Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Over het responsieve gedrag van display-advertentieblokken

U kunt responsieve advertenties gebruiken om te zorgen voor een geweldige gebruikerservaring op uw pagina's. Deze advertenties zien er goed uit op desktops, tablets en mobiele apparaten. #responsieveadvertenties

Display-advertentieblokken zijn standaard responsief. Ze bieden ondersteuning voor een scala van apparaten (waaronder computers, telefoons, tablets, enzovoort) doordat het formaat van de advertenties automatisch wordt aangepast aan de indeling van uw pagina. Ongeacht welk apparaat gebruikers gebruiken om uw site te bezoeken, met display-advertentieblokken kunt u een uitstekende advertentiebeleving bieden.

Belangrijke functies

• Automatische aanpassing van het formaat op basis van de beschikbare ruimte. Onze responsieve advertentiecode past automatisch het formaat van het advertentieblok aan uw pagina-indeling aan, om uw code te vereenvoudigen en u tijd en moeite te besparen. Het vereiste formaat wordt dynamisch berekend op basis van de beschikbare ruimte en het formaat van het scherm van de gebruiker.

• Ondersteuning voor wijzigingen in het advertentieformaat na een wijziging van de schermstand. Als de indeling van uw responsieve pagina wordt gewijzigd als gevolg van een wijziging in de schermstand van een apparaat, bijvoorbeeld wanneer de schermstand van een tablet of telefoon wordt gewijzigd van staand in liggend, wordt er een nieuwe advertentie aangevraagd en geladen die de juiste afmetingen heeft voor de nieuwe pagina-indeling.

Opmerking:
    • Wanneer er na wijziging van de schermstand van een apparaat een nieuwe advertentie wordt geladen, wordt de advertentie die oorspronkelijk werd getoond, opgeslagen in het cachegeheugen. Als het apparaat vervolgens weer in de vorige stand wordt gedraaid, wordt er geen nieuwe advertentie geladen, maar wordt de oorspronkelijke advertentie opnieuw getoond.
    • Als u de advertenties vernieuwt voor wijzigingen van de schermstand, worden er extra advertentieverzoeken gegenereerd, waardoor er een lichte daling van uw RPM- en CTR-statistieken kan plaatsvinden. U hoeft zich geen zorgen te maken dat dit invloed heeft op uw algehele opbrengst.
  • Advertenties op volledige breedte op mobiele apparaten. Uit onze experimenten blijkt dat responsieve advertenties op volledige breedte op mobiele apparaten beter presteren in de staande modus. Onze responsieve advertentieblokken worden automatisch uitgevouwen tot de volledige schermbreedte als het apparaat in de verticale stand wordt gezet, om u te helpen uw opbrengst te verhogen.
    Opmerking:
    • Responsieve advertenties worden alleen uitgevouwen als de kans groot is dat ze goed zullen presteren en als ze een goede gebruikerservaring bieden.
    • U kunt responsieve advertenties op volledige breedte uitzetten door een tagparameter voor responsieve advertenties toe te voegen. Houd er rekening mee dat we dit niet aanraden, aangezien dit van invloed kan zijn op uw potentiële inkomsten.

Technische overwegingen

In de volgende gevallen moet u aanvullende actie ondernemen om ervoor te zorgen dat een responsief advertentieblok correct werkt:

• Uw site maakt gebruik van JavaScript van derden. Als uw site gebruikmaakt van scripts die voorafgaand aan onze responsieve advertentiecode worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om de advertenties op uw pagina te verbergen totdat de pagina volledig is geladen, kan onze advertentiecode het vereiste formaat voor het responsieve advertentieblok niet berekenen. In dit geval moet u uw code wijzigen en css-mediaquery's gebruiken om het formaat van het advertentieblok in te stellen. Ontdek hoe u uw responsieve advertentiecode aanpast.
  • Voor de bovenliggende container is geen breedte ingesteld. Als u uw responsieve advertentiecode in een bovenliggende container plaatst waarvoor geen expliciete breedte is ingesteld, bijvoorbeeld in een zwevend element, kan onze advertentiecode het vereiste formaat voor het responsieve advertentieblok niet berekenen. In dit geval moet u uw code wijzigen en css-mediaquery's gebruiken om de grootte van de bovenliggende container in te stellen. Ontdek hoe u uw responsieve advertentiecode aanpast.
  • De bovenliggende container heeft een vaste of beperkte hoogte. Responsieve advertenties mogen niet binnen containers met een vaste of beperkte hoogte worden geplaatst, omdat ze op sommige apparaten of in sommige browsers hoger kunnen zijn. Als u de hoogte van uw responsieve advertenties wilt beperken, moet u uw code wijzigen en css-mediaquery's gebruiken om de hoogte van de bovenliggende container in te stellen. Ontdek hoe u uw responsieve advertentiecode aanpast.

Houd bovendien rekening met het volgende:

• Mobiele apparaten met een slechte verbinding. Op mobiele apparaten met een slechte verbinding kunnen er dynamische aanpassingen plaatsvinden in de browser terwijl onze advertentiecode de beste standaardhoogte voor de breedte van uw bovenliggende container berekent. Bekijk meer informatie over dynamische aanpassingen in de browser.