Entendre la informació d'identificació personal als contractes i a les polítiques de Google

Molts contractes, condicions del servei i polítiques sobre els productes publicitaris i de mesurament de Google al·ludeixen a la "informació d'identificació personal" (IIP). En aquests documents, hi podeu trobar la prohibició de transferir a Google informació que es pugui utilitzar o reconèixer com a IIP.

En aquest article s'explica com interpreta Google el terme IIP en cas que no estigui definit al contracte que heu subscrit o a les condicions del servei o polítiques aplicables del producte corresponent. El nostre objectiu és minimitzar la confusió dels clients, sobretot en vista del Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la UE, que a partir del 25 de maig de 2018 ampliarà la definició de "dades personals" que preveu la legislació europea.

Què considera Google que és IIP

Google interpreta com a IIP aquella informació que es pot utilitzar de manera independent per identificar directament una persona, contactar-hi o localitzar-la amb precisió. Això inclou:

• adreces electròniques
  • adreces postals
  • números de telèfon
  • ubicacions precises (com ara coordenades de GPS, però consulteu la nota de sota)
  • noms complets o noms d'usuari

Per exemple, si sou editor i teniu prohibit per contracte transferir IIP a Google, els URL de les pàgines del vostre lloc web en què es publiquen anuncis de Google no poden incloure adreces electròniques, perquè aquests URL es transfereixen a Google a les sol·licituds d'anunci. Així és com interpreta Google des de ja fa temps la prohibició de transferir IIP.

Nota: a les polítiques i als centres d'ajuda de determinats productes es defineixen els mitjans limitats pels quals alguns tipus d'IIP es poden enviar a Google. Per tal d'evitar confusions, aquest article no esmena aquestes disposicions. Per exemple, determinats productes permeten enviar a Google dades precises d'ubicació, sempre que es compleixin els requisits de les polítiques aplicables.

Google interpreta que la IIP exclou, per exemple, el següent:

• identificadors de galeta pseudonimitzats
  • identificadors de publicitat pseudonimitzats
  • adreces IP
  • altres identificadors d'usuari final pseudonimitzats

Per exemple, si s'envia una adreça IP amb una sol·licitud d'anunci (que serà el cas de gairebé qualsevol sol·licitud d'anunci com a conseqüència dels protocols d'Internet), aquesta transmissió no incomplirà cap prohibició d'enviament d'IIP a Google.

Tingueu present que les dades que Google exclou de la seva interpretació de la IIP pot ser que es considerin dades personals en virtut de l'RGPD.