Implementatiehandleiding voor code

Advertentiecode invoegen op uw WordPress-site

U kunt AdSense-advertentiecode op verschillende manieren op uw WordPress-site plaatsen. Hieronder vindt u informatie over een aantal manieren waarop u dit kunt doen.

Koppelen van uw WordPress-site

Als AdSense nieuw voor u is, koppel uw site dan eerst aan AdSense. U moet hiervoor de code op uw homepage van AdSense kopiëren en deze in de html-code van uw pagina plakken, tussen de tags <head> en </head>. In WordPress doet u dit als volgt:
  • Gebruik een plug-in om de code in te voegen. U kunt een van de plug-ins gebruiken waarmee u wijzigingen kunt maken in de 'header' van uw site.
  • Of plaats de code via uw WordPress-thema-instellingen. We raden u aan themabestanden niet rechtstreeks te bewerken. Als het thema dat u bewerkt, wordt geüpdatet, worden uw wijzigingen overschreven.
Uw bestaande plug-in of thema kan een functie hebben waarmee u de code kunt invoegen. Hier zijn een aantal aanvullende bronnen van partners waar u wellicht al mee werkt:

Wees er wel op bedacht dat het niet bij alle thema's en plug-ins mogelijk is om code in de header van uw site in te voegen. Google is niet verantwoordelijk voor schadelijke thema's of plug-ins van derden.

Voordat u de advertentiecode aan uw pagina toevoegt, zorgt u ervoor dat uw pagina voldoet aan het programmabeleid van AdSense. We kunnen op elk gewenst moment de weergave van advertenties en/of uw AdSense-account uitschakelen als we vaststellen dat uw site of advertentieplaatsing niet aan ons beleid voldoet.

Code voor automatische advertenties toevoegen

Automatische advertenties zijn een reeks advertentie-indelingen waarmee u op een eenvoudige en innovatieve manier inkomsten kunt genereren met uw content. Als u de stappen voor het instellen van automatische advertenties op een WordPress-site wilt uitvoeren, kopieert u de code voor automatische advertenties en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van uw site. Code voor automatische advertenties is van hetzelfde type als de code die u heeft toegevoegd bij het koppelen van uw site aan AdSense. Voor het toevoegen van de code voor automatische advertenties kunt u elke optie gebruiken die hierboven is beschreven in het gedeelte Koppelen van uw WordPress-site.

Advertentiecode invoegen op uw AMP-pagina's

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open source-initiatief dat is bedoeld om internet te verbeteren, met sites die snel en mooi zijn en inkomsten genereren. Meer informatie over hoe AMP uitgevers kan helpen.

Een AMP-versie van uw WordPress-site maken

Als u een AMP-versie van uw site wilt maken, raden we u aan de plug-in AMP voor WordPress te gebruiken. AMP voor WordPress is een open source-plug-in waaraan Google heeft bijgedragen.

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd en geactiveerd, kiest u uw templatemodus:

• Native: kies of u één AMP-versie van uw site wilt.
  • Gecombineerd: kies of u zowel AMP- als niet-AMP-versies van uw site wilt.
  • Klassiek: kies of uw WordPress-thema niet werkt met AMP.

Als uw WordPress-thema wel werkt met AMP, kunt u uit een van deze modi kiezen. Als u eerst AMP wilt testen, kunt u beginnen met Gecombineerd. Na het testen kunt u op elk gewenst moment overschakelen van Gecombineerd naar Native door naar uw AMP-instellingen voor WordPress-plug-ins te gaan.

Voor algemene AMP-ondersteuning bekijkt u de pagina Support van het AMP-project. Als u specifieke problemen heeft met de plug-in AMP voor WordPress, kunt u dit aan het team laten weten via het supportforum voor plug-in AMP voor WordPress.

Advertentiecode toevoegen aan uw AMP-pagina's

Nadat u een AMP-site heeft gemaakt, kunt u advertenties weergeven op uw AMP-pagina's. Afhankelijk van de templatemodus die u heeft geselecteerd in de plug-in AMP voor WordPress, kunt u uw advertentiecode op verschillende methoden invoegen. Als u geen ervaring in coderen heeft, kunt u een advertentie-plug-in of een thema gebruiken om uw advertentiecode in te voegen.

