Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

In-article advertenties

In-article advertenties zijn native advertenties die worden weergegeven in redactionele content. U kunt de stijl van deze advertenties aan uw site aanpassen. #in-article #nativeadvertenties

In-article is een door Google geoptimaliseerde advertentie-indeling waarmee u native advertenties tussen de alinea's op uw pagina's kunt plaatsen.

Voordelen van in-article advertenties

Dit zijn enkele voordelen van het gebruik van in-article advertenties:

• Een betere gebruikerservaring: voor in-article advertenties worden hoogwaardige advertentie-elementen van de adverteerder gebruikt, waardoor ze er goed uitzien en uw lezers een betere gebruikerservaring bieden.
  • Ideaal voor mobiel: in-article advertenties zijn advertenties over de volledige breedte waarmee u uitstekend inkomsten kunt genereren op de kleinere schermruimte die beschikbaar is op mobiele apparaten.
  • Geoptimaliseerd door Google: in-article advertenties worden geoptimaliseerd door Google om ervoor te zorgen dat ze goed presteren op uw pagina's met artikelen.

De verschillen tussen in-article advertenties en standaardadvertenties

In-article advertenties verschillen op de volgende punten van standaardadvertenties:

• Ze bieden een nog betere gebruikerservaring, doordat ze goed bij de rest van uw site passen:
    • De lay-out van deze advertenties past bij de plaatsing en volgt de flow van de lezer.
    • Er worden hoogwaardige advertentie-elementen van de adverteerder gebruikt.

Geselecteerde display-advertenties tonen in in-article advertentieblokken

Voor in-article advertenties wordt alleen advertentiemateriaal met hoogwaardige advertentie-elementen gebruikt (bijvoorbeeld de responsieve advertenties in Google Ads). Dit betekent dat weergave van in-article advertenties, die voor uw bezoekers visueel aantrekkelijker kunnen zijn, voor sommige uitgevers op de korte termijn mogelijk leidt tot een lagere CPM. Als u de CPM wilt verhogen, kunt u ervoor kiezen ook geselecteerde display-advertenties te tonen in uw in-article advertentieblokken. Google selecteert display-advertenties die goed passen in de beschikbare ruimte. Door beide typen advertenties te tonen, genereert u mogelijk meer inkomsten. Meer informatie over deze optie vindt u in Instellingen voor in-article advertenties.

Wat betekent 'Door Google geoptimaliseerd'?

Google optimaliseert in-article advertenties om ervoor te zorgen dat ze goed presteren op uw pagina's met artikelen. De optimalisatie heeft betrekking op onderdelen zoals de lay-out van de advertentie, de gebruikte elementen, de call-to-action-knop enzovoort. Mogelijk optimaliseert Google ook de elementen die u zelf definieert, bijvoorbeeld de kleuren en het lettertype van uw advertentie. Als u zich aanmeldt voor de optie waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de door Google geoptimaliseerde stijl, kan Google de door u gekozen stijlen overschrijven als er andere kleuren en/of lettertypen zijn die betere prestaties opleveren. Bekijk meer informatie over instellingen voor in-article advertenties.