Perheet

Mainospyynnön taggaus lapsille kohdistetuksi

Voit merkitä mainospyyntösi lapsille kohdistetuiksi. Ominaisuuden tarkoituksena on auttaa noudattamaan lasten verkkotietosuojaa koskevaa Yhdysvaltojen lakia (Children's Online Privacy Protection Act, COPPA). Huomaa, että sinulla voi olla myös muita COPPA-lain mukaisia oikeudellisia velvoitteita. Tutustu FTC:n ohjeisiin ja neuvottele omien asianajajiesi kanssa. Muista, että Googlen työkalut on suunniteltu helpottamaan velvoitteiden noudattamista. Niiden käyttäminen ei vapauta julkaisijaa mistään lainmukaisista velvoitteista.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, mainospyyntöön lisätään TFCD-parametri, joka estää tai sallii sisältöä koskevan kiinnostuksiin perustuvan mainonnan ja uudelleenmarkkinointimainokset. Parametri ei vaikuta Googlen avainarvojen käyttöön. Sinun on siis varmistettava, että avainarvojen käyttö on COPPA-lain mukaista. Lue lisätietoja COPPA-ohjeista.

TFCD-parametrin lisääminen mainospyyntöön ohittaa kaikki mahdolliset sivustotason asetukset.

Alla olevissa ohjeissa kerrotaan, kuinka voit merkitä sisällön lapsille kohdistetuksi. Ohjeet sisältävät seuraavat aiheet:

Jos käytät Googlen mainontapalveluita ja haluat ottaa käyttöön lapsille kohdistettujen pyyntöjen käsittelyn sivusto- tai sovellustasolla (mainospyyntötason sijaan), katso lisätietoja kohdasta Sivuston tai mainospyynnön taggaus lapsille kohdistetuksi. Huomaa, että sivustosi tai sovelluksesi sisällön omistajana voit yleensä itse hallita sitä, kuinka sisältöäsi käsitellään suhteessa COPPA-lakiin. Joissakin tapauksissa Google voi kuitenkin ryhtyä kohtelemaan sivustoasi tai sovellustasi lapsille kohdistettuna omien COPPA-lain velvoitteidensa mukaisesti, vaikket tekisi meille ilmoitusta lapsille kohdistetusta sisällöstä. Tällöin pyrimme ilmoittamaan asiasta sinulle, minkä jälkeen voit valita tietyn käsittelytavan työkalujemme avulla.

Google Publisher ‑tagit (GPT)

Jos käytät GPT:tä, voit merkitä mainospyynnön lapsille kohdistetuksi seuraavan API-kutsun avulla:

googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Aseta options-parametriksi kokonaisluku 1, jos haluat merkitä mainospyynnön lapsille kohdistetuksi. Valitse parametriksi 0, jos mainospyyntöä ei kohdisteta lapsille.

Jotta määrittämäsi asetukset otetaan käyttöön, ennen kuin sivulle pyydetään mainoksia, aseta GPT-sovellusliittymän kutsu setTagForChildDirectedTreatment suoritettavaksi sivun latauksen alussa. Jos kutsua ei suoriteta tarpeeksi aikaisin, kohdistusta lapsille ei välttämättä huomioida kaikissa mainospyynnöissä. On siis tärkeää varmistaa, että setTagForChildDirectedTreatment-kutsu suoritetaan esimerkiksi ennen seuraavia kutsuja: googletag.enableServices(), googletag.pubads().display(...) ja googletag.pubads().definePassback(...).display() (luettelo ei ole täydellinen).

Jos käytössä on asynkroninen tila, myöhemmissä mainospaikkojen päivityskutsuissa (joissa on käytössä googletag.pubads().refresh) huomioidaan muutokset, jotka setTagForChildDirectedTreatment on tehnyt mainospaikan edellisen kutsun jälkeen.

Kun mainospyyntö on merkitty lapsille kohdistetuksi sovellusliittymäkutsun avulla, arvo voidaan poistaa. Kun arvo on poistettu, kaikki seuraavat saman sivunäkymän mainospyynnöt palautuvat sivustotason asetuksiin, jos sellaiset on asetettu. Voit poistaa lapsille kohdistetun tilan seuraavan API-kutsun avulla:

googletag.pubads().clearTagForChildDirectedTreatment();

Kun setTagForChildDirectedTreatment-kutsu on tehty, kaikki seuraavat mainospyynnöt noudattavat tätä asetusta, kunnes se muutetaan tai poistetaan.

