Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Optimalisatie-instelling voor advertentieformaat

Laat Google uw advertentieblokken op mobiele apparaten optimaliseren

Google kan automatisch het formaat van uw advertentieblokken op mobiele apparaten optimaliseren. U hoeft geen nieuwe advertentieblokken te maken of de advertentiecode te wijzigen. Het formaat van uw bestaande advertentieblokken wordt gewijzigd op basis van de context en stand van het apparaat van de gebruiker. Er kunnen bijvoorbeeld grotere advertenties of advertenties op volledige breedte worden weergegeven. Hierdoor komen meer advertenties in aanmerking voor weergave in uw advertentieblokken, wat kan leiden tot een stijging van uw opbrengst.

Beperkingen

Deze optimalisatie-instelling werkt alleen op sites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en Accelerated Mobile Pages (AMP). Daarnaast kunnen we niet optimaliseren in geval van de volgende scenario's:

• Iframe-advertentieblokken (waaronder advertentieblokken die worden weergegeven via advertentieservers als Google Ad Manager).
  • Advertentieblokken binnen een bovenliggende container met beperkte afmetingen (bijv. een vaste hoogte, overflow: hidden, enzovoort).
  • Eerste paginaweergave door een gebruiker, omdat we deze weergave gebruiken om de optimalisatie-instelling voor advertentieformaat op te halen uit uw account. Voor de volgende paginaweergaven door de gebruiker passen we uw instelling toe.

Automatisch geoptimaliseerde advertenties op uw site bekijken

U kunt het resultaat van de optimalisatie-instelling op uw site bekijken voordat u deze inschakelt.

Op een mobiel apparaat

1. Ga naar uw site en voeg #google_responsive_slot_preview toe aan het einde van de URL van uw pagina.
  2. Vernieuw de pagina.
  3. Schakel tussen de liggende en staande stand om verschillende advertentieformaten te bekijken.

Op een computer met de Google Chrome-browser

1. Open uw site op een nieuw tabblad en voeg #google_responsive_slot_preview toe aan het einde van de URL van uw pagina.
  2. Schakel 'Device Mode' in. Raadpleeg Simulate Mobile Devices with Device Mode voor instructies om deze modus in te schakelen.
  3. Selecteer een mobiel apparaat in het dropdownmenu (bijvoorbeeld Pixel 2 of iPhone 6/7/8).
  4. Vernieuw de pagina.
  5. Schakel tussen de liggende en staande stand om verschillende advertentieformaten te bekijken.

Deze stappen zijn vergelijkbaar voor andere browsers. Raadpleeg de documentatie van uw browser voor meer informatie.

De optimalisatie-instelling voor advertentieformaat inschakelen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Algemene instellingen.
  4. Schakel in het gedeelte 'Advertentieformaat' de optie Laat Google het formaat van uw mobiele advertenties optimaliseren in.

Google kiest op basis van uw mobiele verkeer de effectiefste formaten voor mobiele advertenties.