Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Preguntes freqüents sobre el Reglament general de protecció de dades (RGPD)

Google com a responsable de fitxer

Hem analitzat tots els nostres productes i, en relació amb cadascun d'ells, hem valorat si actuem com a responsable de fitxer o com a encarregat del tractament. Excepte en relació amb les funcions de l'encarregat del tractament d'AdMob i de les funcions de l'encarregat del tractament de Google Ad Manager (en què Google opera com a encarregat del tractament), operem com a responsable de fitxer dels nostres productes per a editors perquè periòdicament prenem decisions sobre les dades a fi d'oferir i millorar els productes. En algunes circumstàncies, Google i els editors actuaran com a corresponsables de fitxer. Això queda reflectit a les nostres condicions de protecció de dades entre responsables de fitxer.

Per exemple, si sou un editor d'AdSense, difondrem anuncis entre els vostres visitants. Posem que el vostre lloc web tracta de jardineria; és possible que deduïm que els vostres visitants són amants de la jardineria i utilitzem aquestes dades en benefici dels anunciants. A un fabricant de tallagespes li pot interessar mostrar anuncis als amants de la jardineria encara que estiguin visitant llocs web que no estiguin relacionats amb aquest tema. L'ús que fem d'aquestes dades, en benefici de diverses parts, ens converteix en responsables de fitxer, no en encarregats del tractament. Els editors que utilitzen els productes Ad Manager o Ad Exchange disposen de més controls sobre l'ús de les dades: poden activar el mateix tipus d'usos de les dades que a AdSense i AdMob o bé triar diverses opcions que limitin els usos que en fa Google, de manera que si, per exemple, les seves pàgines són d'esquí, no se n'utilitzarà el contingut als anuncis que es difonguin al lloc web d'un altre editor. Aquests controls tenen algunes limitacions: utilitzem les dades dels editors d'Ad Manager i d'Ad Exchange amb la finalitat de millorar els productes, com ara en provar algoritmes de difusió d'anuncis, supervisar la latència dels usuaris finals i garantir la precisió del sistema de previsió. Tal com s'ha explicat anteriorment, aquests són els motius pels quals en el cas d'Ad Manager i d'Ad Exchange som el responsable de fitxer, i no l'encarregat del tractament.

La designació com a responsable de fitxer dels productes per a editors de Google no concedeix a Google cap dret addicional sobre les dades derivades de l'ús que els editors facin d'Ad Manager i d'Ad Exchange. Pel que fa a l'ús d'aquestes dades, Google continua estant subjecte a les condicions del contracte que subscriu amb els seus editors, així com a la configuració específica de funcions que hagi triat cada editor a la interfície d'usuari dels productes.

En quins serveis és obligatori obtenir el consentiment dels usuaris finals?

La nostra política de consentiment dels usuaris de la UE especifica en quins serveis és obligatori obtenir-lo. També hem actualitzat la pàgina d'ajuda sobre la política de consentiment dels usuaris de la UE per respondre a les preguntes que hem rebut dels nostres clients.

D'acord amb la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE, els editors també han de proporcionar informació als usuaris sobre com s'utilitzaran les seves dades. Per explicar-los de quina manera utilitzen les dades els productes de Google, recomanem que els editors afegeixin un enllaç a aquesta pàgina orientada a l'usuari. D'aquesta manera, compliran aquest requisit de la política.

Com té previst Google aplicar el consentiment?

La nostra màxima prioritat sempre serà col·laborar amb els nostres clients perquè compleixin la política. Sabem que hi ha diversos mètodes per obtenir el consentiment i no n'imposem cap de concret, sempre que es compleixi la política. Per exemple, sabem que els editors volen oferir diverses opcions als visitants. A cookiechoices.org us hem ofert alguns suggeriments de missatges de consentiment, que reflecteixen el mètode que hem adoptat per a Funding Choices, la nostra eina per obtenir el consentiment. Ara bé, és possible que els editors prefereixin adoptar un altre mètode. No esperem que un únic mètode sigui vàlid per a tothom. La nostra política s'aplica als editors i als anunciants que utilitzen els nostres productes i tenen usuaris finals a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Tanmateix, igual que quan vam aplicar la política existent, el nostre primer pas no és "prendre una decisió" com a tal sobre un problema, sinó contactar amb el client per comunicar-li-ho i intentar col·laborar per aconseguir que compleixi.

