Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Artikelannonser

Artikelannonser är integrerade annonser som visas i redaktionellt innehåll. Du kan formatera dem så att de matchar din webbplats. #in-article #nativeads

Artikelannonser är ett annonsformat som optimeras av Google så att du kan placera integrerade annonser mellan styckena på dina sidor.

Fördelar med artikelannonser

Några av fördelarna med att använda artikelannonser:

• Bättre användarupplevelse: Artikelannonser innehåller annonselement av hög kvalitet från annonsören så att annonserna ser bra ut och ger en bättre användarupplevelse.
  • Perfekt för mobila enheter: Artikelannonser är fullbreddsannonser som är perfekta när du vill generera intäkter från det mindre skärmutrymmet på mobila enheter.
  • Optimerade av Google: Artikelannonser optimeras av Google så att de fungerar bra på dina artikelsidor.

Skillnaden mellan artikelannonser och standardannonser

Artikelannonser skiljer sig från standardannonser på följande sätt:

• De smälter in väl på sidan och underlättar läsupplevelsen, till exempel genom att de
    • har en layout som passar placeringen och följer läsarens flöde
    • innehåller annonselement av hög kvalitet från annonsören.

Visa utvalda displayannonser i artikelannonsenheter

Artikelannonser innehåller enbart annonsmaterial av hög kvalitet (till exempel responsiva annonser i Google Ads). Det innebär att även om artikelannonser ser mer tilltalande ut för besökare kan de ha lägre CPM på kort sikt för vissa utgivare. Du kan bidra till att öka CPM genom att också visa displayannonser i dina artikelannonsenheter. Google väljer ut displayannonser som passar bra i det tillgängliga utrymmet. Du kan öka dina intäkter genom att visa båda typerna av annonser. Läs mer om det här alternativet i Inställningar för artikelannonser.

Vad betyder det att annonserna är optimerade av Google?

Google optimerar artikelannonser så att de fungerar bra på dina artikelsidor. Det inbegriper sådant som layouten på sidan, vilka element som används, uppmaningsknappen och annat. Google kan även optimera elementen som du definierar, till exempel annonsens färger och teckensnitt. Om du väljer Google-optimerat format kan Google åsidosätta formaten som du har valt om det finns andra färger eller teckensnitt som fungerar bättre. Läs mer om inställningar för artikelannonser.