Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Om de responsiva egenskaperna hos displayannonsenheter

Du kan använda responsiva annonser för att ge en bra användarupplevelse på dina sidor. Sådana annonser ser bra ut på datorer, surfplattor och mobila enheter. #responsiveads

Displayannonsenheter är som standard responsiva. Det innebär att du kan använda ett flertal olika enheter (till exempel datorer, telefoner och surfplattor) genom att automatiskt anpassa storleken så att den passar din sidlayout. Displayannonsenheter ger en bra annonsupplevelse oavsett vilken enhet kunderna använder när de besöker din webbplats.

Viktiga egenskaper

• Automatisk storleksanpassning efter tillgängligt utrymme. För att göra koden enklare och bespara dig tid och arbete anpassas annonsenhetsstorleken automatiskt efter sidlayouten tack vare vår kod för responsiva annonser. Storleken beräknas dynamiskt utifrån tillgängligt utrymme och storleken på användarens skärm.

• Stöd för ändring av annonsstorleken när skärmriktningen ändras. Om layouten på din responsiva sida ändras beroende på om enheten hålls stående eller liggande begärs en ny annons och läses in med rätt dimensioner för att passa den nya sidlayouten.

Obs!
    • När en enhet roteras och en ny annons läses in cachelagras den annons som visades från början. Om enheten sedan återgår till den tidigare riktningen visas den ursprungliga annonsen igen i stället för att ytterligare en ny annons läses in.
    • När annonserna uppdateras i samband med att en enhet roteras skapas ytterligare annonsförfrågningar, vilket kan leda till en viss minskning av RPM- och CTR-värdena. Dina övergripande intäkter påverkas dock inte.
  • Annonser med full bredd på mobila enheter. I våra experiment ger responsiva annonser bättre resultat på mobila enheter i stående läge. För att ge dig högre intäkter utökas responsiva annonsenheter automatiskt så att de använder hela bredden på användarens skärm när enheten används i stående läge.
    Obs!
    • Responsiva annonser utökas bara när det är troligt att de ger bra resultat och en god användarupplevelse.
    • Du kan inaktivera responsiva annonser med full bredd genom att lägga till en taggparameter för responsiva annonser. Vi rekommenderar dock inte att du gör det eftersom det kan påverka dina potentiella intäkter.

Tekniska överväganden

I följande situationer kan du behöva vidta ytterligare åtgärder för att en responsiv annonsenhet ska fungera som förväntat:

• Din webbplats använder JavaScript från tredje part. Om du använder skript som aktiveras innan vår kod för responsiva annonser körs på din webbplats, till exempel för att dölja annonser på sidan tills den har lästs in helt, kan vår annonskod inte beräkna storleken som krävs för den responsiva annonsenheten. I så fall måste du modifiera koden och använda CSS-mediefrågor för att ange storleken på annonsenheten. Läs om hur du modifierar koden för responsiva annonser.
  • Ingen bredd har angetts i den överordnade behållaren. Om du placerar koden för din responsiva annons i en överordnad behållare utan angiven bredd, till exempel i ett flytande element, kan vår annonskod inte beräkna storleken som krävs för den responsiva annonsenheten. I så fall måste du modifiera koden och använda CSS-mediefrågor för att ange storleken på den överordnade behållaren. Läs om hur du modifierar koden för responsiva annonser.
  • Den överordnade behållaren har fast eller begränsad höjd. Responsiva annonser bör inte placeras i behållare med fast eller begränsad höjd eftersom de kan vara högre på vissa enheter eller webbläsare. Om du behöver begränsa höjden på dina responsiva annonser måste du modifiera koden och använda CSS-mediefrågor för att ange höjden på den överordnade behållaren. Läs om hur du modifierar koden för responsiva annonser.

Dessutom bör du vara medveten om följande:

• Mobila enheter med dålig uppkoppling. På mobila enheter med dålig uppkoppling kan det i vissa webbläsare ske en flödesomformning medan vår annonskod beräknar den bästa standardhöjden på din responsiva annons i förhållande till bredden på den överordnade behållaren. Läs mer om flödesomformning i webbläsare.