Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Inställning för optimering av annonsstorlek

Låt Google optimera dina annonsenheter på mobila enheter

Du kan låta Google optimera storleken på dina annonsenheter automatiskt på mobila enheter. Du behöver inte skapa nya annonsenheter eller ändra din annonskod. Storleken på dina befintliga annonsenheter ändras utifrån kontext och hur användarens enhet är riktad. De kan till exempel visa större annonser eller annonser med full bredd. Som ett resultat av detta kan fler annonser visas i dina annonsenheter, vilket kan leda till en ökning av intäkterna.

Begränsningar

Den här optimeringsinställningen fungerar endast på mobiloptimerade webbplatser och Accelerated Mobile Pages (AMP). Notera också att vi inte kan utföra någon optimering för följande:

• Annonsenheter med iframes (inkluderar annonsenheter som visas via annonsservrar, som Google Ad Manager).
  • Annonsenheter i en överordnad behållare som har begränsade dimensioner (t.ex. en fast höjd, overflow: hidden osv.).
  • En användares första sidvisning, eftersom vi använder deras första sidvisning för att hämta inställningen för optimering av annonsstorlek från ditt konto. Inställningen används sedan för användarens efterföljande sidvisningar.

Förhandsgranska automatiskt optimerade annonser på webbplatsen

Du kan förhandsgranska vad denna optimeringsinställning innebär på din webbplats innan du aktiverar den.

På en mobil enhet

1. Besök din webbplats och lägg till #google_responsive_slot_preview i slutet av webbadressen för sidan.
  2. Uppdatera sidan.
  3. Visa de olika annonsstorlekarna genom att växla mellan liggande och stående orientering.

Använd Google Chrome på en dator

1. Öppna din webbplats på en ny flik och lägg till #google_responsive_slot_preview i slutet av webbadressen för sidan.
  2. Aktivera Device Mode. I Simulate Mobile Devices with Device Mode (på engelska) hittar du anvisningar för hur du gör detta.
  3. Välj en mobil enhet på rullgardinsmenyn (t.ex. Pixel 2 eller iPhone 6/7/8).
  4. Uppdatera sidan.
  5. Visa de olika annonsstorlekarna genom att växla mellan liggande och stående orientering.

Dessa steg är snarlika för andra webbläsare. Du kan hitta mer information i dokumentationen för webbläsaren.

Aktivera inställningen för optimering av annonsstorlek

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Globala inställningar.
  4. Aktivera Låt Google optimera storleken på dina mobilannonser i avsnittet Annonsstorlek.

Google väljer de bästa storlekarna för dina mobilannonser åt dig, baserat på vilka som fungerar bäst för din mobiltrafik.