Methode voor het invoegen van advertentiecode Native Gecombineerd Klassiek
Plug-in 'Advanced Ads'

(voor zowel automatische advertenties als advertentieblokken)

Markeren als juist Markeren als juist Markeren als juist
Plug-in 'Ad Inserter Pro'

(voor zowel automatische advertenties als advertentieblokken)

Markeren als juist Markeren als juist Markeren als juist
Plug-in 'Insert Headers and Footers'

(alleen voor automatische advertenties)

Markeren als juist Markeren als juist Markeren als juist
Genesisthema's

(alleen voor automatische advertenties)

Markeren als juist Markeren als juist Markeren als onjuist
Opmerking: Als u problemen ondervindt met deze plug-ins of thema's, neem dan contact op met het betreffende supportforum.

Code voor advertentieblok toevoegen

Zorg ervoor dat u de advertentieblokken heeft gemaakt die u nodig heeft in uw AdSense-account.

Plug-ins

Als u geen ervaring in coderen heeft, maar wel specifieke plaatsingen wilt selecteren voor advertenties op uw site, kan het handig zijn om een advertentieplug-in te gebruiken. U kunt deze in het Overzicht met plug-ins van WordPress vinden.

Een advertentieplug-in kan extra functies bevatten waarmee u advertenties kunt plaatsen zonder code te schrijven of te bewerken.

Houd rekening met het volgende wanneer u een plug-in kiest:

• Zorg ervoor dat de plug-in gebruikt kan worden bij uw thema.

• Alle plug-ins bieden verschillende functies. We raden u aan een aantal plug-ins te testen zodat u de beste vindt voor u en voor uw site.

• Google is niet verantwoordelijk voor de acties van plug-ins die niet van Google zijn.

Het is mogelijk dat u op dit moment bepaalde advertentie-indelingen, zoals advertenties op paginaniveau of native ads, niet via plug-ins kunt implementeren. Als u hulp nodig heeft voor een plug-in, neemt u rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de plug-in.
WordPress-thema's
Als u de plaatsing van advertentieblokken op uw site op een eenvoudige manier wilt beheren, zijn thema's een goede optie. We raden u aan WordPress-thema's te selecteren die 'geoptimaliseerd' zijn voor AdSense. In deze thema's zijn vooraf gedefinieerde ruimtes en locaties opgenomen. Hier kunt u advertentiecode op pagina's plaatsen of onderdelen van uw WordPress-site posten.
Houd er rekening mee dat wanneer u thema's met vooraf gedefinieerde ruimtes en locaties gebruikt, u wellicht beperkt bent in uw keuze voor de plaats waar u uw advertentieblokken wilt weergeven. Bovendien is het mogelijk dat deze thema's de lay-out die het beste bij uw content past niet ondersteunen.
Raadpleeg de officiële WordPress.org-documentatie voor meer informatie over thema's en hoe u deze kunt gebruiken.
Sommige thema's hebben een ingebouwd gedeelte voor advertenties. Als uw thema dat niet heeft, kunt u advertentieblokken het makkelijkst toevoegen met tekstwidgets.
Het is mogelijk dat u op dit moment bepaalde advertentie-indelingen, zoals advertenties op paginaniveau of native ads, niet via thema's kunt implementeren.
Tekstwidgets
Met een tekstwidget kunt u advertentieblokken toevoegen aan uw WordPress-site in de vooraf gedefinieerde ruimtes en locaties die onderdeel zijn van het thema van uw site.
Raadpleeg de officiële WordPress.org-documentatie voor meer informatie over tekstwidgets en hoe u deze kunt gebruiken.
Het is mogelijk dat u op dit moment bepaalde advertentie-indelingen, zoals advertenties op paginaniveau of native ads, niet via tekstwidgets kunt implementeren.

Heeft u vragen?

Vraag het de community