Si trobeu un lloc web que no compleix la política de consentiment d'usuaris de la UE de Google, ens ho podeu comunicar mitjançant el formulari Informar d'una infracció de les polítiques.

Els editors poden utilitzar els vostres productes sense haver obtingut el consentiment dels usuaris? En cas afirmatiu, com funcionaria?

Hem desenvolupat un mode d'anuncis no personalitzats que permet als editors dur a terme una d'aquestes accions: 1) proporcionar als usuaris que es troben a l'EEE l'opció de veure anuncis personalitzats o no personalitzats, o bé 2) optar per mostrar només anuncis no personalitzats a tots els usuaris que es troben a l'EEE.

Encara que els anuncis no personalitzats no utilitzen galetes per a la personalització d'anuncis, sí que en fan servir per a la limitació de freqüència, la generació d'informes agregats d'anuncis i per combatre fraus i usos abusius. Per tant, per utilitzar galetes amb les finalitats esmentades anteriorment, cal obtenir el consentiment dels usuaris que es troben en països on s'apliquen les disposicions sobre galetes de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques.

En què consisteix la solució de Google d'anuncis no personalitzats?

Els anuncis no personalitzats permeten als editors oferir als usuaris que es troben a l'EEE l'opció de triar si volen veure anuncis personalitzats o no personalitzats, o bé decidir mostrar només anuncis no personalitzats a tots els usuaris que es troben a l'EEE. Aquest tipus d'anuncis només utilitzen informació contextual, com ara la ubicació general aproximada (al nivell de ciutat).

En el cas dels anuncis no personalitzats, Google no seria l'encarregat del tractament en lloc del responsable de fitxer?

Pel que fa a aquesta solució, Google continuarà difonent anuncis com a responsable del fitxer, ja que seguirà prenent decisions sobre les dades per tal d'optimitzar els resultats dels editors i millorar el producte, tal com s'explica més amunt.

Google es basa en interessos legítims com a base jurídica a l'hora d'utilitzar dades personals per difondre anuncis contextuals, generar informes d'anuncis i combatre fraus i usos abusius, entre altres activitats.

Encara que els anuncis no personalitzats no utilitzen galetes per a la personalització d'anuncis, sí que en fan servir per a la limitació de freqüència, la generació d'informes agregats d'anuncis i per combatre fraus i usos abusius. Si bé ens basem en interessos legítims per dur a terme aquest tractament en virtut del que disposa l'RGPD, per utilitzar galetes amb les finalitats esmentades més amunt és obligatori obtenir el consentiment dels usuaris que es troben en països on s'apliquen les disposicions de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques.

Si Google modifica les polítiques en un futur, com comunicareu aquests canvis als editors?

Som conscients de l'impacte de qualsevol canvi que fem a la política de consentiment dels usuaris de la UE. Tanmateix, si les directrius normatives canvien de manera significativa (per exemple, si establissin que els anuncis personalitzats poden basar-se en interessos legítims), és probable que ho reflectim a la política. Si bé no notifiquem amb antelació tots els canvis en les nostres polítiques, hem fet una excepció amb els que estem incorporant a la política de consentiment dels usuaris de la UE. Pretenem continuar actuant de la mateixa manera si es produeixen més canvis significatius en un futur.

Tal com hem fet durant mesos, continuarem parlant activament amb els nostres partners editors per informar-los de les novetats més recents i tenir en compte els seus comentaris.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.