Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Skapa automatiska annonser på din webbplats

För att kunna skapa automatiska annonser måste du ange annonsinställningar och kopiera och klistra in AdSense-koden på alla sidor på din webbplats.

Tips! Du kan välja att köra ett experiment som en del av konfigureringen. Då kan du testa automatiska annonser på en del av din webbplatstrafik innan du tillämpar dem på hela webbplatsen.

Innan du börjar

Kontrollera att din webbplats finns med på sidan Annonser. Om den inte gör det måste du lägga till webbplatsen på webbplatslistan innan du skapar automatiska annonser.

Skapa automatiska annonser

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid din webbplats i webbplatstabellen. Webbplatsen öppnas i förhandsgranskningen av annonsinställningar.
    Tips! Du kan prova olika annonsinställningar i förhandsgranskningen innan dina automatiska annonser aktiveras.
  4. Aktivera Automatiska annonser under Annonsinställningar.
  5. (Valfritt) Klicka på Avsiktsbaserade format för att aktivera annonsavsikter.
  6. (Valfritt) Klicka på Överlagringsformat om du vill inaktivera specifika överlagringsformat.
  7. (Valfritt) Klicka på Format för annonser på sidan för att
  8. (Valfritt) Klicka på Uteslutna områden om du vill utesluta områden på dina sidor från att visa automatiska annonser på sidan.
  9. (Valfritt) Klicka på Siduteslutningar för att utesluta specifika sidor från att visa automatiska annonser.
    Obs! Lägg inte till några siduteslutningar om du planerar att köra ett experiment. Siduteslutningar är inte tillgängliga för experiment. Du kan lägga till siduteslutningar när experimentet har slutförts.
  10. Klicka på Använd på webbplatsen.
  11. Välj hur du vill spara:
    • Klicka på Tillämpa nu följt av Spara för att tillämpa inställningarna för automatiska annonser på din webbplats.

eller

• Klicka på Kör experimentet först följt av Kör experimentet för att testa inställningarna för automatiska annonser.

AdSense kör ett experiment på 50 % av din webbplatstrafik under 90 dagar. Experimentet avslutas när vi har samlat in tillräckligt med data. Läs mer om experiment med automatiska annonser.

Obs! Se till att du har placerat AdSense-koden på varje sida på din webbplats. Det kan ta upp till en timme innan det visas annonser på sidan. Mer information finns i guiden för kodimplementering.

Följa resultatet av automatiska annonser

Du kan följa resultatet av automatiska annonser på din webbplats genom att öppna sidan Annonser följt av Översikt och klicka på Visa rapport View report vid din webbplats.