Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Familier

Merk annonseforespørsler slik at de behandles som innhold målrettet mot barn

Du kan merke annonseforespørselen slik at den behandles som målrettet mot barn. Denne funksjonen er utviklet for at det skal bli enklere å overholde regelverket i Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Vær oppmerksom på at du kan ha andre juridiske forpliktelser i henhold til COPPA. Vi anbefaler at du går gjennom veiledningen fra FTC (de amerikanske forbrukermyndighetene) og rådfører deg med juridisk ekspertise. Husk at Google-verktøyene er utformet for at lovverket enkelt skal kunne overholdes, og ingen publisister gis unntak fra de lovpålagte forpliktelsene ved å bruke disse verktøyene.

Når du bruker denne funksjonen, inkluderes det en TFCD-parameter (Tag for Child Directed Treatment) i annonseforespørselen din. Med denne parameteren blir interessebasert annonsering og remarketingannonser for det aktuelle innholdet enten tillatt eller deaktivert. Parameteren har ingen innvirkning på bruken din av nøkkelverdier i Google. Som en følge av dette må du sørge for at all bruk av nøkkelverdier er i samsvar med COPPA. Du finner mer informasjon i COPPA-veiledningen vår.

Hvis TFCD-parameteren tas med i en annonseforespørsel, overstyrer den eventuelle gjeldende innstillinger på nettstedsnivå.

I retningslinjene nedenfor forklarer vi hvordan du merker tagger som målrettet mot barn. Du finner følgende emner i retningslinjene:

Hvis du bruker Googles annonseringstjenester og ønsker å implementere behandling av innhold målrettet mot barn på nettsteds- eller appnivå i stedet for i annonseforespørslene dine, kan du lese artikkelen Merk et nettsted eller en annonseforespørsel for behandling av innhold målrettet mot barn. Ettersom du er innholdseieren og har kontroll over nettstedet ditt eller appen din, bestemmer du vanligvis hvordan innholdet ditt blir behandlet med hensyn til COPPA. Imidlertid kan Google i noen tilfeller, selv uten varsel fra deg, begynne å behandle nettstedet ditt eller appen din som målrettet mot barn, for å kunne overholde våre egne forpliktelser i henhold til COPPA. I slike tilfeller forsøker vi å varsle deg, og du kan bruke verktøyene våre til å angi en bestemt behandling.

Google Publisher-tagger (GPT)

Hvis du bruker GPT, kan du merke annonseforespørsler med status som målrettet mot barn, ved å ta med følgende i API-kallet:

googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Angi options-parameteren til heltallsverdien 1 for å merke annonseforespørselen som målrettet mot barn, og til 0 for annonseforespørsler som ikke er målrettet mot barn.

For å sikre at alternativene du angir, tas i bruk før det bes om annonser for siden, må du implementere GPT API-kallet setTagForChildDirectedTreatment tidlig i kjøringen av siden din. Hvis dette kallet ikke kommer tidlig nok, er det ikke sikkert at merkingen som målrettet mot barn tas med i betraktning for alle annonseforespørsler. Du må for eksempel påse at kallet til setTagForChildDirectedTreatment kjøres før eventuelle kall til googletag.enableServices(), googletag.pubads().display(...) og googletag.pubads().definePassback(...).display() (dette er ikke en uttømmende liste).

Hvis du bruker asynkron modus, tar påfølgende kall som gjelder innlasting av eventuelle annonsefelt på nytt (via googletag.pubads().refresh), høyde for endringer som er implementert av setTagForChildDirectedTreatment siden forrige forespørsel for annonsefeltet.

Når API-kallet som skal merke annonseforespørselen med status som målrettet mot barn, er sendt, kan verdien nullstilles. Når verdien er nullstilt, bruker eventuelle påfølgende annonseforespørsler for samme sidevisning standardinnstillingen for nettstedsnivå, der dette er aktuelt. Du kan fjerne statusen som målrettet mot barn ved å bruke dette API-kallet:

googletag.pubads().clearTagForChildDirectedTreatment();

Etter setTagForChildDirectedTreatment-kallet følger alle nye annonseforespørsler innstillingen inntil den endres eller fjernes.

