Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Beholdningsadministration

Vejledning til Ads.txt

Authorized Digital Sellers (godkendte sælgere af onlinebeholdning), eller ads.txt, er et initiativ fra IAB Tech Lab, som har til formål at sikre, at din onlineannoncebeholdning kun sælges via sælgere, som du har godkendt (f.eks. AdSense).

Hvis du opretter din egen ads.txt-fil, får du mere kontrol over, hvem der har lov til at sælge annoncer på dit website, og det er også med til at forhindre, at annoncørerne får tilbudt forfalsket beholdning.

Det er ikke obligatorisk at bruge ads.txt, men det anbefales kraftigt. Den kan gøre det lettere for køberne at identificere forfalsket beholdning og derved være med til at sikre, at annoncørernes annoncer vises på annoncepladser, der genererer omsætning for dig.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Løs problemer med ads.txt i AdSense

Hvis der er et problem med ads.txt på dit website, får du vist en underretning på din AdSense-konto. Følg de relevante trin herunder for at løse problemet og forhindre konsekvenser for din omsætning.

Bemærk! Det kan tage et par dage, før dine ændringer afspejles i AdSense. Hvis der ikke foretages ret mange annonceanmodninger fra dit website, kan der gå helt op til en måned. Når du har foretaget ændringer, kan du tjekke, om der er opdateringer i din ads.txt-status.

Opret en ads.txt-fil til dit website

Hvis dit website ikke har en ads.txt-fil, kan du oprette en. Dit udgiver-id skal inkluderes og formateres korrekt, før din ads.txt-fil kan verificeres.

1. Opret en tekstfil (.txt) med en almindelig teksteditor, f.eks. Notesblok (Windows) eller TextEdit (Mac).
  2. Log ind på din AdSense-konto.
  3. Hvis der er en underretning på din startside, skal du klikke på Løs problemet nu. Hvis ikke, skal du klikke på Websites og derefter på websitet med statussen "Ikke fundet" i ads.txt-filen.
    Bemærk! Afhængigt af dine websites og deres ads.txt-status kan du have flere bekræftelsesmuligheder at vælge imellem. Vælg muligheden Ads.txt-kodestykke.
  4. Klik på Kopiér.
  5. Indsæt linjen i alle dine ads.txt-filer.

Din ads.txt-fil skal nu se sådan ud, hvor pub-0000000000000000 er dit eget udgiver-id:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6. (Valgfrit) Hvis du bruger et andet annoncenetværk, skal du huske at føje det pågældende netværk til din ads.txt-fil. Kontakt dit annoncenetværk for at få de relevante ads.txt-oplysninger.
  7. Upload din ads.txt-fil til rodmappen på dit website.

Rodmappen for et website er den mappe, der følger lige efter topdomænet, f.eks. eksempel.dk/ads.txt. (For eksempel.dk/ads.txt er eksempel.dk rodmappen eller den mappe, hvor du uploader din ads.txt-fil).

Tip! Hvis du er i tvivl om, hvor din ads.txt-fil skal tilføjes, kan du gå til dit websiteværktøj eller dit redigeringsværktøj for at få en specifik vejledning. Du kan også kontakte din webhostingtjeneste for at finde ud af, hvordan du uploader til rodmappen for dine websites. Få flere oplysninger om rodmappe.
  8. For at bekræfte, at du har udgivet din fil korrekt, skal du tjekke, om ads.txt-filens indhold er tilgængeligt. Angiv webadressen til ads.txt i din webbrowser (f.eks. https://eksempel.dk/ads.txt). Hvis ads.txt-filen vises i din webbrowser, vil AdSense sandsynligvis finde den.

Føj dit udgiver-id til en ads.txt-fil

Hvis dit udgiver-id mangler i din ads.txt-fil, kan du kopiere det fra din konto og føje det til din ads.txt-fil.

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Hvis der er en underretning på din startside, skal du klikke på Løs problemet nu. Ellers skal du klikke på Websites og derefter klikke på websitet med statussen "Uautoriseret". ads.txt-filen.
  3. Klik på Kopiér.
  4. Indsæt linjen i alle dine ads.txt-filer.

Din ads.txt-fil skal nu se sådan ud, hvor pub-0000000000000000 er dit eget udgiver-id:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bemærk! Din ads.txt-fil skal formateres som angivet af IAB Tech Lab for at blive verificeret. Hvis du har behov for yderligere hjælp, kan du gennemgå ads.txt-specifikationen.

Søg efter opdateringer om din ads.txt-status

Hvis du har foretaget ændringer i din ads.txt-fil, og ændringerne ikke afspejles på din konto, kan du bede AdSense om at tjekke din ads.txt-fil igen.

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Websites.
  3. Klik på det website, du vil søge efter opdateringer på.
  4. Klik på Søg efter opdateringer.

Statussen for ads.txt på siden "Websites" opdateres.

Næste trin

• Hvis din ads.txt-status nu er "Godkendt", men dit website kræver en gennemgang, skal du klikke på Anmod om gennemgang for at starte gennemgangsprocessen.
    • Hvis din ads.txt-status nu er "Godkendt", din websitestatus er "Klar", og du har konfigureret annoncer på dit website, begynder dine annoncer at blive vist. Bemærk! Det kan tage op til en time, før der vises annoncer på dine sider.
    • Hvis du stadig har problemer med din ads.txt-fil, kan du se Find og ret problemer med ads.txt.

Ads.txt-fejlfinding