Better Ads Standards (normen voor betere advertenties)

Los problemen op met de advertentiebeleving op uw site

Een of meer van uw sites zijn in strijd met de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties)

Als u een melding heeft ontvangen dat een van uw sites de status Mislukt of Waarschuwing heeft, betekent dit dat de systemen van Google advertentiebelevingen op uw site hebben gedetecteerd die niet voldoen aan de Better Ads Standards. We willen uitgevers helpen hun advertentiebelevingen te verbeteren. Daarom beoordelen we sites dagelijks en maken we video's van de advertentiebelevingen die niet voldoen aan de Better Ads Standards. Als uw site de status Mislukt of Waarschuwing heeft, bevat uw rapport over advertentiebeleving deze video's, samen met informatie over de Better Ads Standards en hoe de problemen van invloed kunnen zijn op uw site.

Hoewel de Better Ads Standards momenteel geen deel uitmaken van het programmabeleid van AdSense, is Google lid van de wereldwijde brancheorganisatie Coalition for Better Ads en staat volledig achter de Better Ads Standards. We raden AdSense-uitgevers sterk aan hun rapport over advertentiebeleving te bekijken en eventuele problemen op te lossen. Dit doet u als volgt:

1. Het rapport openen

Het rapport over advertentiebeleving maakt deel uit van Google Search Console, wat betekent dat u een geverifieerde site-eigenaar moet zijn om het rapport te kunnen openen. U kunt de webmaster vragen om u toe te voegen als eigenaar of gebruiker, of u kunt het eigendom zelf verifiëren. Meer informatie.

2. Het rapport interpreteren

Als uw site is beoordeeld en de status Waarschuwing of Mislukt heeft, worden in het rapport video's weergegeven van de advertentiebelevingen die uw bezoekers kunnen irriteren of misleiden. Klik op rapporten voor desktop of mobiel om de specifieke belevingen te bekijken die zijn geïdentificeerd.

Vanaf 15 februari 2018 filtert Chrome alle advertenties op uw site als deze meer dan 30 dagen de beoordelingsstatus Mislukt heeft. Houd er rekening mee dat beoordelingen voor desktop en mobiel onafhankelijk worden beheerd. Als in het rapport bijvoorbeeld staat dat uw site de status Mislukt heeft voor mobiele advertentiebelevingen (maar niet voor advertentiebelevingen op desktop) en u de problemen niet binnen de aangegeven 30 dagen oplost, worden advertenties in Chrome gefilterd op mobiele apparaten (maar niet op desktopapparaten).
  3. Problemen oplossen en een beoordeling aanvragen

Zodra u heeft bepaald welke belevingen de Better Ads Standards schenden, kunt u deze verwijderen. Beschrijf daarna in het deel 'Beoordeling aanvragen' hoe u elk probleem heeft opgelost en klik op Ik heb dit opgelost. U ontvangt een bevestigingsmail dat uw beoordeling in behandeling is. Meer informatie.

Nadat u alle problemen in het rapport over advertentiebeleving heeft verholpen, verdwijnt de melding in uw AdSense-account.