Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Policyer

Policyer för annonsenheter som erbjuder belöningar

Annonsenheter som erbjuder belöningar är ett sätt att stärka relationen mellan utgivare och användare på ett sätt som gynnar både utgivare och användare. För att utgivare, användare och annonsörer ska få en positiv upplevelse har vi satt upp krav nedan på typ och implementering av annonsenheter som erbjuder premier via annonser som visas av Google (”Premierade annonser”).

I dessa policyer gäller följande:

• Direkta monetära artiklar” avser alla former av lagliga betalningsmedel eller andra betalningssätt som kan användas för direkta köp av varor eller tjänster i den verkliga världen.

Exempel: kontanter, kryptovaluta, presentkort

• Indirekta eller icke-monetära artiklar” avser sådant som har ett monetärt värde, men som inte utgör ett direkt betalningssätt i den verkliga världen, eller sådant som inte har ett monetärt värde i den verkliga världen.

Exempel: rabatter, lojalitetsbelöningar eller -poäng, fri frakt på produkt, kostnadsfri provperiod på produkt eller tjänst, extraliv till spelkaraktär, skin till spelkaraktär

• Att en belöning ”inte kan överlåtas” innebär att den endast kan lösas in och användas av den användare som tar emot den. Den kan inte heller konverteras till direkta monetära artiklar eller artiklar som kan överlåtas till en tredje part.

Exempel: en rabattkod, lojalitetspoäng eller ett spelobjekt som endast kan lösas in och användas av en specifik användare via dennes inloggade konto och som inte direkt kan konverteras till kontanter eller användas för att köpa något som kan överlåtas till en annan person

Krav för belöningar

1. Direkta monetära objekt får inte erbjudas som belöningar under några omständigheter.
  2. Indirekta eller icke-monetära varor får erbjudas som belöningar under förutsättning att
    • belöningen endast kan lösas in mot och användas för en artikel eller tjänst på utgivarens plattform, webbplats eller app
    • belöningen inte kan överlåtas (till exempel är fysiska föremål eller kundpoäng inte tillåtna) och
    • belöningar som utgör en rabatt eller en kupong för fysiska artiklar inte överstiger 25 % av varans totala värde.
  3. Slumpmässiga belöningar är tillåtna under förutsättning att
    • sannolikheten för slumpmässiga belöningar meddelas användaren innan premierade annonser visas (till exempel genom att ange ”titta på den här annonsen nu för en chans att få en slumpmässig belöning”)
    • information om alla möjliga belöningar ska vara lätt för användaren att komma åt (till exempel genom att möjliga belöningar anges i redogörelsen, när användaren håller muspekaren över annonsen eller via en länk till en sida som innehåller information). Det måste även framgå om det är möjligt att användaren inte får någon belöning
    • chansen att få en belöning måste vara större än 0.

Implementeringskrav

1. Utgivare måste tillhandahålla en tydlig, korrekt och väl synlig redogörelse för vilka åtgärder som krävs och vilka belöningar som erbjuds innan varje instans av premierade annonser visas.
    • Ikoner får användas för att beskriva åtgärder eller belöningar om ikonerna är tydliga och otvetydiga för användarna.
    • Om premierade annonser presenteras i ett paket eller kräver att användarna tittar på ett fast antal premierade annonser för att få en premie, måste detta anges tydligt för användaren (t.ex. genom att ange ”titta på tre annonser nu för att få 100 guldmynt”).
  2. Premierade annonser, förutom de som implementeras via formatet premierad mellansidesannons, får endast visas efter att en användare har bekräftat och otvetydigt gett sitt samtycke (till exempel genom att trycka på en knapp som representerar Ja eller Godkänn). Dessutom:
    • Premierade annonser får inte tvinga användarna att interagera med dem (det måste till exempel gå att hoppa över eller ignorera dem).
    • Premierade annonser som implementeras via formatet premierad mellansidesannons måste visa en introduktionsskärm med ett alternativ för Nej eller Godkänn inte. Det måste finnas tillräckligt med tid för att användaren ska kunna välja bort annonsen. Det här alternativet får inte döljas, vara i vägen eller inte fungera.
    • Att hoppa över den premierade annonsen eller välja Nej eller Godkänn inte får inte hindra eller störa den normala användningen av plattformen, webbplatsen eller appen.
    • Utgivare får inte använda text eller ikoner, förutom för att beskriva premien som erbjuds, i syfte att vilseleda eller uppmuntra användarna till ett visst val (till exempel genom att säga ”titta på den här annonsen för att stötta vår verksamhet”).
  3. Utgivare måste ge de utlovade belöningarna till användaren när de åtgärder som krävs har vidtagits.
  4. Utgivare är helt och hållet ansvariga för att dela ut belöningarna och får inte ange eller antyda att de verifieras eller godkänns av Google.