Mainosjakauman hallinta

Ads.txt-opas

Authorized Digital Sellers eli ads.txt on IAB Tech Labin hanke, jonka avulla voit varmistaa, että digitaalista mainosinventaariasi myydään vain sellaisten myyjien (kuten AdSensen) kautta, jotka olet ilmoittanut valtuutetuiksi.

Luomalla oman ads.txt-tiedoston voit määritellä tarkemmin, kuka saa myydä mainospaikkoja sivustoltasi, ja estää väärennetyn inventaarin näkymisen mainostajille.

Ads.txt-tiedoston käyttäminen ei ole pakollista, mutta se on erittäin suositeltavaa. Tiedoston avulla ostajat voivat tunnistaa väärennetyn mainosinventaarin ja voit itse saada enemmän mainostuloja, jotka olisivat muuten voineet päätyä väärennetyn inventaarin tarjoajille.

Sisältö:

Ads.txt-ongelmien ratkaiseminen AdSensessa

Jos sivustosi ads.txt-tiedostossa on ongelmia, näet ilmoituksen AdSense-tililläsi. Ratkaise ongelmat seuraamalla alla olevia ohjeita, jotta ne eivät vaikuta tuloihisi.

Huom. Muutosten näkymiseen AdSensessa voi mennä muutama päivä. Jos sivusto tekee mainospyyntöjä vain harvoin, siihen voi mennä jopa kuukausi. Kun olet tehnyt muutoksia, voit pyytää ads.txt-tiedoston tarkistamista.

Ads.txt-tiedoston luominen sivustolle

Jos sivustollasi ei ole ads.txt-tiedostoa, voit luoda sellaisen. Ads.txt-tiedoston on sisällettävä oikein muotoiltu julkaisijan tunnuksesi, jotta tiedosto voidaan todentaa.

1. Luo tekstitiedosto (.txt) tekstieditorilla, kuten Notepadilla (Windows) tai TextEditillä (Mac).
  2. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  3. Jos etusivulla näkyy ilmoitus, klikkaa Korjaa nyt. Muussa tapauksessa valitse Sivustot ja klikkaa sivustoa, jonka ads.txt-tiedoston tila on "Ei löydy".
    Huom. Sivustoistasi ja niiden ads.txt-tilasta riippuen valittavana voi olla useita todennusvaihtoehtoja. Valitse Ads.txt-koodinpätkä-vaihtoehto.
  4. Klikkaa Kopioi.
  5. Liitä rivi jokaiseen ads.txt-tiedostoosi.

Ads.txt-tiedoston pitäisi nyt näyttää tältä (pub-0000000000000000 on julkaisijatunnuksesi):

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. (Valinnainen) Jos käytät jotakin muuta mainosverkostoa, muista lisätä se ads.txt-tiedostoon. Selvitä oikeat ads.txt-tiedot ottamalla yhteyttä mainosverkostoon.
  7. Lataa ads.txt-tiedosto sivustosi juurihakemistoon.

Sivuston juurihakemisto on ylätason verkkotunnuksen jälkeen näkyvä hakemisto tai kansio (esim. example.com/ads.txt). (Osoitteessa example.com/ads.txt juurihakemisto tai kansio, johon ads.txt-tiedosto ladattaisiin, on example.com.)

Vinkki: Jos et ole varma, mihin ads.txt-tiedosto pitää lisätä, tutustu käyttämäsi sivustotyökalun tai editorin ohjeisiin. Voit myös ottaa yhteyttä webhotellipalveluusi ja kysyä sieltä, miten lataat tiedoston sivustosi juurihakemistoon. Lue lisää juurihakemistosta.
  8. Jos haluat varmistaa julkaisseesi tiedoston oikein, tarkista, onko ads.txt-tiedoston sisältö käytettävissä. Lisää selaimeen ads.txt-tiedoston URL-osoite (esim. https://example.com/ads.txt). Jos tiedosto näkyy selaimessa, on todennäköistä, että AdSense löytää sen.

Julkaisijatunnuksen lisääminen ads.txt-tiedostoon

Jos julkaisijan tunnus puuttuu ads.txt-tiedostosta, voit kopioida sen tililtäsi ja lisätä sen ads.txt-tiedostoosi.

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Jos etusivulla näkyy ilmoitus, klikkaa Korjaa nyt. Muussa tapauksessa valitse Sivustot ja klikkaa sitten sivustoa, jonka ads.txt-tiedoston tila on "Ei valtuutettu".
  3. Klikkaa Kopioi.
  4. Liitä rivi jokaiseen ads.txt-tiedostoosi.

Ads.txt-tiedoston pitäisi nyt näyttää tältä (pub-0000000000000000 on julkaisijatunnuksesi):

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Huom. Ads.txt-tiedoston on oltava muotoiltu IAB Tech Labin ilmoittamalla tavalla, jotta se voidaan todentaa. Jos tarvitset lisää ohjeita, tutustu ads.txt-tiedoston teknisiin tietoihin.

Ads.txt-tiedoston tarkistuksen pyytäminen

Jos olet tehnyt muutoksia ads.txt-tiedostoon eivätkä muutokset näy tililläsi, voit pyytää AdSensea tarkistamaan tiedoston.

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Sivustot.
  3. Klikkaa sivustoa, jonka päivitykset haluat tarkistaa.
  4. Valitse Tarkista päivitykset.

Sivustot-sivulla näkyvä ads.txt-tiedoston tila päivittyy.

Mitä seuraavaksi

• Jos ads.txt-tiedoston tila on nyt "Valtuutettu" mutta sivusto on tarkastettava, aloita uusi tarkastusprosessi klikkaamalla Pyydä tarkastusta.
    • Jos ads.txt-tiedoston tila on nyt "Valtuutettu", sivuston tila on "Valmis" ja olet ottanut mainokset käyttöön sivustolla, mainonta alkaa tunnin kuluessa.
    • Jos sinulla on vielä ongelmia ads.txt-tiedoston kanssa, tutustu näihin ohjeisiin.

Ads.txt-tiedoston vianetsintä