Sivustojen hallinta

Uuden sivuston lisääminen AdSense-sivustolistalle

Jos haluat sallia esimerkiksi mainosten näkymisen uudella sivustolla tai sivustotason estosääntöjen käyttämisen, sinun on ensin lisättävä sivusto sivustolistallesi.

Uusi sivustotason hyväksyntäprosessi AdSense for Search (AFS) ‑sivustoille

4.3.2024 alkaen voit saada uudelle sivustolle mainoksia AdSense for Searchin (AFS) kautta vasta, kun olet lisännyt sivuston AdSense-tilisi Sivustot-sivulle. Jokainen uusi sivusto käy läpi prosessin, jossa tarkistetaan, että omistat verkkotunnuksen tai että sinulla on mahdollisuus muokata sen sisältöä. Prosessin aikana tarkistetaan myös, että sivusto on AdSense-ohjelmakäytäntöjen ja Googlen julkaisijakäytäntöjen mukainen. Kun tarkistukset on tehty, sivuston tilaksi tulee "Valmis" ja voit alkaa käyttää AFS-mainoksia.

Sivuston mainontavalmiuden tarkistaminen

Kun lisäät uuden sivuston, teemme muutamia tarkistuksia varmistaaksemme, että sivustosi on valmis näyttämään mainoksia. Tarkistamme, että olet sivuston omistaja ja että sivustosi on AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukainen. Tähän menee yleensä muutama päivä tai joissakin tapauksissa 2–4 viikkoa. Saat ilmoituksen, kun tarkistukset on tehty ja sivustosi on valmis näyttämään mainoksia.

Welcome to the AdSense Site Approvals series

Lisätietoja sivustojen hyväksyntäprosessista saat AdSense-sivustojen hyväksymistä käsittelevästä videosarjasta.

Uuden sivuston lisääminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Sivustot.
  3. Klikkaa +Uusi sivusto.
  4. Lisää sivuston URL-osoite.
    Huom. Jos sivustosi sijaitsee jonkin host-kumppanimme sivustolla (esimerkiksi Bloggerissa), mene kyseisen kumppanin sivuille, jotta voit lisätä sivuston AdSenseen. Jos sivustosi on YouTubessa, mene YouTube Studioon, jotta voit lisätä sivuston AdSense for YouTubeen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Sivusto lisätään Sivustot-sivulle, ja sen tilana näkyy "Tarkastettava".

6. Valitse todennustapa, jota haluat käyttää sivuston yhdistämiseksi AdSenseen:
    • AdSense-koodinpätkä

Kopioi koodi ja liitä se sivun HTML-koodiin <head>- ja </head>-tagien väliin. Varmista, että olet lisännyt koodin kaikille sivuille, joilla haluat mainosten näkyvän. Lue lisää mainoskoodin liittämisestä koodin käyttöönotto-oppaasta.

Vinkki: Oletko WordPress-käyttäjä? Lue, miten voit lisätä mainoskoodin WordPress-sivustolle.
      Esimerkki HTML-sivusta, jolle on lisätty AdSense-mainoskoodi

<html>
      <head>
      <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
      Tämä on sivun head-osio.
      <title>HTML-esimerkkisivu</title>
      </head>
      <body>
      Tämä on sivun tekstiosio.
      </body>
      </html>

• Ads.txt-koodinpätkä

Kopioi ja liitä koodi ads.txt-tiedostoosi ja lataa ads.txt-tiedosto sivustosi juurihakemistoon. Jos sinulla on aiemmin luotu ads.txt-tiedosto, liitä koodi kuhunkin ads.txt-tiedostoon. Lue lisää ads.txt-tiedoston luomisesta.

Katso esimerkki ads.txt-tiedostosta
      Ads.txt-tiedostosi pitäisi nyt näyttää tältä (pub-0000000000000000 on oma julkaisijan tunnuksesi):

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

• Sisällönkuvauskenttä

Tämä voi olla hyvä tapa, jos et halua lisätä AdSense-koodinpätkää etusivullesi.

Kopioi koodi ja liitä se sivun HTML-koodiin <head>- ja </head>-tagien väliin.

Esimerkki HTML-sivusta, jolle on lisätty sisällönkuvauskenttä

<html>
      <head>
      <meta name="google-adsense-account" content="ca-pub-0000000000000000">
      Tämä on sivun head-osio.
      <title>HTML-esimerkkisivu</title>
      </head>
      <body>
      Tämä on sivun tekstiosio.
      </body>
      </html>

Jos sivustosi on linkitetty alustaan

Yhdistä alustaan linkitetty sivusto seuraavasti:

1. Alustasta riippuen voit joko kopioida ja liittää julkaisijan tunnuksesi alustan määrityssivulle tai varmistaa, että määritykset on jo tehty alustalla.
      2. Tarkista, että olet tehnyt alustalla kaikki määritykset, ja klikkaa sitten Seuraava.
  7. Merkitse ruutu, jolla vahvistat kaiken olevan valmista, ja klikkaa Vahvista.

Seuraavaksi todennamme sivuston. Jos se ei onnistu, varmista, että sivustolle tehdyt muutokset on julkaistu ja AdSense-indeksoijalla on pääsy niihin. Jos ongelma ei ratkea, voit kokeilla toista todennustapaa.

8. Klikkaa Pyydä tarkastusta.

Tarkistamme, onko sivustosi valmis mainontaan.

Kun tarkistukset on tehty, mainonta voi alkaa sivustollasi. Lue lisää mainosten käyttöönotosta sivustolla.

Kuinka hankin sivustolleni hyväksynnän?