Mainosyksiköt

Responsiivisten mainostagien parametrien käyttäminen

Responsiivisten mainosten tagiparametrien avulla voit tehdä muutoksia responsiivisten Display-mainosyksiköiden toimintaan. Voit esimerkiksi määrittää yleisen muodon, jota mainosyksikön on noudatettava. Responsiivisten mainosten tagiparametrien käyttäminen edellyttää yleensä, että teet pienen muutoksen responsiiviseen mainoskoodiin. Tämä muutos voi olla esimerkiksi sellainen, että muutat data-ad-format-parametrin auto-arvon muotoon rectangle. Toisin kuin responsiivisen mainoskoodin lisäominaisuuksia käytettäessä, koodiin ei tarvitse tehdä useita muutoksia eikä CSS-mediakyselyitä tarvitse käyttää.

Huom. Tämän artikkelin esimerkit ovat AdSense-mainoskoodin hyväksyttäviä muokkauksia. Responsiivisen mainoskoodin muokkaaminen näillä hyväksytyillä tavoilla ei riko AdSensen ohjelmasääntöjä.

Yleisen muodon määrittäminen (vain tietokone)

Voit määrittää mainosyksikölle yleisen muodon (vaakasuuntainen, pystysuuntainen ja/tai suorakaide) muokkaamalla mainoskoodiasi. Seuraavassa esimerkissä näytetään, miten kyseisiä muokkauksia voi tehdä:

Esimerkki muodon muuttamisesta vaakasuuntaiseksi

Seuraavassa esimerkissä havainnollistetaan, kuinka voit muuttaa mainosyksikön yleisen muodon vaakasuuntaiseksi responsiivista mainoskoodia muokkaamalla:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="horizontal"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Responsiiviseen mainoskoodiin sisältyy oletuksena data-ad-format-tagi, jonka auto-arvo aktivoi responsiivisen mainosyksikön automaattisen koon määrityksen. Voit kuitenkin määrittää responsiiviselle mainosyksikölle yleisen muodon muuttamalla data-ad-format-arvoksi rectangle, vertical, horizontal tai näiden yhdistelmän pilkuilla erotettuina (esim. rectangle, horizontal).

Koko leveyden responsiivisten mainosten toiminnan määrittäminen mobiililaitteilla

Parametrilla data-full-width-responsive määritetään, laajennetaanko responsiivinen mainosyksikkö vierailijan mobiililaitteen näytön koko leveydelle. Käyttämällä data-full-width-responsive-parametria eri tavoin voit määrittää responsiivisen mainosyksikkösi toimimaan haluamallasi tavalla.

data-full-width-responsive="true"

Suosittelemme, että määrität data-full-width-responsive-parametrin asetukseksi "true". Responsiivinen mainosyksikkö laajennetaan tällöin useammin käyttäjän mobiililaitteen näytön koko leveydelle. Tulojen kasvattamisen kannalta tämä on todennäköisesti paras asetus.

Esimerkkitapaus, jossa parametrin asetus on "true"

Tässä esimerkissä havainnollistetaan, kuinka voit ottaa koko leveyden responsiiviset mainokset käyttöön responsiivista mainoskoodia muokkaamalla:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="auto"
     data-full-width-responsive="true"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

data-full-width-responsive="false"

Jos haluat, että responsiivista mainosyksikköäsi ei laajenneta automaattisesti käyttäjän näytön koko leveydelle mobiililaitteilla, määritä data-full-width-responsive-parametrin asetukseksi "false". Muista, että tämä voi vähentää potentiaalisia tulojasi. Kokeemme ovat osoittaneet, että koko leveyden responsiiviset mainokset toimivat mobiililaitteilla paremmin pystyasennossa.

Esimerkkitapaus, jossa parametrin asetus on "false"

Tässä esimerkissä havainnollistetaan, kuinka voit poistaa koko leveyden responsiiviset mainokset käytöstä responsiivista mainoskoodia muokkaamalla:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="auto"
     data-full-width-responsive="false"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Ei data-full-width-responsive-parametria

Joissakin tilanteissa responsiivinen mainosyksikkösi laajennetaan käyttäjän mobiililaitteen näytön koko leveydelle, vaikka mainoskoodissasi ei olisi data-full-width-responsive-parametria. Tätä ei kuitenkaan tapahdu yhtä usein kuin silloin, jos kyseinen parametri on lisätty mainoskoodiin ja sen asetus on "true".

Vinkki: Lue lisää responsiivisen mainoskoodin lisäominaisuuksista kohdasta Responsiivisen mainoskoodin muokkaaminen.