Voorraadbeheer

Handleiding voor ads.txt

Authorized Digital Sellers ofwel ads.txt is een IAB Tech Lab-initiatief waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw digitale advertentievoorraad alleen wordt verkocht via verkopers (zoals AdSense) die u als 'gemachtigd' heeft aangemerkt. Als u uw eigen ads.txt-bestand maakt, heeft u meer controle over wie advertenties mag verkopen op uw site en voorkomt u dat namaakvoorraad wordt gepresenteerd aan adverteerders.

We raden u ten zeerste aan een ads.txt-bestand te gebruiken. Hiermee kunnen kopers namaakvoorraad identificeren en kunt u meer adverteerdersuitgaven aantrekken die anders mogelijk naar de namaakvoorraad gaan.

Problemen met ads.txt in AdSense oplossen

Als er op uw site een probleem is met ads.txt, ziet u daarover een waarschuwing in uw AdSense-account. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen en ernstige gevolgen voor uw opbrengst te voorkomen.

Opmerking: Het kan enkele dagen duren voordat uw wijzigingen worden weergegeven in AdSense. Als uw site niet veel advertentieverzoeken indient, kan dit tot een maand duren.

Maak een ads.txt-bestand voor uw site

AdSense levert een gepersonaliseerd ads.txt-bestand dat u kunt downloaden vanuit uw account. Het gepersonaliseerde ads.txt-bestand bevat uw uitgever-ID. Uw uitgever-ID moet zijn opgenomen en correct zijn opgemaakt, anders kan het ads.txt-bestand niet worden geverifieerd.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Als er een melding op uw homepage staat, klikt u op Nu oplossen. Klik anders op Sites.
  3. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om het bericht 'Een ads.txt-bestand maken voor ...' te openen.
  4. Klik op Downloaden. Uw ads.txt-bestand wordt automatisch gedownload.
  5. (Optioneel) Als u een ander advertentienetwerk gebruikt, moet u dat netwerk toevoegen aan het ads.txt-bestand. Neem contact op met het advertentienetwerk voor de ads.txt-gegevens van het netwerk.
  6. Upload het ads.txt-bestand naar de root-map van uw site. De root-map van een site is de map die volgt op het hoofddomein example.com/ads.txt.

U kunt controleren of u het bestand correct heeft gepubliceerd door de ads.txt-URL (https://example.com/ads.txt) in uw webbrowser te openen. U moet dan de content van het bestand zien. Als u het bestand in uw webbrowser ziet, kan AdSense het waarschijnlijk vinden.

Voeg uw uitgever-ID toe aan een ads.txt-bestand

Als uw uitgever-ID ontbreekt in uw ads.txt-bestand, kunt u deze vanuit uw account kopiëren en toevoegen aan het ads.txt-bestand.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Als er een melding op uw homepage staat, klikt u op Nu oplossen. Klik anders op Sites.
  3. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om het bericht 'Voeg uw uitgever-ID toe aan deze ads.txt-bestanden' te openen.
  4. Klik op Kopiëren.
  5. Plak de regel in elk ads.txt-bestand dat u heeft.

Uw ads.txt-bestand ziet er nu als volgt uit, waarbij pub-0000000000000000 uw eigen uitgever-ID is:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Opmerking: Uw ads.txt-bestand moet zijn opgemaakt zoals gespecificeerd door het IAB Tech Lab om te worden geverifieerd. Als u meer hulp nodig heeft, raadpleegt u de ads.txt-specificatie.