Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Beholdningsadministrasjon

Veiledning for ads.txt

Med Authorized Digital Sellers (eller ads.txt), som er et IAB Tech Lab-initiativ, kan du påse at den digitale annonsebeholdningen din utelukkende blir solgt via selgere du har autorisert (f.eks. AdSense).

Når du oppretter din egen ads.txt-fil, får du større kontroll over hvem som kan selge annonser på nettstedet ditt. På denne måten kan du også forhindre at forfalsket beholdning vises til annonsørene.

Vi anbefaler på det sterkest, men krever ikke, at du bruker en ads.txt-fil. Med denne filen blir det enklere for kjøpere å identifisere forfalskede beholdninger. I stedet for at annonsørene kaster bort penger på forfalskede beholdninger, bruker de dermed heller mer penger på beholdningen din.

I denne artikkelen:

Løs ads.txt-problemer i AdSense

Hvis det er et problem med ads.txt-filen på nettstedet ditt, ser du et varsel i AdSense-kontoen din. For å unngå innvirkning på inntektene dine, må du følge de relevante trinnene nedenfor for å løse problemet.

Merk: Det kan ta noen dager før endringene gjenspeiles i AdSense. Hvis nettstedet ditt ikke sender mange annonseforespørsler, kan det ta opptil en måned. Når du har gjort endringer, kan du se etter oppdateringer om ads.txt-statusen din.

Opprett en ads.txt-fil for nettstedet ditt

Hvis du ikke har noen ads.txt-fil på nettstedet, kan du opprette en. Publisist-ID-en må være inkludert og formatert på riktig måte for at ads.txt-filen skal kunne bekreftes.

1. Opprett en tekstfil (TXT) med en tekstbehandler for ren tekst, for eksempel Notisblokk (Windows) eller TextEdit (Mac).
  2. Logg på AdSense-kontoen din.
  3. Klikk på Løs problemet nå hvis det vises et varsel på startsiden. Klikk ellers på Nettsteder og så på nettstedet med «Ikke funnet»-statusen for ads.txt.
    Merk: Avhengig av nettstedene dine og ads.txt-statusen deres, kan du velge mellom flere bekreftelsesalternativer. Velg alternativet Ads.txt-kodebit.
  4. Klikk på Kopier.
  5. Lim inn linjen i alle ads.txt-filene.

Ads.txt-filen din skal nå se slik ut, der pub-0000000000000000 er publisist-ID-en din:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. (Valgfritt:) Hvis du bruker et annet annonsenettverk, må du huske å legge til det nettverket i ads.txt-filen. Kontakt annonsenettverket for å få ads.txt-informasjonen deres.
  7. Last opp ads.txt-filen til rotkatalogen på nettstedet ditt.

Rotkatalogen til et nettsted er katalogen eller mappen som følger toppdomenet (example.com/ads.txt). (For example.com/ads.txt er example.com rotkatalogen eller -mappen der du laster opp ads.txt-filen.)

Tips: Hvis du er usikker på hvor du skal legge til ads.txt-filen, finner du mer informasjon i nettstedsbyggeren eller redigeringsverktøyet du bruker. Du kan også kontakte den aktuelle webhotelltjenesten for å finne ut hvordan du laster opp data til rotkatalogen for nettstedene dine. Finn ut mer om rotkataloger.
  8. For å få bekreftet at du har publisert filen på riktig måte, må du sjekke om innholdet i ads.txt-filen er tilgjengelig. Skriv inn nettadressen til ads.txt-filen i nettleseren du bruker (f.eks. https://example.com/ads.txt). Hvis ads.txt-filen vises i nettleseren, finner AdSense sannsynligvis den.

Legg til publisist-ID-en din i en ads.txt-fil

Hvis publisist-ID-en din mangler i ads.txt-filen, kan du kopiere ID-en fra kontoen din og legge den til i ads.txt-filen.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Løs problemet nå hvis det vises et varsel på startsiden. Klikk ellers på Nettsteder og så på nettstedet med «Uautorisert»-statusen for ads.txt.
  3. Klikk på Kopiér.
  4. Lim inn linjen i alle ads.txt-filene.

Ads.txt-filen din skal nå se slik ut, der pub-0000000000000000 er publisist-ID-en din:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Merk: ads.txt-filer må formateres som angitt av IAB Tech Lab for å kunne bekreftes. Du finner mer informasjon om dette i ads.txt-spesifikasjonene.

Se etter oppdateringer om statusen for ads.txt-filen

Hvis du har endret ads.txt-filen din og endringene ikke gjenspeiles i kontoen din, kan du be AdSense om å sjekke ads.txt-filen på nytt.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Nettsteder.
  3. Klikk på nettstedet du vil se etter oppdateringer for.
  4. Klikk på Se etter oppdateringer.

Ads.txt-statusen på «Nettsteder»-siden oppdateres.

Fremgangsmåten videre

• Hvis statusen for ads.txt-filen nå er «Autorisert», men nettstedet må gjennomgås, klikker du på Be om en gjennomgang for å starte gjennomgangsprosessen.
    • Hvis statusen for ads.txt-filen nå er «Autorisert», statusen på nettsted ditt er «Klar», og du har konfigurert annonser på nettstedet ditt, blir det vist annonser. Merk at det kan ta opptil en time før det vises annonser på sidene dine.
    • Hvis du fortsatt har problemer med ads.txt-filen, kan du lese artikkelen om feilsøking av problemer med ads.txt-filer.

Feilsøkingsprogram for ads.txt