Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Voorraadbeheer

Handleiding voor ads.txt

Authorized Digital Sellers ofwel ads.txt is een IAB Tech Lab-initiatief waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw digitale advertentievoorraad alleen wordt verkocht via verkopers (zoals AdSense) die u als 'gemachtigd' heeft aangemerkt.

Als u uw eigen ads.txt-bestand maakt, heeft u meer controle over wie advertenties mag verkopen op uw site en voorkomt u dat namaakvoorraad wordt gepresenteerd aan adverteerders.

Het gebruik van ads.txt is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Hiermee kunnen kopers namaakvoorraad vaststellen en kunt u meer adverteerdersuitgaven aantrekken die anders mogelijk naar de namaakvoorraad gaan.

In dit artikel:

Problemen met ads.txt in AdSense oplossen

Als er op uw site een probleem is met ads.txt, staat er een waarschuwing in uw AdSense-account. Volg de stappen hieronder om het probleem op te lossen, zodat er geen gevolgen voor uw opbrengst zijn.

Opmerking: Het kan een paar dagen duren voordat uw wijzigingen worden getoond in AdSense. Als uw site niet veel advertentieverzoeken indient, kan dit tot een maand duren. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, kunt u controleren of uw ads.txt-status is geüpdatet.

Een ads.txt-bestand voor uw site maken

Als uw site geen ads.txt-bestand heeft, kunt u er een maken. Uw uitgever-ID moet zijn opgenomen en correct zijn opgemaakt, anders kan het ads.txt-bestand niet worden geverifieerd.

1. Maak een tekstbestand (.txt) met een editor voor platte tekst, zoals Kladblok (Windows) of TextEdit (Mac).
  2. Log in op uw AdSense-account.
  3. Als er een melding op uw homepage staat, klikt u op Nu oplossen. Klik anders op Sites en dan op de site met de ads.txt-status Niet gevonden.
    Opmerking: Afhankelijk van uw sites en de ads.txt-status ervan kunt u uit verschillende verificatieopties kiezen. Selecteer de optie Ads.txt-fragment.
  4. Klik op Kopiëren.
  5. Plak de regel in elk ads.txt-bestand dat u heeft.

Uw ads.txt-bestand wordt nu zo getoond, waarbij pub-0000000000000000 uw eigen uitgever-ID is:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. (Optioneel) Als u een ander advertentienetwerk gebruikt, moet u dat netwerk toevoegen aan het ads.txt-bestand. Neem contact op met het advertentienetwerk voor hun ads.txt-gegevens.
  7. Upload het ads.txt-bestand naar de root-map van uw site.

De root-map van een site is de map die volgt op het top-level domein, bijv. example.com/ads.txt. (In example.com/ads.txt is example.com de root-map of map waarnaar u uw ads.txt-bestand uploadt.)

Tip: Als u niet zeker weet waar u het ads.txt-bestand moet toevoegen, gaat u naar uw sitebouwer of editor voor specifieke instructies. U kunt ook contact opnemen met uw webhostingservice om na te gaan hoe u kunt uploaden naar de root-map van uw sites. Ontdek meer informatie over de root-map.
  8. Controleer of de content van uw ads.txt-bestand beschikbaar is als u wilt nagaan of u het bestand correct heeft gepubliceerd. Voer in uw webbrowser de URL van uw ads.txt-bestand in (bijv. https://example.com/ads.txt). Als het ads.txt-bestand wordt weergegeven in uw webbrowser, kan AdSense het waarschijnlijk vinden.

Uw uitgever-ID toevoegen aan een ads.txt-bestand

Als uw uitgever-ID ontbreekt in uw ads.txt-bestand, kunt u deze vanuit uw account kopiëren en toevoegen aan het ads.txt-bestand.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Als er een melding op uw homepage staat, klikt u op Nu oplossen. Klik anders op Sites en dan op de site met de ads.txt-status Niet geautoriseerd.
  3. Klik op Kopiëren.
  4. Plak de regel in elk ads.txt-bestand dat u heeft.

Uw ads.txt-bestand wordt nu zo getoond, waarbij pub-0000000000000000 uw eigen uitgever-ID is:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Opmerking: Uw ads.txt-bestand moet zijn opgemaakt zoals gespecificeerd door het IAB Tech Lab om te worden geverifieerd. Heeft u meer hulp nodig? Ga dan naar de ads.txt-specificatie.

Updates over uw ads.txt-status checken

Als u wijzigingen heeft aangebracht in uw ads.txt-bestand en deze wijzigingen niet zichtbaar zijn in uw account, kunt u AdSense vragen het ads.txt-bestand opnieuw te checken.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Sites.
  3. Klik op de site die u wilt checken op updates.
  4. Klik op Checken op updates.

De ads.txt-status op de pagina Sites is geüpdatet.

Volgende stappen

• Als uw ads.txt-status nu Gemachtigd is, maar uw site een beoordeling vereist, klikt u op Beoordeling aanvragen om het beoordelingsproces te starten.
    • Als uw ads.txt-status nu Gemachtigd is, uw sitestatus Klaar is en u advertenties op uw site heeft ingesteld, worden er advertenties getoond. Het kan maximaal een uur kan duren voordat er advertenties op uw pagina's worden getoond.
    • Als u nog steeds problemen ondervindt met uw ads.txt-bestand, gaat u naar Problemen met ads.txt oplossen.

Probleemoplosser voor ads.txt