Esimerkki synkronisesta GPT-koodinpätkästä
<script type="text/javascript">  (function() {    var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;    var src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') + '//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';    document.write('<scr' + 'ipt src="' + src + '"></scr' + 'ipt>'); })();
</script>
<script type='text/javascript'>    googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(1);    googletag.defineSlot('/1234/sports/football', [728, 90],'div_1')       .addService(googletag.pubads());    googletag.pubads().enableSyncRendering();    googletag.enableServices();
</script>
Esimerkki asynkronisesta GPT-koodinpätkästä
<script type="text/javascript">  var googletag = googletag || {};  googletag.cmd = googletag.cmd || [];  (function() {    var gads = document.createElement("script");    gads.async = true;    gads.type = "text/javascript";    var useSSL = "https:" == document.location.protocol;    gads.src = (useSSL ? "https:" : "http:") + "//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js";    var node =document.getElementsByTagName("script")[0];    node.parentNode.insertBefore(gads, node);   })();
</script>
<script type='text/javascript'>  googletag.cmd.push(function() {    googletag.pubads().setTagForChildDirectedTreatment(1);    googletag.defineSlot('/1234/sports/football', [728, 90],'div_1')       .addService(googletag.pubads());    googletag.enableServices();  });
</script>

GPT-palautustagit

GPT-palautustagien avulla mainoksia voidaan näyttää Google Ad Manager ‑julkaisijalta toiselle julkaisijalle riippumatta siitä, käyttääkö tämä mainosten näyttämiseen Google Ad Manageria vai kolmannen osapuolen mainospalvelinta. Tagit lähetetään Google Ad Manager ‑julkaisijalta A julkaisijalle B ja liikennöidään julkaisija B:n mainospalvelimen kautta.

Jos käytät GPT-palautustageja, voit merkitä mainospyynnön lapsille kohdistetuksi lisäämällä seuraavan rivin API-kutsuusi:

setTagForChildDirectedTreatment(int options);

Määritä options-parametrin arvoksi kokonaisluku 1, jos haluat merkitä mainospyynnön lapsille kohdistetuksi. Määritä arvoksi 0, jos mainospyyntöä ei kohdisteta lapsille.

Palautustageja käytettäessä julkaisija A:n ensimmäinen mainos pyydetään Google Ad Managerilta käyttämällä parametria TFCD=1, TFCD=0 tai ei kumpaakaan näistä. Kun mainos näytetään sivulla, %%TFCD%%-makro perii alkuperäisen mainospyynnön arvon. Tätä arvoa käytetään julkaisija B:n pyynnössä. %%TFCD%%-makroa voi käyttää vain, jos sekä julkaisija A että julkaisija B käyttävät Google Ad Manageria mainosten näyttämiseen.

Esimerkki GPT-palautuksen koodinpätkästä
<script src="http://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">  googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])     .setTagForChildDirectedTreatment(1)
    .display();
</script>
Esimerkki %%TFCD%%-makroa käyttävästä GTP-palautuksen koodinpätkästä
<script src="http://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">  googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])     .setTagForChildDirectedTreatment(%%TFCD%%)
    .display();
</script>

Lue lisätietoja GPT-palautustageista ja Google Ad Manager ‑makroista.

Yksinkertaiset URL-osoitteet

Jos käytät yksinkertaisia URL-osoitteita, voit merkitä mainospyynnön käsiteltäväksi lapsille kohdistettuna lisäämällä tfcd=[int]-parametrin suoraan tagipyynnön URL-osoitteeseen. Parametri täytyy määrittää tagin alussa, joten se kannattaa sijoittaa ensimmäisten 500 merkin joukkoon. Käytä parametria tfcd=1, jos haluat merkitä mainospyynnön lapsille kohdistetuksi, tai parametria tfcd=0, jos mainospyyntöä ei kohdisteta lapsille. Esimerkki:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?tfcd=1&iu=/12345/adunit&sz=728x90&c=12345

Google Mobile Ads SDK

Sovelluksen kehittäjänä voit ilmoittaa, haluatko Googlen käsittelevän sisältöäsi lapsille kohdistettuna, kun teet mainospyynnön.

Voit määrittää tagForChildDirectedTreatment-parametrin avulla, tuleeko sisältöä käsitellä lapsille kohdistettuna COPPA-lain mukaisesti. Lue lisätietoja Android- ja iOS-kehittäjien dokumentaatiosta.

Lapsille kohdistetun sisällön käyttö välityksessä
Ad Manager mediation facilitates compliance with the Children's Online Privacy Protection Act (COPPA).
Set tagForChildDirectedTreatment(true) in the Google Mobile Ads SDK to indicate that your content should be treated as child-directed for the purposes of COPPA. Google makes this signal available to third-party ad networks in Mediation to facilitate COPPA compliance. Learn more
Google Ad Manager simply serves as a platform. The advertising relationship is between the mobile app developer and the third-party ad network, so it’s the developer's responsibility to ensure that each third-party ad network serves ads that treat the developer’s content as child-directed for purposes of COPPA.

Google Interactive Media Ads SDK (videoille)

Videomainospyyntöjen yhteydessä voit ilmoittaa, että haluat Googlen käsittelevän videosisältöäsi lapsille kohdistettuna, lisäämällä tfcd=1-parametrin mainostagiisi. Voit tehdä tämän käyttämällä manuaalisesti luotua videomainosten päätagia tai mitä tahansa interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten alustakohtaista ohjelmistokehityspakettia (HTML5, iOS tai Android).

Jos videosoittimesi käyttää Google Ad Managerin Dynaaminen mainosten lisääminen ‑ominaisuutta, se voi sisältää myös tfcd=1-parametrin sekä tilausvideon (VOD) tai livestreamin pyynnön, joka välittää parametrin mihin tahansa sisällytettyyn mainospyyntöön.