Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Guide för kodimplementering

Koppla till AdSense och visa annonser på din WordPress-webbplats

Använder du WordPress och vill tjäna pengar på din webbplats med AdSense? Du kan placera AdSense-annonskoden på din WordPress-webbplats på flera olika sätt.

Koppla din WordPress-webbplats

Om du just har börjat använda AdSense är en av de första uppgifterna att koppla din webbplats till AdSense. Vi rekommenderar starkt att du använder Site Kit för WordPress från Google. Med Site Kit kan du automatiskt koppla din WordPress-webbplats till ditt AdSense-konto och placera AdSense-koden på alla dina sidor. Sedan kan du visa annonser automatiskt på hela din webbplats.

Vad är Site Kit?

Site Kit är ett kostnadsfritt plugin-program för WordPress med öppen källkod som ger dig åtkomst till sammanslagna mätvärden och information från Google AdSense, Google Analytics, Google Search Console och PageSpeed Insights direkt i ditt WordPress-konto.

Tools for publishers (and understanding their benefits) | Sustainable Monetized Websites

Konfigurera Site Kit

1. Öppna översikten i WordPress och klicka på Add New på menyn Plugins.
  2. Sök efter Site Kit by Google, leta reda på plugin-programmet och klicka på Install Now.
  3. Klicka på Activate när du är klar.
  4. Klicka på Start Setup och följ stegen för att konfigurera Site Kit.
  5. Klicka på Connect Service under AdSense. Du hittar det i Site Kit-översikten och på fliken Settings.
  6. Följ anvisningarna i plugin-programmet. Vi rekommenderar att du ger Site Kit tillstånd att placera AdSense-koden åt dig, vilket inbegriper både AMP-versionen av din webbplats och versionen utan AMP.
    Obs! Se till att du har aktiverat Automatiska annonser i ditt AdSense-konto för att vara säker på att annonserna visas. Site Kit har inte behörighet att göra ändringar i dina AdSense-kontoinställningar.

När din webbplats är redo att visa annonser och får trafik hittar du dina AdSense-mätvärden på fliken AdSense i plugin-programmet.

Tips! Information om hur du hanterar andra produkter från Google med Site Kit finns på sidan Site Kit. Om du har frågor om hur du installerar, aktiverar eller konfigurerar Site Kit kan du besöka Site Kit-forumet.

Visa annonser så snart ditt AdSense-konto är aktiverat

När du kopplar din WordPress-webbplats till AdSense kan du välja att visa annonser så fort ditt AdSense-konto är aktiverat och börja tjäna pengar på ditt innehåll direkt.

Om du har besökare från det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Storbritannien kan det vara bra att avmarkera det här alternativet för att se till att du följer Googles policy för användares medgivande inom EU. Du kan ändra inställningarna för att visa annonser för användare i EES och Storbritannien när ditt AdSense-konto har godkänts.

Google analyserar sidorna, hittar lämpliga annonsplaceringar och placerar sedan annonser automatiskt. Systemet väljer de annonser som passar bäst för din sidtyp.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan plugin-programmen Site Kit och AMP for WordPress?

Med Site Kit kan du koppla din webbplats direkt till särskilda produkter och tjänster från Google, bland annat AdSense. Med AMP for WordPress kan du skapa en AMP-version av din webbplats utifrån AMP-ramverket med öppen källkod.

Kan jag se AdSense-mätvärden i Google Analytics-modulen i Site Kit?

Om du vill att Site Kit ska visa AdSense-mätvärden i Google Analytics-modulen måste du koppla dina AdSense- och Analytics-konton.

Jag har konfigurerat Site Kit men ser inga annonser på min webbplats. Vad ska jag göra?

• Se till att texten ”Code has been placed” visas i AdSense-avsnittet i Site Kit-inställningarna.
  • Se efter om det finns väntande åtgärder i ditt AdSense-konto. Kontrollera till exempel att
    • din webbplats har lagts till på sidan Webbplatser
    • automatiska annonser har aktiverats på sidan Annonser.

Finns det andra plugin-program som jag kan använda för att koppla min WordPress-webbplats till AdSense?

Här är några andra resurser från partner som du kanske redan använder: