuvatut esimerkit ovat AdSense-mainoskoodin hyväksyttäviä muokkauksia. In-feed-mainoskoodin muokkaaminen näillä hyväksytyillä tavoilla ei riko AdSensen ohjelmasääntöjä.

Kiinteän korkeuden määrittäminen (ei-responsiiviset sivustot)

Voit määrittää kiinteän korkeuden in-feed-mainoksellesi lisäämällä mainoskoodiin korkeus-attribuutin, kuten height:120px. Tee näin, jos in-feed-mainosyksikkösi on kiinteässä säilössä – eli jos se ei ole responsiivinen.

Jos et tiedä, mitä korkeutta pitäisi käyttää, selvitä mainoksesi tarkka korkeus ilman tyhjää tilaa selaimesi kehittäjätyökaluilla. Lisätietoja on kohdassa Syötteen kuvien koon selvittäminen.

Tässä esimerkissä on in-feed-mainos, jonka kiinteäksi korkeudeksi on määritetty 120 pikseliä (px):

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-12345" crossorigin="anonymous"></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block;height:120px"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-layout="image-top"
     data-ad-layout-key="xxxxxxxx"
     data-ad-client="ca-pub-12345"
     data-ad-slot="123456"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Vaihtelevan korkeuden määrittäminen (responsiiviset sivustot)

Jos in-feed-mainosyksikön leveys määräytyy näytön leveyden mukaan (eli sivusto on responsiivinen), määritä erilainen näytön korkeus käyttämällä CSS-mediakyselyitä mainoskoodissa.

Voit selvittää määritettävät korkeudet seuraavasti:

1. Muokkaa sivustoasi eri näytön leveyksien mukaiseksi (esim. 350 px, 500 px ja 1 000 px).
  2. Selvitä selaimesi kehittäjätyökaluilla kunkin leveyden osalta mainoksen tarkka korkeus (ilman tyhjää tilaa). Lisätietoja on kohdassa Syötteen kuvien koon selvittäminen.

Alla olevan esimerkin in-feed-mainoksen korkeus on 180 px näytöillä, joiden leveys on alle 350 pikseliä, 130 px näytöillä, joiden leveys on 500–800 px, ja 200 px näytöillä, joiden leveys on suurempi kuin 800 px.

<style>
  @media (min-width: 350px) {
    .infeed {
      height: 180px;
    }
 @media (min-width: 500px) {
    .infeed {
      height: 130px;
    }
  }
 @media (min-width: 800px) {
    .infeed {
      height: 200px;
    }
  }

</style>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-12345" crossorigin="anonymous"></script>
<ins class="adsbygoogle infeed"
     style="display:block;"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-layout="image-top"
     data-ad-layout-key="xxxxxxxx"
     data-ad-client="ca-pub-12345"
     data-ad-slot="123456"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Tärkeää: Edellä olevassa koodissa näytetään korostettuina muokkaukset, joita sinun on tehtävä mainoskoodiin. Varmista, että käytät samaa luokan nimeä (esim. infeed) kaikkialla mainoskoodissasi.
Kun olet muuttanut mainoskoodiasi, muista testata in-feed-mainostasi eri kokoisilla näytöillä, jotta valitsemasi korkeus varmasti toimii kaikenlaisilla laitteilla.

Miksi in-feed-mainoksissani näkyy toisinaan ylimääräistä tyhjää tilaa tai Lisää-painike?

In-feed-mainosyksiköt ovat responsiivisia ja tukevat useanlaisia näkymiä. Niiden koko mukautuu automaattisesti sivun asettelun mukaiseksi laajentumalla sen syötesäilön koko leveyteen, johon ne kuuluvat. Mainosten korkeus perustuu itse mainoksen sisältöön sekä AdSensessa valittuihin in-feed-mainosasetuksiin.

Toisinaan kun in-feed-mainos on käyttäjän nähtävissä (sivun yläosassa), mainoksen korkeutta ei voi vaihtaa muuttamatta alapuolella olevan sisällön kulkua. Tällöin saatamme jättää hieman tyhjää tilaa tai näyttää Lisää More button ‑painikkeen mainoksen laajentamista varten. Näin käyttäjälle voidaan aina taata paras mahdollinen käyttökokemus.