Eksempel på synkron GPT-kodebit
<script type="text/javascript">  (function() {    var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;    var src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') + '//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';    document.write('<scr' + 'ipt src="' + src + '"></scr' + 'ipt>'); })();
</script>
<script type='text/javascript'>    googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(1);    googletag.defineSlot('/1234/sports/football', [728, 90],'div_1')       .addService(googletag.pubads());    googletag.pubads().enableSyncRendering();    googletag.enableServices();
</script>
Eksempel på asynkron GPT-kodebit
<script type="text/javascript">  var googletag = googletag || {};  googletag.cmd = googletag.cmd || [];  (function() {    var gads = document.createElement("script");    gads.async = true;    gads.type = "text/javascript";    var useSSL = "https:" == document.location.protocol;    gads.src = (useSSL ? "https:" : "http:") + "//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js";    var node =document.getElementsByTagName("script")[0];    node.parentNode.insertBefore(gads, node);   })();
</script>
<script type='text/javascript'>  googletag.cmd.push(function() {    googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(1);    googletag.defineSlot('/1234/sports/football', [728, 90],'div_1')       .addService(googletag.pubads());    googletag.enableServices();  });
</script>

GPT-tagger for tilbakeførte visninger

GPT-tagger for tilbakeførte visninger kan brukes til å levere annonser fra én Google Ad Manager-publisist til en annen, uansett om de bruker Google Ad Manager-annonselevering eller en annonsetjener fra en tredjepart. Taggene sendes fra Google Ad Manager-publisist A til publisist B, der de leveres via annonsetjeneren til publisist B.

Hvis du bruker GPT-tagger for tilbakeførte visninger, kan du merke en annonseforespørsel med statusen som målrettet mot barn ved å ta med dette i API-kallet:

setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Angi options-parameteren til heltallsverdien 1 for å merke annonseforespørselen som målrettet mot barn, og til 0 for annonseforespørsler som ikke er målrettet mot barn.

Når du bruker tagger for tilbakeførte visninger, etterspør Google Ad Manager den første annonsen for publisist A via TFCD=1, TFCD=0 eller ingen av dem. Når reklamen vises på siden, overføres verdien fra den opprinnelige annonseforespørselen til %%TFCD%%-makroen, og denne verdien brukes i annonseforespørselen til publisist B. Bruk av %%TFCD%%-makroen fungerer bare dersom både publisist A og B bruker Google Ad Manager-annonselevering.

Eksempel på en GPT-kodebit for tilbakeførte visninger
<script src="http://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">  googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])     .setTagForChildDirectedTreatment(1)
    .display();
</script>
Eksempel på en GPT-kodebit for tilbakeførte visninger med %%TFCD%%-makroen
<script src="http://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">  googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])     .setTagForChildDirectedTreatment(%%TFCD%%)
    .display();
</script>

Finn ut mer om GPT-tagger for tilbakeførte visninger og Google Ad Manager-makroer.

Enkle nettadresser

Hvis du bruker enkle nettadresser, kan du merke en annonseforespørsel med status som målrettet mot barn ved å legge til tfcd=[int]-parameteren direkte i nettadressen for tag-forespørselen. Parameteren må angis tidlig i taggens innhold, aller helst i løpet av de første 500 tegnene. Angi tfcd=1 for å merke annonseforespørselen som målrettet mot barn, eller tfcd=0 for annonseforespørsler som ikke er målrettet mot barn. Eksempel:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?tfcd=1&iu=/12345/adunit&sz=728x90&c=12345

SDK-en for Google-mobilannonser

Som apputvikler kan du angi hvorvidt Google skal behandle innholdet ditt som målrettet mot barn, når du legger inn annonseforespørsler.

Du kan angi at tagForChildDirectedTreatment skal indikere hvorvidt innholdet ditt skal behandles som målrettet mot barn, i tråd med COPPA. Du finner mer informasjon i utviklerdokumentasjonen for Android og iOS.

Behandling av innhold målrettet mot barn i mediering
DFP-mediering gjør det enklere å overholde Children's Online Privacy Protection Act (COPPA).
Angi tagForChildDirectedTreatment(true) i SDK-en for Google-mobilannonser for å indikere at innholdet skal behandles som rettet mot barn i henhold til COPPA. Google gjør dette signalet tilgjengelig for tredjeparts annonsenettverk i mediering for å legge til rette for overholdelse av COPPA. Finn ut mer
DoubleClick for Publishers fungerer bare som en plattform. Annonseringsforholdet er mellom mobilapp-utvikleren og tredjepartens annonsenettverk. Derfor er det utviklerens ansvar å sikre at tredjepartens annonsenettverk viser annonser som behandler utviklerens innhold som målrettet mot barn i henhold til COPPA.

Googles SDK for interaktive medieannonser (for video)

Du kan angi at Google skal behandle videoinnhold som målrettet mot barn når du legger til tfcd=1-parameteren i annonse-taggen din i videoforespørsler. Du kan gjøre dette med en manuelt opprettet hovedvideotag eller ved bruk av en plattformspesifikk SDK for interaktive medieannonser (HTML5, iOS eller Android).

Hvis videospilleren din bruker Google Ad Managers funksjon for innsetting av dynamiske annonser, kan den også ha tfcd=1-parameteren i forespørsler om videoer eller direktesendinger for å sende denne parameteren til inkluderte annonseforespørsler.